Μουσικη

Podcast Με Αυτά Μεγαλώσαμε με τον Παύλο Τουμπέκη | Η νίκη της Ελλάδας στην Eurovision 2005

Αυτή ήταν η πρώτη -και μοναδική μέχρι σήμερα- φορά που η Ελλάδα κέρδισε την Eurovision και γιορτάστηκε έντονα σε κάθε μέρος της χώρας μας

Παύλος Τουμπέκης
Παύλος Τουμπέκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με αφορμή την κυκλοφορία του τραγουδιού «Zari» που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision του 2024, σήμερα πάμε πίσω στο 2005 και ξαναζούμε τη μεγάλη νίκη της Έλενας Παπαρίζου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, με το «My Number One».

Αυτή ήταν η πρώτη -και μοναδική μέχρι σήμερα- φορά που η Ελλάδα κέρδισε την Eurovision και γιορτάστηκε έντονα σε κάθε μέρος της χώρας μας. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες βγήκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν έξαλλα. Προερχόμασταν άλλωστε από την κατάκτηση του Euro στο ποδόσφαιρο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες - γενικά το ζούσαμε για κάνα δυο χρόνια τότε ως χώρα.

Θυμόμαστε επίσης την πρώτη συμμετοχή της Παπαρίζου με την Ελλάδα στον διαγωνισμό το 2001, όταν με το γκρουπ Antique είχε κατακτήσει την 3η θέση - καλύτερη θέση ως τότε για την Ελλάδα. Θυμόμαστε επίσης την 3η θέση του Σάκη Ρουβά, το 2004 και ξαναζούμε όλο το hype της φάσης στα κανάλια εκείνες τις μέρες, του 2005, μετά τη νίκη της Έλενας - την υποδοχή στο αεροδρόμιο, το πάρτι στην ΕΡΤ αλλά και ένα beef που ξέσπασε για το σε ποιον ανήκει το «My Number One».

Helena Paparizou - My Number One - Greece 🇬🇷 - Grand Final - Eurovision 2005

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ