- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηρώ: Έτσι είμαι εγώ
Πέρσι ξεχώρισε με τη θεατρική σύμπραξη των Λουδάρου-Μπεγνή. Ανανεώνεται με τους Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Γιώργο Παπαδόπουλο, με τον Λουδάρο πάντα στην ίδια γραμμή, σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε η ίδια, με ατμόσφαιρα πάρτι που φρόντισε ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Δες τι είπε στην Α.V.
Πώς είδατε την περσινή επιτυχία με τον Αντώνη Λουδάρο και τον Μέμο Μπεγνή; Πέρσι ήταν ένα πείραμα, δεν ξέραμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος. Αυτό που πιστεύω ότι κέρδισε το κοινό ήταν ο αυθορμητισμός με τον οποίο λειτουργούσαμε μέσα στο χώρο, ξεφεύγοντας από τα κλισέ.
Οπότε, τι αλλάζει φέτος; Στη θέση του Μέμου Μπεγνή μπήκε ένα άλλος ηθοποιός, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος είναι κι αυτός ταλαντούχος, τραγουδάει πάρα πολύ καλά και είναι αρκετά επικοινωνιακός στη σκηνή. Και προστέθηκε και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, που είναι σχετικά νέος τραγουδιστής με εξαιρετική φωνή.
Η δομή του προγράμματος; Προσπάθησα να είναι τελείως διαφορετική από την περσινή χρονιά, γιατί δεν ήθελα απλώς να το επαναλάβω – θα ήταν ένα είδος κοροϊδίας προς τον κόσμο. Στα 75-80 τραγούδια που είναι στο πρόγραμμα, μόνο 3 ή 4 είναι ίδια. Και υπάρχει η δυσκολία του ότι οι ηθοποιοί χρειάζονται να έχουν μία πρόζα σε ένα κομμάτι, να νιώθουν ότι υπάρχει ένας ρόλος. Για εκείνους τα τραγούδια είναι ρόλοι και αν δεν νιώσουν αυτό το συναίσθημα τούς είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν. Το σκηνικό με την ένταξη ηθοποιών στις μουσικές σκηνές δείχνει να επεκτείνεται. Βλέποντας τόσες σκηνές με τραγουδιστές και ηθοποιούς φέτος, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό κάνει τον κύκλο του σιγά σιγά και κλείνει – κάτι που δεν είναι σωστό, γιατί θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα εξελικτικά. Εδώ, συνήθως, όταν επιτυγχάνει κάτι όλοι μετά προσπαθούν σαν αδηφάγα ζώα να φάνε από αυτό, με αποτέλεσμα να φθείρεται πολύ γρήγορα.
Τα τραγούδια σου ξεκινούν πάντα από μια θέση ισχυρή και ξεκάθαρη, «Έτσι είναι οι σχέσεις», «Έτσι είμαι εγώ». Τι σημαίνει αυτό; Δεν θέλω να το παίξω ούτε ξερόλας, ούτε έξυπνη, αλλά όταν περνάς μια ηλικία νεότητας, γιατί δεν είμαι πια κοριτσάκι, αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα, πιο ισορροπημένα. Έχω βρεθεί αρκετές φορές στη ζωή μου σε δύσκολη οικονομικά θέση, τι να με φοβίσει; Το ζήτημα στη ζωή δεν είναι τι δεν έχεις ή τι έχεις, αλλά τι χρειάζεσαι για να ζήσεις. Είναι και τα ΜΜΕ, που περνούν διάφορα μηνύματα. Έχω χρόνια να ανοίξω τηλεόραση σπίτι μου, τελείως συνειδητά, γιατί θεωρώ ότι μου περνάει έναν τρόπο ζωής και μηνύματα που δεν τα ’χω ανάγκη. Αν θέλω να ακούσω ειδήσεις θα ανοίξω το ραδιόφωνό, που εκτιμώ πολύ.
Με τι μουσικές μεγάλωσες; Με ετερόκλητα πράγματα. Ο μπαμπάς μου άκουγε κλασική μουσική, η μαμά μου Πάριο, Γαλάνη κ.λπ., ο αδερφός μου ήταν ροκάς, οπότε ήταν τέλεια σχολή για μένα. Αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν ότι μεγάλωνα χωρίς παρωπίδες. Πιστεύω πως δεν υπάρχει είδος μουσικής που να μην έχει κάτι να πει.
Η Αθήνα; Την αγαπάω κι ας τη βρίζουν όλοι. Έχει τεράστια προβλήματα, όπως όλες οι πόλεις της Ευρώπης, ειδικά στο κέντρο τους, αλλά έτσι όπως έχει γίνει πια η επαρχία, χίλιες φορές η Αθήνα. Ο πουριτανισμός και η ψευτιά που έχει η επαρχία δεν υπάρχουν εδώ.
Υπάρχει κάτι που έχεις μάθει από τη στιγμή που γεννήθηκε το παιδί σου και μετά; Το μόνο που μπορώ να σου πω για το γιο μου είναι ότι δεν είμαι από τις μαμάδες που λένε «αχ, μόλις τον είδα άλλαξε η ζωή μου». Όχι, είμαι από τις μαμάδες τις άλλες, που μέσα στα έξι χρόνια που τον έχω, τον αγάπησα. Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, ανακάλυπτα πόσο νέος κόσμος είναι, πόσο αγαθός και αγνός, κι αυτό με έβαλε σε πάρα πολλά ερωτηματικά για το τι παιδιά «φτιάχνουμε σήμερα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τραγουδίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για τα 25 χρόνια του «Resist», το «Hide U», την επιστροφή των ήχων των 00s, την τεχνητή νοημοσύνη και το επόμενο κεφάλαιο των Kosheen
Εντυπωσιακή προβολή πάνω από το στάδιο Έτιχαντ - Ενισχύονται οι φήμες για μεγάλη επιστροφή
Ήταν η μουσική υπόκρουση σε έρωτες, χωρισμούς, ξενύχτια, χορούς και αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς
Ο Cole Haden μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την εμφάνιση του γκρουπ στην Αθήνα
Ο Grégory “Zigo” Mavridorakis μιλά στο Street Mode για το “Atlas”, την ανεξαρτησία των Dub Inc, το πολιτικό reggae, τον Lars Ulrich, την Ελλάδα και σχεδόν τρεις δεκαετίες ζωής μέσα στην ίδια μπάντα.
Όσα θα δούμε φέτος στο πολυσυλλεκτικό line-up ηλεκτρονικής μουσικής σε επιμέλεια του STEGI.RADIO
Αποχαιρετούμε τον Μαζώ μέσα από τις συνεντεύξεις και τα κείμενά του στην ATHENS VOICE, από τις γειτονιές της Αθήνας μέχρι την αγαπημένη του Κρήτη
Από τη Νίκαια στις μεγάλες πίστες, η ζωή και η καριέρα ενός αυθεντικού λαϊκού τραγουδιστή που έγινε ποπ είδωλο και αγαπήθηκε όσο λίγοι
«Στα δεκατέσσερα χρόνια διαδρομής του, το Φεστιβάλ εξελίχθηκε σε έναν θεσμό που ξεπερνά τα όρια μιας σειράς συναυλιών» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Γιώργος Μαθιουλάκης
Πέντε μέρες γεμάτες ρυθμό, live performances και dj sets στην πόλη
Η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Ζητούν την απομάκρυνσή του
THE BAUSA, Yulia Niko b2b Ede, BRB, Pablo Nuevo και Evanjelia αναλαμβάνουν τα decks στο Θέατρο Άλσος
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.