Μουσικη

Ο Έντι Βέντερ λέει ότι το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι για τον Τραμπ - «Είναι απελπισμένος - παριστάνει το θύμα»

Ο υπόδικος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν πηγή έμπνευσης για το «Wreckage»

62224-137655.jpg
Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έντι Βέντερ - Το  «Wreckage», νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι για τον Ντόναλντ Τραμπ - «Απελπισμένος να κερδίσει για να κρατηθεί έξω από τη φυλακή».
Ο Έντι Βέντερ αποκάλυψε ότι πηγή έμπνευσης για το νέο τραγούδι των Pearl Jam ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA/José Sena Goulão

Έντι Βέντερ - Το  «Wreckage», νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι για τον Ντόναλντ Τραμπ - «Απελπισμένος να κερδίσει για να κρατηθεί έξω από τη φυλακή».

Ο Έντι Βέντερ αποκάλυψε ότι πηγή έμπνευσης για το νέο τραγούδι των Pearl Jam «Wreckage» ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Έντι Βέντερ - Το  «Wreckage», νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι για τον Ντόναλντ Τραμπ - «Απελπισμένος να κερδίσει για να κρατηθεί έξω από τη φυλακή».
Το τραγούδι «Wreckage» περιλαμβάνεται στο «Dark Matter», δωδέκατο άλμπουμ του συγκροτήματος από το Σιάτλ © EPA/Mario Ruiz

Το τραγούδι «Wreckage» περιλαμβάνεται στο «Dark Matter», το δωδέκατο άλμπουμ του συγκροτήματος από το Σιάτλ, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή.

Pearl Jam - Wreckage (Official Visualizer)

Ο Έντι Βέντερ για το νέο τραγούδι των Pearl Jam και τον Τραμπ

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Έντι Βέντερ είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

«Υπάρχει ένας τύπος στις Ηνωμένες Πολιτείες που εξακολουθεί να λέει ότι δεν έχασε τις εκλογές και οι άνθρωποι αντηχούν και ενισχύουν αυτό το μήνυμα σαν να είναι αλήθεια.

»Ο Τραμπ είναι απελπισμένος. Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ υποψήφιος πιο απελπισμένος να κερδίσει, απλώς για να κρατηθεί έξω από τη φυλακή και για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Τα παίζει όλα για όλα και είναι εκεί έξω παίζοντας το θύμα… Οπότε το τραγούδι λέει, ας μην μας χωρίζει ένα άτομο, ειδικά όχι ένα άτομο χωρίς αξιόλογες αιτίες», ανέφερε ο τραγουδιστής των Pearl Jam.

Όταν ρωτήθηκε αν ο χρόνος του Τραμπ περνάει, ο Βέντερ είπε: «Δεν μπορώ να περιμένω. Οι περισσότεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι περνούν ένα κομμάτι μετατραυματικής διαταραχής για τον λόγο αυτό».

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει πληρωμή 130.000 δολαρίων προς τη Στόρμι Ντάνιελς, σταρ ταινιών ενηλίκων, ώστε εκείνη να μην αποκαλύψει τη φερόμενη σεξουαλική της σχέση με τον πρώην πρόεδρο.

«Dark Matter»: 12ο στούντιο άλμπουμ για τους Pearl Jam

Σχετικά με τη μετεωρική άνοδο της μπάντας προς την παγκόσμια φήμη, ειδικά όταν το δεύτερο άλμπουμ τους "Vs" σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων το 1993, ο Βέντερ είπε: «Δεν ξέραμε πώς να συμπεριφερθούμε. Δεν ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε αυτό που ζούσαμε. Σίγουρα δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να γιορτάσουμε. Ήταν κάπως τρομακτικό, στην πραγματικότητα».

Το «Dark Matter», νέο άλμπουμ των Pearl Jam είναι διαθέσιμο στα δισκοπωλεία και τις streaming πλατφόρμες.

(Με πληροφορίες του Variety)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ