Μουσικη

Superman: Ο Ίγκι Ποπ σχολιάζει τη χρήση του τραγουδιού του στη νέα «πανκ» ταινία

Εμφανώς ενθουσιασμένος ο βετεράνος ρόκερ - Η δήλωσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Superman: Ο Ίγκι Ποπ πανηγυρίζει για τη χρήση του «Punkrocker» στη νέα υπερηρωική ταινία, που ήδη σαρώνει σε κριτικές και εισιτήρια
Ο Ίγκι Ποπ αντέδρασε θετικά στη χρήση του τραγουδιού Punkrocker στο φινάλε της νέας ταινίας Superman © Warner Bros. Pictures | EPA/Fernando Villar

Superman: Ο Ίγκι Ποπ πανηγυρίζει για τη χρήση του «Punkrocker» στη νέα υπερηρωική ταινία, που ήδη σαρώνει σε κριτικές και εισιτήρια

Ο Ίγκι Ποπ αντέδρασε θετικά στην ανανεωμένη δημοσιότητα του τραγουδιού του, μετά τη χρήση του στο φινάλε της νέας ταινίας Superman, που έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες την Παρασκευή 11 Ιουλίου.

Το κομμάτι «Punkrocker», μια συνεργασία του Ίγκι Ποπ με το συγκρότημα Teddybears από το 2006, ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινίας Superman και έχει ήδη προκαλέσει νέο κύμα ενδιαφέροντος.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν, βρίσκεται στην κορυφή του box office, έχει αποσπάσει θετικές κριτικές (81% στο Rotten Tomatoes) και θεωρείται η πιο επιτυχημένη ταινία Superman από την εποχή των δύο πρώτων ταινιών με τον Κρίστοφερ Ριβ.

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, ο Ίγκι Ποπ δήλωσε: «Πάντα πίστευα ότι το κομμάτι είχε ψυχή. Ο Σούπερμαν είναι ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσες να έχεις».

Teddybears - Punkrocker (feat. Iggy Pop) [Official Video]

Η ταινία περιέχει και άλλες αναφορές στην πανκ κουλτούρα. Η Λόις Λέιν (Ρέιτσελ Μπρόσναχαν) μιλά με τον Κλαρκ Κεντ (Ντέιβιντ Κόρενσουετ) για την αγάπη της για την πανκ σκηνή. Ο Κεντ προσπαθεί να «αποδείξει» ότι είναι κι αυτός φαν, αναφέροντας συγκροτήματα όπως οι Strangle Fellows, P.O.D. και Mighty Crabjoys – για να λάβει άμεση αποδοκιμασία: «Αυτά είναι συγκροτήματα της ποπ. Οι Mighty Crabjoys είναι χάλια».

Οι Mighty Crabjoys, αν και φανταστικό συγκρότημα, έχουν επανεμφανιστεί σε άλλες παραγωγές της DC, ενώ το P.O.D. είναι αναφορά σε παλιό συγκρότημα του σκηνοθέτη.

Η Μπρόσναχαν δήλωσε σε συνεντεύξεις ότι έβαλε δικές της μουσικές επιρροές στον χαρακτήρα, ενώ στην πρεμιέρα τόνισε πως η Λόις Λέιν θα ήταν σίγουρα φαν των Bikini Kill. «Οι άνθρωποι που περνούν μια πανκ φάση, συνήθως το κάνουν με λόγο», είπε χαρακτηριστικά.

Η αναβίωση της πανκ ταυτότητας μέσα από την ποπ κουλτούρα (και δη σε μια mainstream υπερηρωική ταινία) φαίνεται πως ενθουσιάζει όχι μόνο τους φαν, αλλά και τους ίδιους τους δημιουργούς.

(Πηγή: ΝΜΕ)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY