- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
BRIT Awards 2025: Η Charli XCX σάρωσε στα βρετανικά μουσικά βραβεία
Η καλλιτέχνιδα που καθιέρωσε το «Brat» καλοκαίρι κέρδισε σε 5 κατηγορίες
BRIT Awards 2025: Η Charli XCX σάρωσε στα βρετανικά μουσικά βραβεία - Κέρδισε σε 5 κατηγορίες
Η τραγουδίστρια Charli XCX, της οποίας το άλμπουμ «Brat» είχε τεράστια απήχηση το περασμένο καλοκαίρι, ήταν η θριαμβεύτρια των φετινών βρετανικών μουσικών βραβείων (BRIT Awards) που απονεμήθηκαν χθες Σάββατο στο Λονδίνο, κερδίζοντας σε πέντε κατηγορίες.
Το «Brat» κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς, έχοντας εμπνεύσει τους θαυμαστές της Charli XCX να κινηματογραφήσουν τους εαυτούς τους την ώρα που χόρευαν στους ρυθμούς των επιτυχιών της, ενώ το λαχανί εξώφυλλό του υιοθετήθηκε στην προεκλογική διαδικτυακή εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις μετά την αναφορά της τραγουδίστριας σε εκείνη σε μια ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.
Η Charli XCX αναδείχθηκε επίσης καλλιτέχνης της χρονιάς και κέρδισε το βραβείο καλύτερης χορογραφίας. Το σινγκλ «Guess», με τη συμμετοχή της Μπίλι Άιλις, κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού.
«Ανέκαθεν ένιωθα περιθωριακή… ιδίως στη βρετανική μουσική βιομηχανία και έτσι είναι πολύ ωραίο να τυγχάνω αναγνώρισης με αυτό το άλμπουμ», είπε η Charli XCX παραλαμβάνοντας το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς. «Θα ήθελα να το μοιραστώ με όλους τους καλλιτέχνες που ένιωσαν κάποτε ότι έπρεπε να συμβιβαστούν προκειμένου να τύχουν αναγνώρισης… γιατί νομίζω ότι είμαι ζωντανή απόδειξη πως ενδεχομένως να χρειάζεται πολύς χρόνος, αλλά δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με κάτι διαφορετικό από το όραμά σας», συμπλήρωσε.
Το βραβείο για το καλύτερο συγκρότημα της χρονιάς κέρδισε το τζαζ κουιντέτο Ezra Collective.
Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Τσάπελ Ρόουν βραβεύθηκε στην κατηγορία για τον καλύτερο καλλιτέχνη εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και η επιτυχία της «Good Luck, Babe» αναδείχθηκε καλύτερο ξένο τραγούδι.
Η αμερικανίδα Σαμπρίνα Κάρπεντερ βραβεύτηκε για τη διεθνή απήχηση που είχε το τραγούδι «Espresso» – διάκριση που απονέμεται σε καλλιτέχνες με «εκπληκτικές πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα» – ακολουθώντας έτσι τα χνάρια των One Direction, Αντέλ, Εντ Σίραν και Σαμ Σμιθ.
Στη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκε ένα αφιέρωμα στον τραγουδιστή των One Direction Λίαμ Πέιν, που πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο πέφτοντας από μπαλκόνι του τρίτου ορόφου σε ξενοδοχείο του Μπουένος Άιρες, προκαλώντας σοκ στους θαυμαστές του συγκροτήματος, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή όλων των εποχών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.