- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Θα ήμουν αρκετά ηλίθιος να σταθώ μπροστά σε 20.000 ανθρώπους» - Τι απαντά ο Ed Sheeran στις κατηγορίες λογοκλοπής
Κατηγορείται πως για το τραγούδι του "Thinking Out Loud" αντέγραψε το "Let's Get it On" του Marvin Gaye
Ed Sheeran: Κατέθεσε για τις κατηγορίες λογοκλοπής - Κατηγορείται πως για το τραγούδι του "Thinking Out Loud" αντέγραψε το "Let's Get it On" του Marvin Gaye
Ο Βρετανός τραγουδιστής Ed Sheeran εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να αρνηθεί ότι για το τραγούδι του "Thinking Out Loud" αντέγραψε το τραγούδι "Let's Get it On" του Marvin Gaye.
Οι κληρονόμοι του συν-συγγραφέα του Gaye, Ed Townsend, υποστηρίζουν ότι ο Sheeran, η Warner Music Group και η Sony Music Publishing τους οφείλουν χρήματα για την κλοπή του τραγουδιού.
Καθώς άνοιξε η υπόθεση, ένας δικηγόρος χαρακτήρισε «όπλο που καπνίζει» τη χρήση των στίχων του Gaye από τον Sheeran στις συναυλίες του.
Ο βραβευμένος με Grammy, Sheeran, κατέθεσε ότι δεν αντέγραψε απολύτως τίποτα από την επιτυχία του Gaye του 1973.
Ερωτηθείς από τη δικηγόρο Keisha Rice για ένα άλλο τραγούδι που έγραψε, το «Take it Back», το οποίο περιέχει τους στίχους «η λογοκλοπή είναι κρυφή», ο Sheeran επιβεβαίωσε ότι είχε γράψει τα λόγια.
«Αυτοί οι στίχοι είναι δικοί μου, ναι», είπε, προσθέτοντας: «Μπορώ να σας τους αναλύσω;»
Η δικηγόρος αρνήθηκε και συνέχισε να τον ρωτά για το υλικό από τη συναυλία που καταγράφηκε στη Ζυρίχη και τον δείχνει να αναμειγνύει στίχους από το τραγούδι του Gaye με το Thinking Out Loud.
Νωρίτερα, ένας άλλος δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε στο δικαστήριο ότι το βίντεο της συναυλίας ισοδυναμεί με ομολογία.
Ο Sheeran απάντησε ότι μερικές φορές ανακάτευε τραγούδια με παρόμοιες συγχορδίες στις εμφανίσεις του και φάνηκε να εκνευρίζεται όταν η Rice τον διέκοψε.
«Αισθάνομαι ότι δεν θέλετε να απαντήσω γιατί ξέρετε ότι αυτό που θα πω θα βγάλει στην πραγματικότητα αρκετό νόημα», είπε.
«Θα μπορούσατε με την ίδια συγχορδία να πάτε από το Let it Be στο 'No Woman, No Cry και πάλι πίσω», συνέχισε ο Sheeran, αναφερόμενος στα κλασικά τραγούδια των Beatles και του Bob Marley.
«Αν είχα κάνει αυτό για το οποίο με κατηγορείτε, θα ήμουν αρκετά ηλίθιος για να σταθώ σε μια σκηνή μπροστά σε 20.000 ανθρώπους και να το κάνω αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Η viral «τραγουδο-ηθοποιός» μιλάει για τη διαδρομή της, τη σχέση της με τη μουσική και τις λέξεις αλλά και για τα «Πυροτεχνήματα»
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
Ο σολίστας Κίριλ Γκερσταϊν συμπράττει με την Chamber Orchestra of Europe σε δυο μοναδικές συναυλίες
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.