Μουσικη

Olivia Rodrigo: Σταματά η διανομή αντισυλληπτικών στις συναυλίες της

Γιατί το management της τραγουδίστριας πήρε αυτή την απόφαση

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Olivia Rodrigo: Το management της τραγουδίστριας απαγορεύει πλέον ρητά τη διανομή προφυλακτικών και χαπιών αντισύλληψης στα live της
© EPA/JON ROWLEY

Olivia Rodrigo: Το management της τραγουδίστριας απαγορεύει πλέον ρητά τη διανομή προφυλακτικών και χαπιών αντισύλληψης στα live της

Η διανομή αντισυλληπτικών και αντίστοιχου υλικού, από τα κατά τόπους Ταμεία Αμβλώσεων, είχε ξεκινήσει στη συναυλία της Olivia Rodrigo στην πόλη της Charlotte, στις 8 Μαρτίου. Ωστόσο ήταν η συναυλία της τραγουδίστριας στο Σεντ Λούις στην οποία το όλο θέμα έγινε viral, μέσω μιας ανάρτησης στο X. Παρόλο που η απόκριση του κόσμου ήταν κυρίως θετική, εντούτοις υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις και από συντηρητικούς χρήστες της πλατφόρμας. Η πιο σημαντική ήταν αυτή του συντηρητικού γερουσιαστή Bill Eigel από το Μιζούρι, πολιτεία στην οποία οι αμβλώσεις απαγορεύονται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Χαρακτηριστικό ήταν επίσης ένα post του ακροδεξιού πρακτορείου Breitbart News το οποίο αναφέρει «Είναι περίεργο πως το κανάλι της Disney αναδεικνύει τόσες πολλές ιέρειες για θυσίες παιδιών». Μπορείτε να δείτε τη viral ανάρτηση από το Σεντ Λούις στο παρακάτω link:

Ως αποτέλεσμα, το management της Olivia Rodrigo επικοινώνησε με το Εθνικό Δίκτυο Ταμείων Αμβλώσεων και απαγόρευσε τη διανομή του συγκεκριμένου υλικού. Ο φόβος του management είναι ότι υπήρχε περίπτωση τα αντικείμενα αυτά να πέσουν στα χέρια πολύ νεαρών κοριτσιών. Το Εθνικό Δίκτυο επικοινώνησε με τα κατά τόπους Ταμεία Αμβλώσεων, ενημερώνοντας τους για τις καινούριες οδηγίες. Πλέον, τα αντικείμενα που μοιράζονται στις συναυλίες είναι κονκάρδες, αυτοκόλλητα, σκουφάκια και ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο γερουσιαστής Bill Eigel έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό για τη διανομή του επίμαχου υλικού:

«Ως πατέρας μιας κόρης, αυτό με τρομάζει. Η Ολίβια Ροντρίγκο λιποθύμησε σε συναυλία της στο Σεντ Λούις χθες το βράδυ. Χορηγήθηκε από το Ταμείο Αμβλώσεων του Μιζούρι. Πολλοί από τους fans της είναι ΠΑΙΔΙΑ. Η άμβλωση βλάπτει τις γυναίκες. Φυσική βλάβη, αλλά και ψυχολογική. Οι γυναίκες που έχουν κάνει αμβλώσεις έχουν υψηλότερα ποσοστά άγχους, προβλημάτων ψυχικής υγείας, κατάχρησης ουσιών και αυτοκτονίας».

Το Prairie Abortion Fund είναι το Ταμείο Αμβλώσεων για τους κατοίκους της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, καθώς και για αυτούς της Μινεσότα. Οι δηλώσεις της προέδρου του Ταμείου, Destini Spaeth, για το θέμα που προέκυψε, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του Γερουσιαστή Eigel:

«Η χώρα μας στερείται ολοκληρωμένης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και προσβάσιμης υγειονομικής περίθαλψης, επομένως η προσφορά αυτών των αντικειμένων είναι ένας τρόπος με τον οποίο τα ταμεία για τις αμβλώσεις λειτουργούν, έτσι ώστε να γεφυρώσουν τα κενά στις κοινότητές μας. Τα κονδύλια για τις αμβλώσεις είναι κάτι περισσότερο από μια υπόσχεση σε μια κλινική για να πληρώσει τα απαιτούμενα ποσά. Η δουλειά μας ήταν εκθετικά πιο σκληρή από την απόφαση του Dobbs το 2022 - μην το κάνετε πιο δύσκολο για εμάς. Ας κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, την κοινοτική φροντίδα». Η απόφαση Dobbs v. Jackson θεωρείται ορόσημο για τη χώρα, καθώς βάσει αυτής το Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, δίνοντας έτσι το ελεύθερο σε πολλές πολιτείες να προβούν σε κατάργηση της.

Οι συναυλίες της Olivia Rodrigo γίνονται στο πλαίσιο της “Guts World Tour”, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τον Αύγουστο. Ανάμεσα στους σταθμούς της περιοδείας είναι και χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Νορβηγία κ.α.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ