Μουσικη

Οι Rage Against The Machine συγκέντρωσαν 1 εκατομμύριο δολάρια για καλούς σκοπούς

Η συναυλιακή πολιτική της μπάντας και οι οργανισμοί στους οποίους θα διατεθούν τα χρήματα

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rage Against the Machine
Οι Rage Against the Machine σε μία από τις εμφανίσεις του στη Νέα Υόρκη. © Astrida Valigorsky / Getty Images

Rage Against The Machine: Το συγκρότημα ολοκλήρωσε το τουρ «Public Service Announcement» με εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη μαζεύοντας χρήματα γι΄αυτούς που το έχουν ανάγκη.  

Πριν από λίγες ημέρες το θρυλικό μέταλ συγκρότημα Rage Against the Machine ολοκλήρωσε μία σειρά από μεγάλες live εμφανίσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης. Οι συναυλίες ήταν μέρος του τουρ τους «Public Service Announcement» και όπως είχε ανακοινώσει ήδη το συγκρότημα, είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς ένα μέρος τα έσοδα των εισιτηρίων θα δινόταν σε ανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη. Μεγάλο πλήθος κόσμου έδωσαν το παρών και στήριξαν την προσπάθεια τους, με τους ίδιους να θυμίζουν παράλληλα γιατί είναι μία από τις μεγαλύτερες μπάντες όλων των εποχών.

"Killing in the Name" Rage Against the Machine@Madison Square Garden New York 8/14/22

Κέντρο των συναυλιών δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το πολύ γνωστό Madison Square Garden, όπου εκεί διοργανώθηκαν πέντε live τους. Σύμφωνα με πληροφορίες 100.000 φίλοι τους βρέθηκαν στις κερκίδες και άκουσαν για ακόμη μία φορά πολλές από τις επιτυχίες του συγκροτήματος και τραγούδια  - ύμνους για το είδος. Bulls on Parade, Guerrilla Radio, Killing in the Name ήταν μερικά από αυτά με τους οπαδούς τους να είναι εκτασιασμένοι. 

Το συγκρότημα είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό πως ετοιμάζει ένα τουρ επανένωσης και παράλληλα ότι ένα σημαντικό ποσό από τα έσοδα θα πάνε  σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα με την αγορά κάθε εισιτηρίου ένα 10% της συνολικής τιμής πήγαινε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η μπάντα ενημέρωσε μέσα από τα social media ότι πέτυχε τον σκοπό της και με το παραπάνω, καθώς συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια από τις συναυλίες της στο Μεγάλο Μήλο. 

Τα χρήματα από τα εισιτήρια των συναυλιών θα έφταναν σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αρχικά στον οργανισμό Immigrant Defence Project, που παρέχει νομική βοήθεια σε μετανάστες που κινδυνεύουν με απέλαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ή πολλά άλλα παρόμοια προβλήματα. Παράλληλα οικονομικά ενισχύθηκαν η οργάνωση Neighbors Together, η οποία προσφέρει στέγη και φαγητό στους ανθρώπους των περιοχών Όσιαν Χιλ, Μπράουνσβιλ και Μπέντφορντ - Σταϊβέσαντ, τρία δηλαδή μέρη με το χαμηλότερο μέσο όρο εισοδήματος στη Νέα Υόρκη. Τέλος ένα ποσό δόθηκε και στον οργανισμό Campaign Against Hunger, η οποία δίνει πρόσβαση σε ασφαλές φαγητό και νερό σε όλη την πόλη και σε εκείνους που δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες. Για να φέρουν σε πέρας όλα τα παραπάνω τα μέλη των Rage ζήτησαν βοήθεια από το WhyHunger, μία κοινότητα που υπερασπίζεται τα μέλη της σε ζητήματα ρατσισμού, κοινωνικού αποκλεισμού και πείνας.

Εκτός από τις εμφανίσεις του στη Νέα Υόρκη χαρακτηρίστικαν με μεγάλη επιτύχια και εκείνες, που διοργανώθηκαν, σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Στην Ουάσινγντον η μπάντα μάζεψε 346,000$, στο Ράλεϊ 280,125$, στο Πίτσμπουργκ 167,000$, 114,050$ στο Κλίβελαντ, 58,500$ στο Μπάφαλο, στο Τορόντο 182,670$ και τέλος στο Οντάριο 75,000$. Μιλάμε για περίπου 2.5 εκατομμύρια δολάρια που θα πάνε σε φιλανθρωπίες σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Αμερική. 

Φυσικά από τις συναυλίες δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, ειδικά όταν αναφερόμαστε στους Rage Against the Machine. Στη δεύτερη ζωντναή εμφάνιση του τουρ και συγκεκριμένα στο Σικάγο, ο φροντμαν Ζακ Ντε λα Ρότσα έκοψε τον αχίλλειο τένοντά του και αναγκάστηκε να τελειώσει το show καθισμένος σε μία καρέκλα. «Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη στο πόδι μου, θα συνεχισούμε ακόμα και αν χρειαστεί να συρθώ στη σκηνή» ανέφερε τότε ο τραγουδιστής στο κοινό. Δυστυχώς το συγκρότημα λόγω του τραυματισμού του Ντε λα Ρότσα αναγκάστηκε να αναβάλλει τις εμφανίσεις του στη Μεγάλη Βρετανία αφήνοντας με ένα παράπονο τους φίλους τους στην Ευρώπη. 

Rage Against the Machine
Ο Ζακ Ντε Λα Ρότσα τραγούδησε καθισμένος σε καρέκλα μετά από ρήξη αχίλλειου τένοντα σο Σικάγο.© Astrida Valigorsky / Getty Images

Οι επόμενες προγραμματισμένες τους συναυλίες για την ώρα είναι να ξεκινήσουν τον Φεβρουαρίο του 2023 για το δεύτερο μέρος του «Public Service Announcement» και το οποίο θα κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο του 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ