- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ηi-Energy, glam rock και disco. Τους πετύχαμε και free στη Γιορτή της Μουσικής. Ακριβώς πάνω στο πολύ πετυχημένο ξεκίνημά τους. Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δυνατή με ένα νέο άλμπουμ, που όσο κι αν σου φαίνεται δύσκολο είναι ακόμη πιο χορευτικό και πιο παιχνιδιάρικο από τα προηγούμενα. Ηχογραφήσεις σε Μπαχάμες, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, διάθεση ταβάνι και ο Elton John αλοιφή. Μαζί με το νέο άλμπουμ “Night Work” ξεκινούν massive περιοδεία σε Αμερική και Ευρώπη (Athens is not included) και ακριβώς πριν το start o Βabydaddy μιλά από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη στην ΑΤΗΕΝS VOICE.
Γιατί υπάρχει αυτή η διαρκής παιχνιδιάρικη διάθεση στη μουσική σας, στους στίχους, στην εικόνα σας, στα εξώφυλλα; Η μουσική για μας είναι fun. Διαφυγή, ελευθερία, διασκέδαση. Γι’ αυτό γράφουμε μουσική και γι’ αυτό νομίζω πως το κοινό την απολαμβάνει.
Πώς σου φαίνεται η επιτυχία; Όχι πολύ διαφορετική από την αποτυχία. Και δεν νομίζω ότι τώρα ακουγόμαστε διαφορετικοί από τις μέρες που ξεκινούσαμε. Πέρα από την αίσθηση ότι τα καταφέραμε, αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να βγάλουμε τη μουσική μας έξω. Οπότε σίγουρα δεν πιστεύουμε ότι έχουμε ολοκληρώσει τους στόχους μας.
Πώς ήταν η ετοιμασία του τρίτου άλμπουμ “Night Work”; Δουλέψαμε σκληρά δυόμισι χρόνια και κάθε τραγούδι είναι ξεχωριστό για μας. Προσπαθήσαμε πολύ για το άλμπουμ αυτό.
Πώς θα το χαρακτήριζες; Ένα ποπ άλμπουμ, το πιο χορευτικό που έχουμε κάνει. Δεν υπάρχουν μπαλάντες, δεν υπάρχουν στιγμές που το ρίχνουν, είναι όλο upbeat. Aυτό θέλαμε. Ένα δυνατό άλμπουμ.
Το αγαπημένου σου κομμάτι; To “Invisible Light”.
Τι είναι αυτό που θέλεις οπωσδήποτε να έχεις όταν περιοδεύεις, όπως τώρα με τις συναυλίες σε Αμερική και Ευρώπη; Ένα ήσυχο δωμάτιο. Βλέπεις τόσο πολύ κόσμο που θες να εξαφανιστείς κάποιες στιγμές με ένα βιβλίο σε ένα ξενοδοχείο. Στην περιοδεία αυτή δεν θα ζούσα χωρίς το Kidle (ψηφιακή συσκευή ανάγνωσης). Όλοι διαβάζουμε.
Τι διάβασες πρόσφατα που σου άρεσε; Ένα βιβλίο που μου ο σύστησε ο Jake. Το “Sleepless” του Charlie Huston. Με μια ασθένεια που δεν αφήνει κανέναν να κοιμηθεί και όλοι γίνονται σαν ζόμπι.
Aπό πού έρχονται οι ιδέες για τους στίχους; Aπό τα πράγματα που μας αρέσουν πολύ. Βλέπουμε συχνά ταινίες και τις συζητάμε με τους φίλους μας.
Tι σε χαροποιεί; Aυτό που μας κάνει όλους χαρούμενους είναι να κάνουμε αυτό που κάνουμε χωρίς προβλήματα. Είμαστε τυχεροί που οι συνθήκες είναι ιδανικές.
Στην καθημερινότητα; Κάθε είδους αφηγήσεις, βιβλία, ταινίες, η μουσική. Επίσης με τον Jake έχουμε κόλλημα με τα βιντεοπαιχνίδια. Τώρα τελευταία παίζουμε και οι δυο το Heavy Rain. Eίναι σαν να βλέπεις ταινία και να την καθορίζεις ταυτόχρονα. Μας αρέσει αυτή η δημιουργική διέγερση.
Τι θυμάσαι από τις μέρες σας στην Αθήνα; Το φαγητό. Είχαμε πάει σε ένα υπέροχο μέρος δίπλα στη θάλασσα, τρώγαμε ψάρι με υπέροχο καιρό. Μακάρι να ερχόμασταν ξανά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Με κοντά στις 300.000 προβολές μέσα σε 48 ώρες
Ακούστε και τα 28 τραγούδια
Αποκαλύφθηκαν τα 14 τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Sing for Greece 2026
Ακούστε τα ολόκληρα για πρώτη φορά
Στις 20 Ιανουαρίου, μια βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια με έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Τζορτζ Γκέρσουιν και Αντονίν Ντβορζάκ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης, το Half Note, την ΕΒΕ και το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
H οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2027
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στις 17:00 στην ΕΡΤ1
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.