- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το reaction video του Peter Tagtgren στο clopyright τραγούδι του Baby Lasagna και της Κροατίας
Πόσο μοιάζει τελικά το «Rim Tim Tagi Dim» με το τραγούδι «Party In My Head» των Pain;
Eurovision 2024: Η συμμετοχή της Κροατίας με τον Baby Lasagna και οι ομοιότητες με το τραγούδι «Party In My Head» των Pain
Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision κρίθηκε την τελευταία στιγμή με την Κροατία να χάνει την πρώτη θέση από την Ελβετία, και το Nemo να κερδίζει τον Baby Lasagna στη μάχη των φαβορί.
Σε μία άλλη μάχη, εκείνη των «πνευματικών δικαιωμάτων», ο Peter Tägtgren, σουηδός γκουρού της death metal μπάντας Hypocrisy, συνοδοιπόρος κάποτε του frontman των Rammstein, Till Lindemann, στο project Lindemann, και ιδρυτής των Pain, αποφάσισε να πάρει θέση στα σχόλια εκείνων που πρόσεξαν την ομοιότητα του τραγουδιού “Rim Tim Tagi Dim” με το τραγούδι “Party In My Head” – που είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πρόσφατα live στη συναυλία των Pain στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2023.
Eurovision 2024: Το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» του Baby Lasagna και το viral video του Peter Tagtgren
Με την ερώτηση “Do you like lasagna?” να συνοδεύει το reel στο οποίο ο Peter Tägtgren παρακολουθούσε τον τελικό της Eurovision τρώγοντας λαζάνια και το ρεφρέν – κόπια του “Party In My Head” να επιλέγεται ως απόσπασμα, οι απαντήσεις που ακολούθησαν στα σχόλια ήταν εκατοντάδες. Κάποιοι έσπευσαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την ξεδιάντροπη αντιγραφή, άλλοι να εκδηλώσουν την ειρωνεία τους με emojis και κάποιοι άλλοι να σημειώσουν ότι τα λαζάνια δεν ταιριάζουν με γάλα. Υπήρξαν κι εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν ο Peter Tägtgren ανέλαβε ρόλο ghost writer στο τραγούδι της Κροατίας.
Δείχνοντας για άλλη μια φορά τα cool αντανακλαστικά του, ο δαιμόνιος συνθέτης φρόντισε να τραβήξει την προσοχή του κοινού μειδιώντας και θυμίζοντας πως «πρωτότυπο είναι αυτό το οποίο κανείς δεν ξέρει από πού το έχεις κλέψει». Κάπου εκεί εμφανίστηκαν μερικοί χρήστες για να επισημάνουν τις ομοιότητες του “Party In My Head” με το “Rockin' in the Free World” του Neil Young και τη συζήτηση να παίρνει νέα τροπή.
Με μία ακόμη cool ανάρτηση από τους επίσημους λογαριασμούς των Pain στα social media, το συγκρότημα πήρε θέση για όσα γράφτηκαν: «Τους τελευταίους μήνες, λάβαμε ΤΟΝΟΥΣ email, μηνύματα και σχόλια που μας έλεγαν ότι το τραγούδι του Baby Lasagna μοιάζει με το τραγούδι των Pain “Party In My Head”. Τι νομίζετε; Ωραία όμως να βλέπεις industrial vibes στη δεύτερη θέση της Eurovision!» ανέφερε χαρακτηριστικά το σχήμα του Peter Tägtgren βάζοντας σε ένα back 2 back video τα επίμαχα αποσπάσματα από τα ρεφρέν των τραγουδιών.
Το τραγούδι “Party In My Head” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2021 και μετρά περισσότερα από 35 εκατομμύρια streams στο Spotify και 6.9 εκατομμύρια views στο YouTube. Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως μετά το viral video του Peter Tägtgren οι αναπαραγωγές και οι προβολές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
Με ή χωρίς λαζάνια, ακούστε με τα αυτιά σας το τραγούδι “Rim Tim Tagi Dim” του Baby Lasagna και το τραγούδι “Party In My Head” των Pain παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Η ταλαντούχος μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE για τον αυθορμητισμό και την ελευθερία του νέου της άλμπουμ
Ολλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν
Ο διάσημος τραγουδοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη μεγάλη του συναυλία στον Λυκαβηττό
Η 67χρονη σταρ ξεσήκωσε τους θαυμαστές της λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.