Μουσικη

Taylor Swift, η απόλυτη recordwoman: Έγινε η γυναίκα με τα περισσότερα No 1 άλμπουμ στην ιστορία

Κατέρριψε το ρεκόρ της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Taylor Swift
© EPA

Taylor Swift: Η τραγουδίστρια έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα που έχει ταυτόχρονα τέσσερα άλμπουμ στο Top 10 του αμερικανικού album chart

Σπάει κάθε ρεκόρ η Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift), η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα και μόλις η τρίτη καλλιτέχνιδα που έχει τέσσερα άλμπουμ στο Top 10 του αμερικανικού album chart ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα κατέρριψε το ρεκόρ της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και έγινε η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα No 1 άλμπουμ στην ιστορία.

Το τελευταίο άλμπουμ της 33χρονης, «Speak Now (Taylor's Version)», έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του Billboard 200 με 716.000 μονάδες. Ο αριθμός αυτός συνδυάζει τις φυσικές πωλήσεις με τις ψηφιακές πωλήσεις και τα στοιχεία για το streaming.

Taylor Swift - I Can See You (Taylor’s Version) (From The Vault) (Official Video)

Πρόκειται για την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση για οποιοδήποτε άλμπουμ το 2023, ενώ ξεπερνάει την επίδοση του προηγούμενου άλμπουμ της, «Midnights», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Έσπασε και ρεκόρ της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

Και αν δεν σας φτάνουν τα παραπάνω ρεκόρ, η Τέιλορ Σούιφτ έσπασε ένα ακόμα: στο αμερικανικό top 10, πέρα από το «Speak Now (Taylor's Version)» που είναι στην κορυφή, υπάρχουν και άλλα τρία άλμπουμ: στη θέση 5 το «Midnights», στη θέση 7 το «Lover» και στη θέση 10 το «Folklore».

Αυτό καθιστά τη Σουίφτ την πρώτη γυναίκα που έχει τέσσερα άλμπουμ στο Top 10 ταυτόχρονα από τότε που ξεκίνησαν τα charts το 1963, και την πρώτη εν ζωή και εν ενεργεία καλλιτέχνιδα που το καταφέρνει αυτό από το 1966, όταν ο Αμερικανός τρομπετίστας Herb Alpert πέτυχε το ίδιο ρεκόρ.

Ο μόνος άλλος καλλιτέχνης με τουλάχιστον τέσσερις τίτλους στο Top 10 ταυτόχρονα είναι ο Prince, ο οποίος είχε πέντε άλμπουμ στο Top 10 λίγο μετά το θάνατό του το 2016.

Τέλος, η Σουίφτ ξεπέρασε πλέον και τη Στρέιζαντ ως η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα No 1 άλμπουμ στην ιστορία, με τις δύο γυναίκες να ισοβαθμούν προηγουμένως με 11 η καθεμία.

Mε πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ