Μουσικη

Pearl Jam: Παρουσίαση του νέου τους album στα Village Cinemas

Οι fans της μπάντας θα ακούσουν πριν από όλους το «Dark Matter» και μάλιστα δύο φορές

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pearl Jam: Η ειδική προβολή στα Village Cinemas για τη διπλή παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ στις 16 Απριλίου.
© PRESS PHOTO

Pearl Jam: Η ειδική προβολή στα Village Cinemas για τη διπλή παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ στις 16 Απριλίου.

Παρά το γεγονός ότι το νέο, 12o συνολικά, studio album των θρύλων από το Σιάτλ κυκλοφορεί την ερχόμενη Παρασκευή, οι έλληνες οπαδοί τους έχουν την ευκαιρία να το ακούσουν τρεις ημέρες νωρίτερα, την Τρίτη 16 Απριλίου σε μια ειδική κινηματογραφική προβολή με όνομα “Dark Matter in The Dark”. Τα Village Cinemas, έχοντας πλέον πληθώρα μουσικών γεγονότων να λαμβάνουν χώρα στις αίθουσές τους, διοργανώνουν το εν λόγω event σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η χρήση της προηγμένης τεχνολογίας ήχου Dolby Atmos, σε συνδυασμό με τον χαρακτηριστικό ήχο των Pearl Jam, προδιαθέτει τους πολυπληθείς fans του συγκροτήματος στη χώρα μας, για μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη εμπειρία.

Dark Matter in The Dark: Η ειδική κινηματογραφική προβολή του νέου άλμπουμ των Pearl Jam

Οι Pearl Jam παραμένουν μαζί με τους Alice in Chains οι μόνοι ενεργοί από το Big-4 της σκηνής του Grunge, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τους Nirvana και Soundgarden. Δημιουργήθηκαν από τις στάχτες δύο βραχύβιων συγκροτημάτων της σκηνής, των Green River και Mother Love Bone, ενώ βασικός παράγοντας της πολύ μεγάλης επιτυχίας τους υπήρξε η τριάδα δίσκων με την οποία ξεκίνησαν την καριέρα τους, συγκεκριμένα τα “Ten” (1991), “Vs” (1993) και “Vitalogy” (1994). Τα δύο πρώτα θεωρούνται από τα πλέον σπουδαία και επιδραστικά albums της δεκαετίας του 1990, με τραγούδια όπως τα “Alive”, “Jeremy”, “Rearviewmirror” και “Daughter” να είναι κλασικά όχι μόνο για το είδος, αλλά και για τη rock σκηνή γενικότερα. Ο πυρήνας των Pearl Jam αποτελείται όλα αυτά τα χρόνια από τον Eddie Vedder στα φωνητικά, τους κιθαρίστες Stone Gossard και Mike McCready και τον μπασίστα Jeff Ament. Ο Vedder είναι ο μόνος εν ζωή τραγουδιστής από τους μεγάλους της σκηνής του Σιάτλ, με τους Kurt Cobain (Nirvana), Layne Staley (Alice in Chains) και Chris Cornell να έχουν φύγει από τη ζωή.

Το νέο album των Pearl Jam ηχογραφήθηκε στα φημισμένα Shangri-La Studios στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, όπου και το συγκρότημα εργάστηκε εντατικά για ένα μεγάλο διάστημα μέσα στο 2023. Στην καρέκλα του παραγωγού βρίσκεται ο βραβευμένος με Grammy το 2021, Andrew Watt, ενώ το album κυκλοφορεί τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά των Pearl Jam με τίτλο “Gigaton”. Το ιδιαίτερα καλαίσθητο εξώφυλλο του album ανήκει στον καλλιτέχνη Alexandr Gnezdilov, ο οποίος δημιούργησε ένα ειδικό καλειδοσκόπιο για την περίσταση. Κάθε γράμμα που φαίνεται στο εξώφυλλο έχει δημιουργηθεί μεμονωμένα και χειρόγραφα, με ειδικά σχεδιασμένο φακό ως προς τη δημιουργία του σχετικού εφέ.

Pearl Jam: Dark Matter – Global Theatrical Experience – One Night Only

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Οι fans των Pearl Jam που θα βρεθούν στην προβολή, θα ακούσουν πριν από όλους το “Dark Matter” και μάλιστα δύο φορές! Πρώτα σε μια σκοτεινή κινηματογραφική αίθουσα όπου θα ακούγεται μόνο ο δίσκος και αμέσως μετά, βιώνοντας το album με την προσθήκη ιδιαίτερων γραφικών στην κινηματογραφική οθόνη.

Pearl Jam: Η ειδική προβολή στα Village Cinemas για τη διπλή παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ στις 16 Απριλίου.

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας εισιτήριο για την παρουσίαση του νέου album των Pearl Jam στα Village Cinemas εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ