Μουσικη

Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας των Pulp, σε ηλικία 56 ετών

Είχε ενταχθεί στην μπάντα το 1989

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας των Pulp, σε ηλικία 56 ετών
© Shirlaine Forrest/Getty Images/Ideal Image

Pulp: Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας σε ηλικία 56 ετών

Ο μπασίστας και μέλος των Pulp Στίβ Μακέι, έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 2/3 το πρωί, σε ηλικία 56 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του συγκροτήματος.

«Ο αγαπημένος μας φίλος και μπασίστας Στιβ Μακέι έφυγε από τη ζωή το πρωί. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Να έχεις ασφαλές ταξίδι, Στιβ. Ελπίζουμε να τα πούμε κάποια μέρα. Όλη μας την αγάπη» έγραψαν τα μέλη του συγκροτήματος στην επίσημη ανακοίνωσή τους για τον θάνατο του συνεργάτη τους.

Η δυσάρεστη είδηση έρχεται λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της επανένωσης του συγκροτήματος για δέκα συναυλίες μέσα στη χρονιά. Όπως είχε γίνει γνωστό από τον frontman των Pulp, Tζάρβις Κόκερ ο Μακέι δεν θα έπαιρνε μέρος στο reunion.

Ο εκλιπών εντάχθηκε στους Pulp το 1989, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο τρίτο άλμπουμ τους «Separations». Συνέχισε να παίζει σε όλα τα επόμενα στούντιο άλμπουμ τους, συμπεριλαμβανομένων των «Different Class» και «His 'n' Hers», τα οποία θεωρούνται κορυφαία σημεία της Britpop σκηνής των μέσων της δεκαετίας του '90.

Οι Pulp έκαναν παύση το 2002, αλλά επανασυνδέθηκαν για ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο το 2011 και το 2012. Κυκλοφόρησαν μια τελευταία ηχογράφηση, μια αναβάθμιση ενός demo κομματιού με τίτλο After You, το 2013.

Ο Μακέι είχε συνεργαστεί με ένα φάσμα μουσικών ως παραγωγός. Συν-έγραψε και έκανε την παραγωγή τραγουδιών στο ντεμπούτο άλμπουμ «Lungs» των Florence + the Machine, ήταν συμπαραγωγός στο πρωτοποριακό single «Galang» των MIA, εργάστηκε στις πρώτες ηχογραφήσεις των Horrors και συνέχισε να συνεργάζεται με τον frontman των Pulp, Τζάρβις Κ΄κερ στις σόλο ηχογραφήσεις του. Αργότερα συνεργάστηκε στο άλμπουμ «Everything Now» των Arcade Fire και με τους Spiritualized στο άλμπουμ «And Nothing Hurt» του 2018.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ