- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
To Plisskën Festival γιορτάζει στις 4 και 5 Δεκεμβρίου
Συναυλιακό διήμερο με εκρηκτικό line-up σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
To Plisskën γιορτάζει τέσσερα χρόνια το προσεχές σαββατοκύριακο, έχοντας διαγράψει πορεία τόσο αξιοσημείωτη, ώστε η φήμη του να ξεπερνά πλέον τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας.
Υποψήφιο για δεύτερη συνεχή χρονιά ως Βest Indoor Festival στα European Festival Awards και βραβευμένο με το Α Greener Festival Award, το διακεκριμένο φεστιβάλ έχει ήδη φιλοξενήσει 80 διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, ωστόσο επιφυλάσσει τα δυνατότερα ονόματα για τη φετινή διοργάνωσή του.
Swans, Simian Mobile Disco, Lee «Scratch» Perry, Son Lux και The Bug συναπαρτίζουν ένα άρτιο line-up, που δείχνει το δρόμο στη συναυλιακή παραγωγή της χώρας μας, για το πώς μπορούν να προσελκύονται ετερόκλητα ακροατήρια μπροστά στην ίδια σκηνή με πρωτότυπους τρόπους.
Από το υπνωτικό dub του Lee Perry και το ερεβώδες βιομηχανικό dubstep του Kevin Martin, έως την αναλογική electronica των Simian Mobile Disco και τις περιπετειώδεις ακροβασίες του Ryan Lott ανάμεσα στο hip hop, την pop και το alternative, το Winter Plisskën 2014 διαθέτει κάτι για τον καθένα.
Προπάντων, διαθέτει τους Swans, την πιο χαρμόσυνα βάναυση μπάντα όλης της πλάσης, οι οποίοι επιστρέφουν κοντά μας με την ορμή υπερταχείας, ζεστοί ακόμη από τον ορυμαγδό του «To Be Kind». Διαβάστε εδώ την ενδεικτική πεντάστερη κριτική του Μάκη Μηλάτου, καθώς και μια αποκλειστική συνέντευξη του Michael Gira στον Δημήτρη Τζινούδη.
Ναι, είμαστε σφοδρά ερωτευμένοι με το φεστιβάλ αυτό, που φέρνει κοντά μας την αφρόκρεμα του παγκόσμιου ήχου.
info
Plissken Festival Athens & Thessaloniki Winter Edition. Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στην Ιερά Οδό (Ιερά Οδός 18 – 20) και Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Principal Club (Γεωργίου Ανδρέου 56, Θεσσαλονίκη).
Εισιτήρια: Aθήνα: 25 € (προπώληση), 30 € (ταμείο)- Θεσσαλονίκη: 20 € (early birds), 25 € (προπώληση), 30 € (ταμείο)
Προπώληση: Αθήνα: Viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public
(on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου, Ianos, Seven Spots, Reload Stores και 123tickets.gr.
Θεσσαλονίκη: Viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public
(on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου, Ianos, Seven Spots, Reload Stores, Musicland, Lotus Record Store, Stereodisc, Rover Bar και 123tickets.gr.
(Photo: Pinelope Gerasimou)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το talk of the town της νυχτερινής Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις
Μια νέα κυκλοφορία από την εταιρεία «Μικρός Ήρως»
Το «Don’t be Dumb» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιανουαρίου 2026
Όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Εμείς, τα μέλη του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές, βρήκαμε μια άλλη λύση, προσωρινή βέβαια
Η στροφή στο festive listening ξεκινά όλο και νωρίτερα
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation επιστρέφουν
Το bonus day της σταρ της ποπ που θα ήθελε να ζήσει κάθε εργαζόμενος.
Ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ των 90s θα πλαισιώσει τον headliner Moby
Λόγω θεμάτων υγείας των μελών της θρυλικής μπάντας
Δύο καλλιτέχνες από τη Σύρο επανερμηνεύουν το κλασικό τραγούδι ως σύγχρονη αφήγηση για τον έλεγχο, την εξάρτηση και τις σχέσεις που παγιδεύουν
Ο Λευκός Οίκος δείχνει να τo απολαμβάνει
«Δεν θα ήθελα να είμαι στην κριτική επιτροπή για το ελληνικό τραγούδι», πρόσθεσε ο τραγουδιστής
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Το απόλυτο electronic event λίγο πριν αλλάξει η χρονιά by For303, Blend και Yucatan
Η βραδιά που φέρνει την απόλυτη festive house εμπειρία στην Αθήνα
Η επίσημη ανακοίνωση της EBU μετά τις αποχωρήσεις
Ένα αξέχαστο μουσικό καλοκαίρι με Nation of Language, The Flaming Lips και Jehnny Beth
Η Αυστραλή σταρ κατακτά ξανά την κορυφή των charts με το «Kylie Christmas (Fully Wrapped)»
Πήγαμε στη συναυλία του Βρετανού σταρ και ήταν σούπερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.