- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Blind Guardian: Η magnum opus καλοκαιρινή συναυλία στην Αθήνα το 2012
Οι Τυφλοί Φύλακες επιστρέφουν στην Αθήνα, στο Release Athens 2022, την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού
Η καλοκαιρινή συναυλία των Blind Guardian στην Αθήνα το 2012 μέσα από σπάνιες εικόνες και η φετινή συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Release Athens 2022.
Είναι ηλίου φαεινότερον πως το φετινό μεταλλικό πακέτο που το κραταιό φεστιβάλ Release Athens 2022 προσφέρει την Πέμπτη 21 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού, αποτελεί κυριολεκτικά ονείρωξη για κάθε αμετανόητο power metaller της χώρας μας! Μα τι να λέμε τώρα; Με την παντοκρατορία των Sabaton πλέον γνωστή τοις πάσι, τούτοι οι γερμανοί ηγήτορες του μυθικού και επικολυρικού metal συνοδεύονται από τους επίσης δημοφιλέστατους Epica, με τα δικά μας χώματα να εκπροσωπούνται επάξια από τους Enemy of Reality και τους The Silent Rage. Power Metal Fantasy!
Με το πολυαναμενόμενο δωδέκατο δισκογραφικό τους εγχείρημα με γενικό τίτλο “The God Machine” να έχει προγραμματιστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου 2022, οι πέντε κεντροευρωπαϊκοί ηγέτες είχαν επτά ολόκληρα χρόνια να μπουν στο στούντιο ηχογραφήσεων.
Συγκεκριμένα από το “Beyond the Red Mirror” του 2015. Γεγονός που θέλει την ανυπομονησία των φανατικών θαυμαστών του συμπαθέστατου Hansi Kürsch στα κόκκινα. Άλλωστε κάθε νέα τους δουλειά είναι πράγματι για αυτούς ένα ακόμα magnus opus.
Ως υπεραγαπημένοι του ελληνικού κοινού οι Τυφλοί Φύλακες έχουν επισκεφθεί τα μέρη μας ουκ ολίγες φορές. Δώδεκα χρονιές παρακαλώ! Με τις περισσότερες μάλιστα sold-out. Κι αν η εδώ παρουσιαζόμενη δεν ήταν από τις παραπάνω αφού αποτελούσε το δεύτερο μέρος της διήμερης συναυλίας, ο κόσμος στο Fuzz Club ήταν τόσο πολύς που έγινε ξανά-μανά το θαύμα: στο άκουσμα του “Valhalla” σείστηκαν τα πατώματα από τις αγριοφωνάρες μας!... “...Valhalla – Deliverance Why've you ever forgotten me...”. Σε επιδημική χορωδία. Ήταν άλλο ένα Σαββατόβραδο που ήθελε τους πάντες λούτσα στον ιδρώτα. Δέκα χρόνια πίσω.
Φωτορεπορτάζ Blind Guardian – Αθήνα, Fuzz Club, Σάββατο 16 Ιουνίου 2012
Να θυμίσω επίσης και κάτι ακόμη σημαντικό:
- δεκατρείς μόλις μήνες νωρίτερα είχαν παίξει πάλι για άλλες δυο μέρες, οι οποίες τότε ήταν και δυο sold-out, και
- στις απαρχές ενός από τα πιο θερμά συναυλιακά καλοκαίρια της χώρας μας!
Κάργα επικοινωνιακοί με μας, όπως πάντα, ξεκίνησαν τη γιορτή με το “Sacred Words” να τιμά την τότε τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο “At the Edge of Time”. Πρώτο στον δίσκο, πρώτο και στη ζωντανή τους εμφάνιση τούτη τη βραδιά. Όμως η προσφιλέστατη μπάντα δεν παρέλειψε να πάει και πίσω στα παλιά κι αγαπημένα, φθάνοντας μάλιστα έως και το ιστορικό demo “Symphonies of Doom” των προπατορικών Lucifer’s Heritage. Έτσι λοιπόν τούτο το πανηγύρι χώρεσε ξανά ύμνους όπως τα “Imaginations from the Other Side”, “Bright Eyes”, “Nightfall”, “Welcome to Dying”, “Lord of the Rings” κ.α. Όσο για το δίδυμο “The Brad’s Song” που συμπλήρωσε καίρια την παράταση που αποκαλούμε encore, ήρθε και έδεσε με το “Barbara Anne” ώστε να επέλθει πανδαιμόνιο.
Με την ελληνική σημαία ανά χείρας για ώρα αρκετή, ο πλέον κοντοκουρεμένος μα διαρκώς χαρούμενος Hansi δε σταμάτησε να μας ευχαριστεί με μάτια λαμπερά, γεμάτα ευγνωμοσύνη. Μια ευγνωμοσύνη αμοιβαία εδώ και τρεισήμισι δεκαετίες που θα εκδηλωθεί με το καλό σύντομα, ξανά, επί σκηνής πελώριας!
Setlist:
- Sacred Worlds
- Welcome to Dying
- Nightfall
- Time Stands Still (At the Iron Hill)
- Fly
- A Voice in the Dark
- Bright Eyes
- The Last Candle
- Valhalla
- Ride Into Obsession
- Lord of the Rings
- Imaginations From the Other Side
Encore:
- Wheel of Time
- Brian
- The Bard's Song - In the Forest
- The Bard's Song - The Hobbit
- Mirror Mirror
- Barbara Ann
Το Release Athens παρουσιάζει μία βραδιά όπου θα γραφτεί heavy metal ιστορία. Την Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία Νερού, οι Sabaton, οι Blind Guardian και οι Epica δημιουργούν ένα πανίσχυρο lineup που υπόσχεται μια θρυλική εμπειρία. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις προσφορές του Release Athens 2022.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.