- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Tα μουσικά events της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε
Από το Athens Music Week 2025 μέχρι τα live στο Κύτταρο και τα DJ sets στο Βolivar Club
Τα μουσικά events που σας προτείνουμε για αυτήν την εβδομάδα
Τώρα που ο καιρός ανοίγει, έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά οι συναυλίες και οι μουσικές βραδιές σε ανοιχτούς χώρους κοντά στη θάλασσα. Αυτήν την εβδομάδα στα μουσικά events κυριαρχεί το Athens Music Week, με πάνω από 40 συναυλίες και dj sets.
Athens Music Week 2025: Βγαίνει στην πόλη με περισσότερους από 200 καλεσμένους
Η μεγαλύτερη συνάντηση για τη μουσική βιομηχανία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επιστρέφει δυναμικά από τις 7 έως τις 10 Μαΐου και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με 200 καλεσμένους από την Ελλάδα και 25 χώρες του εξωτερικού, 70 παρουσιάσεις, round tables, πάνελ συζητήσεων, ομιλίες, workshops, και περισσότερες απο 40 showcase συναυλίες, dj sets, networking events και άλλες ξεχωριστές δράσεις σε 8 διαφορετικούς χώρους της πόλης. Την Πέμπτη 8 Μαΐου, από τις 15:45 ως τις 16:45, στο ξενοδοχείο Olympias (2ος όροφος), Room 3, Αθηνάς 57, ο Ευθύμης Καραδήμας, μουσικός και frontman των Nightfall, της πρώτης ελληνικής metal μπάντας που υπέγραψε διεθνές δισκογραφικό συμβόλαιο (1991), συζητά με τον Δημήτρη Αθανασιάδη, διευθυντή του athensvoice.gr και ραδιοφωνικό παραγωγό του Voice 102.5 στην ενότητα «Πρόσωπο με πρόσωπο με την ψυχική υγεία: Ο κοινωνικός στιγματισμός και πώς να τον αντιμετωπίσουμε». Ο Ευθύμης έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με την κατάθλιψη μέσω των podcasts της ATHENS VOICE και είναι ιδρυτής της πρωτοβουλίας Metal Music Against Depression, σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό European Alliance Against Depression. Μέσα από αυτή τη συζήτηση, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην ερώτηση τι μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης για να εμπνεύσει κόσμο, κυρίως νέο, να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό στιγματισμό ατόμων που ταλανίζονται από ψυχικές ασθένειες.
Η πιο μουσική γιορτή της μητέρας στην Κηφισιά
Ο Voice 102.5 γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας με μια ειδική εκπομπή στην Ανθοκομική Έκθεση. Από τις 12:00 έως τις 14:00, η Χαρά Αλεξανδροπούλου και ο Σωτήρης Ρουμελιώτης θα μεταδίδουν live το πρόγραμμα του Voice 102.5, γεμίζοντας τον χώρο με μελωδίες, χαμόγελα και θετική ενέργεια.
Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, 11 Μαΐου
Tα live και οι μουσικές παραστάσεις στο Κύτταρο
Το LFN a.k.a. Logopaignia Fight Night, είναι μια ιστορική παράσταση που εμφανίζεται 1-2 φορές το χρόνο όταν κανείς δεν την περιμένει και όταν ο κόσμος της κωμωδίας τη χρειάζεται περισσότερο απο ποτέ. 9 κωμικοί -με συντονιστή τον Ηλία Φουντούλη- παίζουν τα καλύτερα τους κείμενα back to back και αμέσως μετά, αφήνουν στην άκρη το ποιοτικό χιούμορ και ξεκινάει η αληθινή μάχη (8 Μαΐου). Το Σάββατο, Ο Mike Tramp ζωντανεύει ξανά τον ήχο των White Lion με θρυλικές μελωδίες και ροκ ενέργεια. Μαζί του, Γιώργος Γάκης (10 Μαΐου). Τέλος, Ο Jo Di παρουσιάζει το «ΑΙ Σιχτίρ», μια μουσική-σατιρική παράσταση με οργή, συγκίνηση και πολιτική πρόζα. Μαζί του η Χριστίνα Κουλάκου και πενταμελής μπάντα. Τα καθαρά έσοδα της βραδιάς θα δοθούν στον Σύλλογο Πληγέντων Τεμπών.
Οι βραδιές στο Βοlivar Club
Στπ πλάισιο των Mayans έρχεται ο Elementγια ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με deep μπάσα και ατμοσφαιρικές μελωδίες. Μαζί του οι Nick Mason & ΛVΛ, για μαγευτικές βραδιές γεμάτες μουσική και ενέργεια (8 Μαΐου). Το Σάββατο, Η DJ Korolova φέρνει το project “Captive Soul” στο Bolivar & Minotaur, με εντυπωσιακή πορεία και υποστήριξη από κορυφαίους καλλιτέχνες. Μαζί της οι ΕΥΝΚΑ και οι DJs Steph b2b Rezo (10 Μαΐου)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Σχεδόν 21 χρόνια από το μουσικό του ντεμπούτο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.