Μουσικη

The Smile: Η μπάντα του Thom Yorke παίζει για παιδιά στο νέο της video

Δείτε το «Friend Of A Friend» σε σκηνοθεσία Paul Thomas Anderson από το νέο άλμπουμ «Wall Of Eyes»

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Smile: Η μπάντα του Thom Yorke παίζει για παιδιά στο νέο της video

The Smile: Το συγκρότημα του Thom Yorke έδωσε στη δημοσιότητα το video του «Friend of a Friend» - Ακούστε το νέο άλμπουμ «Wall of Eyes».

Σήμερα 26 Ιανουαρίου είναι η ημέρα που κυκλοφορεί και επισήμως το νέο τους album “Wall of Eyes”, έτσι λοιπόν οι The Smile εδώ και λίγες ώρες έδωσαν στο κοινό τους το video για το τρίτο single από τον δίσκο. Το clip για το “Friend of a Friend” είναι σκηνοθετημένο για άλλη μία φορά από τον Paul Thomas Anderson, όπως και το αντίστοιχο για το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου. Το πρώτο single του “Wall of Eyes” ήταν το Bending Hectic, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο. To album κυκλοφορεί από την XL Recordings, ενώ στο πλαίσιο της προώθησής του το συγκρότημα θα δώσει κάποιες συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο. Μάλιστα, θα είναι headliners στο Μουσικό Φεστιβάλ του BBC6 που θα πραγματοποιηθεί στο Ο2 Victoria Warehouse, στο Μαντσεστερ και θα τους πλαισιώσει για μια μοναδική φορά η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής του Λονδίνου. Αμέσως μετά, θα συνεχίσουν την περιοδεία τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ θα εμφανιστούν για πρώτη φορά και στην Αθήνα. Οι The Smile θα ανέβουν στη σκηνή του μεγάλου φεστιβάλ Release Athens 2024, την Πέμπτη 20 Ιουνίου μαζί με τους θρυλικούς Pulp!

The Smile - Friend Of A Friend (Official Video)

Στο video του “Friend of a Friend”, το συγκρότημα των Thom Yorke, Jonny Greenwood και Tom Skinner εμφανίζεται σε μια αίθουσα γεμάτη από μικρά παιδιά, ανάμεσα στα οποία και αυτά του Skinner. Οι αντιδράσεις φαίνεται να κυμαίνονται κάπου ανάμεσα στην αδιαφορία και την ειρωνεία, μέχρι και κάποιες ενθουσιώδεις αντιδράσεις στο τέλος. Το χαμόγελο του Thom Yorke στο τέλος κλείνει μάλλον πονηρά το μάτι στον θεατή. Το χειροκρότημα και η υπόκλιση του Yorke αποδεικνύει μάλλον πως οι Smile είναι ιδανικοί για κάθε ηλικία.

The Smile - Wall Of Eyes

Οι The Smile δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία του Covid-19. Κινούνται στον ευρύτερο χώρο του εναλλακτικού ροκ με επιρροές από post-punk, καθώς και ηλεκτρονική μουσική. Το ντεμπούτο album τους “A Light for Attracting Attention”, κυκλοφόρησε το Μάιο του 2022. Αποτελούνται από τους Thom Yorke και Jonny Greenwood, οι οποίοι φυσικά είναι γνωστοί ως μέλη των Radiohead, καθώς και τον drummer Tom Skinner. Το Wall of Eyes ηχογραφήθηκε στην Οξφόρδη και στα Abbey Road Studios. Όσον αφορά τον σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson, είναι από τους σημαντικότερους δημιουργούς των τελευταίων 30 ετών, με σημαντικότερες δημιουργίες τα “Boogie Nights”, “Magnolia” (υποτιμημένο με έναν εξαιρετικό Tom Cruise) και φυσικά το “There Will Be Blood” του 2007 που χάρισε στον σπουδαίο Daniel Day-Lewis το δεύτερο από τα τρία του Oscar ερμηνείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ