Μουσικη

Μουσική: 4 συναυλίες για τις 4-10 Απριλίου

Οι Emperor στο Floyd, ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου στο Μέγαρο, ο Tommy Guerrero στο Gazarte, live στο 1st Greek Beer Festival Οnly Craft

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 911
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Emperor
Emperor

Μουσική: συναυλίες για την εβδομάδα 4-10 Απριλίου

Έρχονται σε Μέγαρο Μουσικής, Floyd, ΣΕΦ και Gazarte

Οι Emperor ζωντανά στην Αθήνα μετά από 27 χρόνια
Στο τρίτο σε σειρά και μακροσκελέστερο συναυλιακό τους reunion, έχοντας πλέον εμφανιστεί ζωντανά ως headliners στα μεγαλύτερα φεστιβάλ σκληρού ήχου, οι Νορβηγοί θρύλοι του black metal Emperor ξεχύνονται ξανά στις σκηνές ανά τον κόσμο, για one-off shows. Το Σάββατο επιστρέφουν στην Αθήνα με μία best-of setlist, σε μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση, που ήδη προβλέπεται θρυλική. Opening act, οι Αθηναίοι black metallers, Lucifer’s Child. Δ.Α.
Floyd Live Music Venue, 6 Απριλίου στις 20:30

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου
Μετά τον Χουάν ντε λα Ρούμπια, οργανίστα της Sagrada Familia της Βαρκελώνης, και τον Ολιβιέ Λατρύ της Παναγίας των Παρισίων, το επιβλητικό εκκλησιαστικό όργανο της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης θα ηχήσει μέσα από την ερμηνεία του Winfried Bönig (Βίνφρηντ Μπαίνιχ). Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Άνοιξης στο Μέγαρο, ο διακεκριμένος οργανίστας του καθεδρικού ναού της Κολωνίας θα παρουσιάσει υποβλητικές συνθέσεις των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και δημοφιλή κομμάτια των Λουί Βιερν, Φραντς Λιστ και Σάμιουελ Μπάρμπερ. Ι.Γκ.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 9 Aπριλίου στις 20:30 

Winfried Bönig
Winfried Bönig © Rolf Vennenbernd

Με μπύρες και μουσική στην παραλιακή
Ένα τριήμερο με 300 ετικέτες ελληνικής μπύρας από 24 παραγωγούς, ζωντανή μουσική και γευστικές επιλογές υπόσχεται το 1st Greek Beer Festival Οnly Craft. Τη αυλαία των συναυλιών θα ανοίξουν το βράδυ της Παρασκευής το ethnic-rock συγκρότημα Koza Mostra και οι Dirty Caravan. Το Σάββατο στη σκηνή ανεβαίνουν οι Group in Therapy, οι Los Tre και οι The Swingin' Cats και η Rosey Blue με διάθεση να μας ξεσηκώσουν για χορό. Ενώ την Κυριακή τον ρυθμό θα δίνουν οι Blue Balls, οι Khirki (ισορροπώντας ανάμεσα στο rock‘n’ roll και την παραδοσιακή μουσική) και οι Pink Vanity με indie rock και rock νότες. Ι.Γκ.
Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, περιστύλιο, 5 έως 7 Απριλίου

Σαββατόβραδο με τον Tommy Guerrero
Το όνομά του φέρνει στο νου αστικές διαδρομές με skateboard αφού υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας Bones Brigade. Έπαιζε όμως ήδη μουσική από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον όπου η κουλτούρα του DIY punk και του skateboard είχαν τον πρώτο ρόλο. Με το νέο του άλμπουμ «Amber of Memory» στις αποσκευές του και διάθεση για αυτοσχεδιασμούς, ο Tommy Guerrero κλείνει την ευρωπαϊκή του περιοδεία στην Αθήνα. Τη συναυλία ανοίγει ο αδελφός του, Tony, με το μουσικό του project El Diablitos. Ι.Γκ.
Gazarte Ground Stage, 6 Απριλίου από τις 20:30

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ