- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια δυνατή συνεργασία παντός καιρού ανοίγει την αυλαία στον Σταυρό του Νότου.Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος συναντιούνται «στην ίδια πόλη υπό βροχήν» κάτω από το βάρος μιας δύσκολης καθημερινότητας. Με σκοπό να την ξεσυννεφιάσουν με τα τραγούδια τους.
Πρωτοσυναντήθηκαν πάλι στον Σταυρό το 2002 και είπαν να το επαναλάβουν με το ανανεωμένο ρεπερτόριό τους και μερικές σταθερές μουσικές αξίες του παρελθόντος. Με κοινά «δαιμόνια» στην ποίηση, τις αφηγήσεις ωραίων ιστοριών και μια διάθεση φυγής από την κανονικότητα.
Μαζί με τους μουσικούς Δημήτρη Σινογιάννη στις κιθάρες, Άκη Γαβαλά στα κρουστά, Χρήστο Βογιατζή στο μπάσο και Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά.
Επιλογές από τις διαχρονικές επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου μαζί με κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, αλλά και κομμάτια άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που έχουν επιλέξει οι δύο καλλιτέχνες. Δεν θα λείπουν αποσπάσματα από το μουσικό έργο «Σταυρός του Νότου», τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στην ποίηση του Νίκου Καββαδία που έχει σημαδέψει τρεις ολόκληρες γενιές – ή μήπως μπήκαμε στην τέταρτη; Ένα βιβλίο που σε πρώτη ανάγνωση περιγράφει τη ζωή των ναυτικών και τη θάλασσα αλλά ουσιαστικά μιλάει για τη διαφυγή από τη βαρβαρότητα, το ξεπέρασμα των καταγεγραμμένων δυνατοτήτων, την κατάκτηση του αδύνατου, το χορό πάνω στο «φτερό του καρχαρία». Από ένα συνθέτη με πλούσια εργογραφία που συμπεριλαμβάνει ογδόντα έργα σύγχρονης μουσικής κλασικού τύπου, όπερες, μουσική δωματίου, πολλά συμφωνικά έργα και πειραματικά έργα, ηλεκτρονική μουσική, τέσσερις μουσικές για το θέατρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την πρόσφατη συνεργασία του με τα Υπόγεια Ρεύματα στο άλμπουμ «Τους έχω βαρεθεί».
Από την άλλη ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος κυκλοφόρησε πρόσφατα τη ζωντανή ηχογράφηση «Πιο πέρα από τα μάτια», που δανείζεται τον τίτλο του από το τραγούδι του σε στίχους Άλκη Αλκαίου. Ένα διπλό άλμπουμ από τις εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου, καθώς και τρεις σπάνιες ηχογραφήσεις του από τις συναυλίες του Διφώνου «Ανάμεσα σε δύο πιάνα» στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Με κομμάτια σαν τα «Ημερολόγιο», «Περικοπές ενός απόκρυφου Ευαγγελίου», «Μέρες αδέσποτες», «Αγάπη», «Μικρή πατρίδα», «Άμλετ της Σελήνης» αλλά και το «Αν χαθείς». Μια συνεργασία που υπόσχεται μια διαφορετική ματιά στην πραγματικότητα. Έστω για λίγο.
INFO
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ (Κεντρική Σκηνή). Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Ν. Κόσμος, 210 9226.975, 210 9239.031. Έναρξη 22.00. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 8/10.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Η ποπ σταρ πέρασε στην πρώτη δεκάδα των πιο κερδοφόρων περιοδειών από γυναίκα καλλιτέχνιδα στην ιστορία της μουσικής
Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τις δύο φίλες της τραγουδίστριας - «Αναξιόπιστος μάρτυρας» ο Μιτς Γουάινχαουζ
Το άλμπουμ «Horos» που κυκλοφορεί από τη Sound Effect Records παρουσιάζεται στις 22 & 23 Απριλίου στο Θέατρο Noūs - Creative Space
Πολωνία και Ελβετία «έκλεισαν την πόρτα» στον Αμερικανό ράπερ λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Δείτε το βίντεο από τη συνάντησή τους
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο που κυκλοφορεί από τη Veego Records
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.