- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κίνηση ματ της Τέιλορ Σουίφτ: Αγόρασε πίσω τα δικαιώματα των master recordings των έξι πρώτων άλμπουμ της
H πρώτη της δισκογραφική εταιρεία, Big Machine τα είχε πουλήσει το 2019
Τέιλορ Σουίφτ: Αγόρασε πίσω τα δικαιώματα των master recordings των έξι πρώτων άλμπουμ της
Η Τέιλορ Σουίφτ αγόρασε τα δικαιώματα των πρώτων έξι άλμπουμ της, αποκτώντας για πρώτη φορά τον έλεγχο του συνόλου του ρεπερτορίου της.
«Σχεδόν σταμάτησα να πιστεύω ότι θα συμβεί ποτέ, μετά από 20 χρόνια που μου έδειχναν το καρότο και μετά το έβγαζαν», έγραψε η Σουίφτ σε μια επιστολή προς τους θαυμαστές της. «Αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν τώρα. Όλη η μουσική που έχω δημιουργήσει... τώρα ανήκει... σε μένα».
Αρχικά έχασε τα δικαιώματα το 2019, όταν η πρώτη της δισκογραφική εταιρεία, Big Machine, τα πούλησε στον μουσικό παραγωγό Σκούτερ Μπράουν. Η Σουίφτ χαρακτήρισε την πώληση στον Μπράουν ως το «χειρότερο σενάριο» και είπε ότι δεν της δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσει τα δικαιώματα των έργων της, αλλά να «κερδίσει» ένα άλμπουμ για κάθε νέο άλμπουμ που θα ηχογραφούσε για την εταιρεία. Τα επόμενα άλμπουμ της, από το Lover του 2019 και μετά, κυκλοφόρησαν από την Republic, με την Σουίφτ να διατηρεί τα δικαιώματα των master recordings.
Σε μια επιστολή προς τους θαυμαστές της που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Σουίφτ δήλωσε ότι αγόρασε τα master της – καθώς και τα βίντεο, τις ταινίες των συναυλιών της, τα εξώφυλλα των άλμπουμ της, τις φωτογραφίες της και τα ακυκλοφόρητα τραγούδια της – από την Shamrock.
Προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο του καταλόγου της μετά την αρχική πώληση στον Μπράουν– και να υποτιμήσει την επένδυσή του – η Σουίφτ ξεκίνησε ένα πρότζεκτ για να ηχογραφήσει ξανά και τα έξι άλμπουμ, ονομάζοντας το καθένα «(Taylor's Version)» και προσθέτοντας κομμάτια «From the Vault» από τις αρχικές συνθέσεις που δεν είχαν συμπεριληφθεί στα αρχικά άλμπουμ.
Μεταξύ 2021 και 2023, η Σουίφτ ηχογράφησε εκ νέου τα άλμπουμ της Fearless (που κυκλοφόρησε αρχικά το 2008), Red (2012), Speak Now (2010) και 1989 (2014).
Ως συνθέτρια, έχει το δικαίωμα να ηχογραφήσει εκ νέου το υλικό και να εμποδίσει οποιαδήποτε χρήση των αρχικών ηχογραφήσεων. Αρκετά από τα επανηχογραφημένα τραγούδια έκαναν το ντεμπούτο τους σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές: την περασμένη εβδομάδα, η νέα έκδοση του Look What You Made Me Do – από την ακόμη μη κυκλοφορημένη επανηχογράφηση του Reputation του 2017 – εμφανίστηκε στη νέα σειρά The Handmaid's Tale.
Το Reputation και το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της Σουίφτ, από το 2006, είναι τα μόνα άλμπουμ που δεν έχουν ηχογραφηθεί εκ νέου. Οι θαυμαστές της εικάζουν εδώ και χρόνια για τις πιθανές ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, αναλύοντας τα χρώματα των ρούχων της και ό,τι θεωρούν ως στοιχεία στις περιορισμένες αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συμπεράνουν πότε θα κυκλοφορήσουν.
«Όλη αυτή η ανυπακοή, η λαχτάρα να γίνω κατανοητή ενώ ένιωθα σκόπιμα παρεξηγημένη, η απελπισμένη ελπίδα, η ντροπή που γεννούσε αγριότητα και κακία. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, είναι το μόνο άλμπουμ από τα έξι πρώτα που πίστευα ότι δεν μπορούσε να βελτιωθεί με μια επανεκτέλεση. Ούτε η μουσική, ούτε οι φωτογραφίες, ούτε τα βίντεο. Γι' αυτό το ανέβαλλα συνεχώς», ανέφερε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Desmond Child Rocks the Parthenon» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μιλάει στην Athens Voice
Η Universal ετοιμάζει υπερπαραγωγή για τους ροκ θρύλους του Νιού Τζέρσεϊ
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η παγκόσμια ποπ γίνεται πολυγλωσσική - Τα ήδη που εκτοξεύονται σε δημοτικότητα
Ο Ουαλός κιθαρίστας νοσηλευόταν στην εντατική - Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του με συγκινητικό μήνυμα
Μιλήσαμε με τον μαέστρο που θα διευθύνει την Καμεράτα στο «Τραύμα του πολέμου και το θαύμα της Αναγέννησης» στο Μέγαρο Μουσικής
Δύο ημέρες, δύο stages, με 25 ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή στο Onassis Ready
Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλιακή τους επιστροφή στην Αθήνα και με το «Drift Like Home» να παίζει δυνατά οι Bonnie Nettles μοιράζονται ιστορίες από τον δρόμο
Η ανάρτηση του Γιώργου Γκικοδήμα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη του
Μιλήσαμε με τη διεθνώς καταξιωμένη φλαουτίστα με αφορμή το βιβλίο της «Opus Alexandrinum»
Από τη σύμπραξη του Γιάννη Σαββιδάκη με τη Vicky Bee Band μέχρι την εμφάνιση του Johnny Vavouras & The Cadillacs
Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του video clip του
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.