- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Siouxsie Sioux τάσσεται κατά των θανατηφόρων δοκιμών σε ζώα
Η σπουδαία μουσικός προτρέπει, μέσω του οργανισμού PETA UK, την άμεση διακοπή των πειραμάτων που πραγματοποιεί στην Ιαπωνία η Ajinomoto
H Siouxsie Sioux ζητά με επιστολή της τον τερματισμό θανατηφόρων δοκιμών σε ζώα από τον ιαπωνικό όμιλο Ajinomoto Corporation.
Η θρυλική Siouxsie που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της μουσικής τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες (και θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε ζωντανά στις 23 Ιουνίου στο πλαίσιο του Release Athens X SNF Nostos), δεν έχει κρύψει τα φιλοζωικά της αισθήματα. Δηλωμένη vegetarian η ίδια, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την PETA (μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα δικαιώματα των ζώων), για να παροτρύνει τη Fortnum & Mason να απαγορεύσει το φουά γκρα (εξαιτίας της βάρβαρης παραγωγής του) και να ζητήσει να αντικατασταθούν τα καπέλα από δέρμα αρκούδας της βασιλικής φρουράς με ψεύτικη γούνα. Το 1987 η Siouxsie έδωσε το τραγούδι «Skin» για τη συλλογή Animal Liberation.
Τώρα η Siouxsie απευθύνει τον λόγο στον ιαπωνικό όμιλο Ajinomoto Corporation, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή του αμφιλεγόμενου καρυκεύματος, όξινο γλουταμινικό νάτριο ή MSG, ζητώντας τον τερματισμό των ντροπιαστικών και ατελέσφορων δοκιμών σε ζώα. Το συγκεκριμένο καρύκευμα είναι ουσιαστικά μια μορφή συμπυκνωμένου άλατος που προστίθεται στα τρόφιμα για να γίνουν πιο εύγευστα και το συναντάμε σχεδόν σε όλα τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα του εμπορίου.
«Ξέρω ότι οι οπαδοί των Siouxsie and the Banshees σε όλο τον κόσμο -συμπεριλαμβανομένων των χιλιάδων που παρακολούθησαν την τελευταία μας συναυλία στην Ιαπωνία πριν από 20 χρόνια- θα είναι εξίσου σοκαρισμένοι με εμένα όταν έμαθαν ότι χιλιάδες σκύλοι, τρωκτικά, ινδικά χοιρίδια, ψάρια, ποντίκια, χοίροι και κουνέλια έχουν βασανιστεί και θανατωθεί σε σκληρά πειράματα από τη δεκαετία του 1950», γράφει η Sioux σε μια επιστολή εκ μέρους της PETA U.K. προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ajinomoto, Taro Fujie.
Η Peta ισχυρίζεται πως από τη δεκαετία του 1950, η Ajinomoto βασανίζει και σκοτώνει ζώα σε πειράματα που δεν έχουν σχέση με την ανθρώπινη υγεία ούτε απαιτούνται από το νόμο. Πρόσφατα, στέρησαν επανειλημμένα νερό από ποντίκια κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα τάισαν με κοινές τροφικές ουσίες όπως το miso και το MSG, έκοψαν τη γλώσσα τους, άνοιξαν το πρόσωπό τους για να αποκαλύψουν ένα νεύρο, τοποθέτησαν ηλεκτρόδια και τα σκότωσαν - δήθεν για να τεκμηριώσουν τα υγιεινά οφέλη των προϊόντων της εταιρείας. Η Ajinomoto από την πλευρά της αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς και πως όσα τεστ κάνει γίνονται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.
«Η Ιαπωνία είναι μια πανέμορφη χώρα, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές, αλλά αυτά τα απαράδεκτα πειράματα αμαυρώνουν τη φήμη της», καταλήγει η Siouxsie. «Ως μεγάλος κατασκευαστής, η Ajinomoto θα έπρεπε να δείχνει συμπόνια. Σας παρακαλώ, σταματήστε να μαγεύεστε από την κακή επιστήμη και τερματίστε αμέσως αυτές τις άκαρδες δοκιμές».
Η Peta απαιτεί από την Ajinomoto να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων εταιρειών τροφίμων και να τερματίσει αυτά τα απεχθή πειράματα.
Μπορείτε να συνυπογράψετε το μήνυμα της καμπάνιας εδώ και να συμμετέχετε στην καμπάνια εδώ.
* Η Siouxsie θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του Release Athens X SNF Nostos την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Μαζί της, οι Interpol, Echo & The Bunnymen, Viagra Boys, Ladytron και The Haunted Youth.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέντε μέρες γεμάτες ρυθμό, live performances και dj sets στην πόλη
Η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Ζητούν την απομάκρυνσή του
THE BAUSA, Yulia Niko b2b Ede, BRB, Pablo Nuevo και Evanjelia αναλαμβάνουν τα decks στο Θέατρο Άλσος
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.