- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Dickey Betts: Πέθανε στα 80 του το μέλος των Allman Brothers Band
Είχε γράψει μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια της μπάντας
Dickey Betts: Πέθανε στα 80 του το μέλος των Allman Brothers Band
Ο Dickey Betts, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας της Allman Brothers Band, του οποίου τα διαπεραστικά σόλο και τα τραγούδια καθόρισαν το συγκρότημα και το southern rock γενικότερα, πέθανε το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 80 ετών. Αιτία ήταν ο καρκίνος και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, όπως επιβεβαίωσε στο Rolling Stone ο μάνατζερ του.
«Με βαθιά θλίψη και βαριά καρδιά η οικογένεια Betts ανακοινώνει τον θάνατο του Forrest Richard 'Dickey' Betts (12 Δεκεμβρίου 1943 - 18 Απριλίου 2024) σε ηλικία 80 ετών», ανακοίνωσε η οικογένεια Betts σε δήλωσή της στο Rolling Stone.
Αν και επισκιάστηκε από τον Gregg και τον Duane, τα αδέρφια που έδωσαν το όνομά τους στους Allmans, ο Betts ήταν εξίσου ζωτικής σημασίας για το συγκρότημα. Το στυλ της κιθάρας του εισήγαγε στοιχεία δυτικού σουίνγκ και τζαζ στη μουσική του συγκροτήματος, ειδικά όταν έκανε ντουέτο με τον Duane. Ως τραγουδιστής και συνθέτης, ο Betts ήταν υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος, το «Ramblin' Man» του 1973, καθώς και για μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους: το κυκλοθυμικό ορχηστρικό «In Memory of Elizabeth Reed», το πανηγυρικό «Jessica» και το «Crazy Love».
Από το μουστάκι του ως σήμα κατατεθέν, ο Betts ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Russell (τον οποίο υποδύεται ο Billy Crudup) στην ταινία Almost Famous του Cameron Crowe. «Γαμώτο, αυτός ο τύπος μου μοιάζει!» είχε δηλώσει ο Betts στο Rolling Stone.
Παρόλο που ο αρχικός του ρόλος στο συγκρότημα ήταν κιθαρίστας μαζί με τον Duane, ο Betts άφησε το στίγμα του ως συνθέτης χάρη στο πληθωρικό «Revival» στο πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, το 1969, The Allman Brothers Band. Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων του συγκροτήματος, αυτός και ο Duane έφεραν τον αυτοσχεδιασμό και τη παρουσία δύο κιθάρων σε νέα επίπεδα, όπως ακούγεται στην 13λεπτη εκδοχή του «In Memory of Elizabeth Reed» στο live άλμπουμ At Fillmore East του συγκροτήματος από το 1971.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω την καρδιά μου και τον εαυτό μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Από τη Μαρία Φαραντούρη και τον Νίκο Ξυδάκη έως τη Μαρία Κάλλας και τη σύγχρονη τέχνη
Μεγάλα ονόματα της dance, techno και house σκηνής έρχονται στην Αθήνα
Ελπίζει να δώσουν μερικές «συναυλίες τον επόμενο χρόνο»
Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκίνησε με διθυράμβους και την Τετάρτη 24/6 θα είναι ξανά στο Release Athens
«Δεν χάθηκε ποτέ η πίστη μας», δήλωσε ο 64χρονος τραγουδιστής από το Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Η ιδανική αρχή για τη δέκατη επέτειο του Release Athens
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Ο Luis Maldonado μιλά στην ATHENS VOICE πριν την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος στην Ελλάδα για τα 50 χρόνια ιστορίας τους
Μια βραδιά με συναίσθημα, rockabilly ιστορίες και ζωντανή - κυριολεκτικά - σύνδεση με χιλιάδες ανθρώπους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.