- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οι Thievery Corporation επιστρέφουν στην Αθήνα
Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Ηρώδειο, η Άννε-Ζοφί Μούττερ στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Μεγάρου και άλλες συναυλίες αυτή την εβδομάδα
Οι Thievery Corporation στο Release Athens, ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Ηρώδειο, η Άννε-Ζοφί Μούττερ στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Μεγάρου, ο Pan Pan στις Rockwave Nights
Οι Thievery Corporation στο Release Athens
«Sounds From The Thievery Hi-Fi», «Mirror Conspiracy» «Richest Man In Babylon», «The Cosmic Game», «Treasures From the Temple»: οι γνώριμοι και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation επιστρέφουν στην Αθήνα αυτή την Τρίτη. Αφιερωμένο σε ήχους downtempo, dub, electronica και soul εκείνο το βράδυ στην πλατεία Νερού θα φέρει ακόμα στη σκηνή τους Black Pumas, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα και μια από τις λίγες τους ευρωπαϊκές στάσεις αυτό το καλοκαίρι. Μαζί τους οι The Budos Band από τη Νέα Υόρκη και ο τραγουδιστής της μπάντας του Parov Stellar, Anduze.
Πλατεία Νερού, 9 Ιουλίου από τις 17:30
Η Μεταπολίτευση του Διονύση Σαββόπουλου
Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η dream team του ελληνικού τραγουδιού μάς δίνει ραντεβού για δυο βράδια κάτω από την Ακρόποληγια να μοιραστεί στίχους συνδεδεμένους με την κατάκτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα, την ελπίδα. Ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη καλεί τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Νταλάρα, Μελίνα Τανάγρη και Μαρία Φαραντούρη να τραγουδήσουν μαζί δικές του επιτυχίες της εποχής αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, Λάγιου κ.ά.
Ηρώδειο, 8 & 9 Ιουλίου στις 21:00
Η Άννε-Ζοφί Μούττερ δωρεάν στη μεγάλη οθόνη
Με την περίφημη Γερμανίδα βιολονίστα και τους Mutter’s Virtuosi, τους ταλαντούχους δεξιοτέχνες της νέας γενιάς που φοίτησαν ή φοιτούν στο ίδρυμά της, ολοκληρώνονται οι προβολές στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Μεγάρου, σε συνεργασία με τη UNITEL. Από την ονομαστή Μουζίκφεραϊν της Βιέννης θα τους απολαύσουμε στο Βρανδεμβούργιο κοντσέρτο αρ. 3 και το Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1του Μπαχ, το «Καλοκαίρι» από τις Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι και ακόμα, σε συνθέσεις των Zoζέφ Μπολόνι, Αντρέ Πρεβέν και Τζων Ουίλλιαμς.
Κήπος του Μεγάρου, 8 Ιουλίου στις 20:30
Rockwave Nights με τον Pan Pan
Ένα γράμμα αγάπης για την πόλη που«σαν θάλασσα μάς πνίγει μια μέρα / μετά μας ανεβάζει μ’ ένα κύμα ψηλά / και μένουμε να κάνουμε φιγούρες στον αέρα» στέλνει από το ψηλότερο σημείο του κέντρου της ο γνωστός τραγουδοποιός. Παρέα με τους YearsofYouthκαι φουλ μπάντα φίλων τους επαναπροσεγγίζουν κομμάτια από τις «Φαντασμαγορίες», τους «Λύκους στον Άρη» και την «Ανισόπεδη Ντίσκο». Η βραδιά ανοίγει με τους Turboflow 3000, που συνδυάζουν στοιχεία electro, post, punk, pop και hiphop.
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 4 Ιουλίου στις 21:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λάμψη της αυτοκράτειρας Σίσσυ ζωντανεύει μέσα από τις άριες της οπερέτας
Προβλήθηκαν γραφικά που συνδύαζαν το Άστρο του Δαβίδ με σβάστικα - Έντονες αντιδράσεις
Ο ηθοποιός σχολίασε τις θεωρίες που τον θέλουν πίσω από τον ανώνυμο ράπερ που έγινε viral στο TikTok
Χθες Τετάρτη η δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας RUV ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό
Κάτι που ζητούσε εδώ και 20 χρόνια
Οι μουσικές επιλογές της εβδομάδας
Ο Χρήστος Νικολόπουλος αποκαλύπτει ότι ο δημοφιλής λαϊκός ερμηνευτής τερματίζει την αποχή του
Η εμβληματική κιθάρα του MTV Unplugged δωρίζεται στο Λονδίνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς
Ο τρίτος δίσκος του γκρουπ κυκλοφορεί από την Made Of Stone Recordings σε ψηφιακές πλατφόρμες και σύντομα σε βινύλιο
Δείτε την ετήσια λίστα με τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες της χρονιάς
Ο καλλιτέχνης μιλάει στην Athens Voice για τη ζωή και την καριέρα του
Τα κορυφαία μουσικά trend της χρονιάς, όπως αναδείχθηκαν από τους χρήστες της πλατφόρμας
Φήμες για πιθανή συνεργασία στο soundtrack της νέας ταινίας
Οι ηγέτες της νορβηγικής black metal σκηνής για ένα μοναδικό show στην Αθήνα, στο Floyd Live Music Venue
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.