- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού
Θα ταξιδέψει στo Μάλμε της Σουηδίας για τον μουσικό διαγωνισμό
Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας - Θα ταξιδέψει στo Μάλμε της Σουηδίας για τον μουσικό διαγωνισμό
Η Μαρίνα Σάττι θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.
Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια και δημιουργός δέχθηκε με χαρά την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974.
Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.
Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email eurovision2024@ert.gr μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά.
Μαρίνα Σάττι: Ποια είναι η ερμηνεύτρια που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision
Πτυχιούχος κλασικού πιάνου, ανώτερων θεωρητικών στη μουσική, διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής, αλλά και υπότροφος του διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε ενορχήστρωση, παραγωγή και jazz μουσική δίπλα στους Danilo Perez και Jamie Haddad ανάμεσα σε άλλους, η Μαρίνα Σάττι ανέπτυξε έναν προσωπικό ήχο που συνδυάζει τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε, όπως την ελληνική, την αραβική αλλά και τη βαλκανική.
Έχοντας εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU) με έργα του Peter Herbolzheimer, έχοντας τραγουδήσει σε στο John F. Kennedy Center, στην Ουάσιγκτον, με το World Jazz Nonet και έχοντας συμμετάσχει στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe σε συνεργασία με τον Bobby McFerrin, είναι μια δημιουργός και performer που είναι δύσκολο να καταταχθεί καλλιτεχνικά.
Από το Μέγαρο Μουσικής και τη Λυρική Σκηνή, σε πανηγύρια στα υψίπεδα της Κρήτης, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική και urban και παραδοσιακή. Τα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, μιας ιδιαίτερης διαδρομής που παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με την pop, τόσο κλασική όσο και σύγχρονη.
Το 2017 κατέκτησε την κορυφή των charts με το single «Μάντισσα», ενώ λίγο αργότερα το κοινό υποδέχτηκε το «Πόνος Κρυφός», που έκανε πρεμιέρα στο γερμανικό COLORS (πρώτη φορά για Έλληνα καλλιτέχνη με ελληνικό στίχο), παίρνοντας ακόμα μία πρωτιά στην πλατφόρμα NOWNESS, που παρουσίασε πρώτο το εξαιρετικό της video clip για το παραδοσιακό κομμάτι «Γιατί πουλί μ’».
Το 2017 ίδρυσε επίσης τις CHÓRES [ˈkɔɾɛs], ένα αμιγώς γυναικείο χορωδιακό σύνολο, αποτελούμενο από περισσότερες από 150 γυναίκες 15-60 χρόνων, του οποίου διατηρεί την καλλιτεχνική διεύθυνση –ένα καλλιτεχνικό φυτώριο που αποσκοπεί στη διάσωση, επεξεργασία και προώθηση του πλούτου της ελληνικής παράδοσης, αλλά και στη δημιουργία πρωτότυπου μουσικού ρεπερτορίου και παραστασιακών δράσεων σε συνεργασία με σύγχρονους καλλιτέχνες, ενώ αναβιώνει με μοναδικό τρόπο τα παραδοσιακά τραγούδια του χθες με τον ήχο και την αισθητική τού σήμερα.
Τον Μάιο του 2022, κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της άλμπουμ YENNA, ενώ το 2023 πειραματίστηκε παραδίδοντας το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της FLABOURO αλλά και το TUCUTUM, ένα τραγούδι-σχόλιο πάνω στη βαλκανική trap, που αναδείχτηκε στο viral του καλοκαιριού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους πιο καθοριστικούς μουσικούς της σύγχρονης ελληνικής σκηνής μάς βάζει στον ηχόκοσμό του
Πριν το Sani Festival 2026, ο θρυλικός Jazzie B εξιστορεί τη διαδρομή από τα sound systems του Λονδίνου στην παγκόσμια καταξίωση
Στις 12 Μαΐου 2026 ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision
Η μεσοφώνος Αναστασία Κότσαλη εξηγεί στην ATHENS VOICE πώς γεννήθηκε η ιδέα για το «Μπαρόκ Παράδοξο»
Ο 76χρονος μουσικός έπεσε θύμα παρενόχλησης στη Σάντα Μόνικα - Του πέταξε άγνωστη ουσία
Στις 12 και 14 Μαΐου η πρώτη αναμέτρηση
Ο οραματιστής της ηλεκτρονικής μουσικής υπόσχεται μια αξέχαστη ζωντανή εμπειρία στο Release Athens x SNF Nostos 2026 και μιλάει στην ATHENS VOICE
Η σελίδα με τους στίχους εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 20.000 και 40.000 αγγλικών λιρών
Κλασική, ορχηστρική, τζαζ και, πειραματική, υβριδική και ηλεκτρονική μουσική
To φεστιβάλ ανακοινώνει την προσθήκη δεύτερης ημέρας στην Πλατεία Νερού
O παραγωγός του Voice 102.5 μιλά για το ραδιόφωνο
Μια σύνθεση βαθιάς πνευματικότητας και δραματικής έντασης, που σπάνια παρουσιάζεται στην Ελλάδα
Λίγες μέρες απομένον μέχρι τον μεγάλο τελικό στις 16 Μαΐου στην Αυστρία
Το πειραματικό σχήμα μιλάει στην Athens Voice με αφορμή την επερχόμενη συναυλία του στην Αθήνα
Η φάρσα του καλλιτέχνη στους διαδικτυακούς του φίλους
Το αθηναϊκό dark/new wave ντουέτο μιλάει στην Athens Voice για τη 14χρονη πορεία του
Mε αιχμηρό ήχο που πατάει στο 90s boom bap
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Το μήνυμα της τραγουδίστριας στους θαυμαστές της ανήμερα των γενεθλίων της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.