Μουσικη

Ο Sting πούλησε τον μουσικό του κατάλογο στην Universal

Ακόμα ένας μεγάλος καλλιτέχνης μεταβιβάζει τα δικαιώματα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sting © EPA/DAVID SWANSON
Sting © EPA/DAVID SWANSON

Η συμφωνία του Sting με τη Universal περιλαμβάνει το σύνολο των σόλο έργων του, αλλά και εκείνα που είχε γράψει όταν ήταν μέλος των Police.

Τον μουσικό κατάλογο της καριέρας του πούλησε ο Sting στην Universal Music Publishing Group (UMPG), όπως έγινε σήμερα γνωστό από την εταιρεία, στην τελευταία κατά σειρά ανάλογη κίνηση από έναν καλλιτέχνη, προκειμένου να εξαργυρώσει το έργο του. Ο μεγάλος Βρετανός καλλιτέχνης είναι ο τελευταίος στον μακρύ κατάλογο που περιλαμβάνει τους Τίνα Τέρνερ, Νιλ Γιανγκ, Μπομπ Ντίλαν και Ντέιβιντ Μπόουι που σύναψαν ανάλογες συμφωνίες. 

Η συμφωνία, η οποία αναφέρεται ότι aγγίζει περίπου τα 300 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνει τα πνευματικά δικαιώματα σε περισσότερα από 600 τραγούδια, μεταξύ άλλων κλασικές επιτυχίες, όπως τα «Every Breath You Take», «Roxanne», «Shape Of My Heart», και «Englishman in New York».

Η UMPG, που ανήκει στην Universal Music Group (UMG), δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Είναι απολύτως απαραίτητο για εμένα το σύνολο του έργο μου, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, να έχει ένα σπίτι, όπου αντιμετωπίζεται με εκτίμηση και σεβασμό, όχι μονάχα για να συνδεθεί με τους παλιούς θαυμαστές με νέους τρόπους, αλλά επίσης να εισάγει τα τραγούδια μου σε νέα ακροατήρια, μουσικούς και γενιές», επισημαίνει ο Στινγκ, σε ανακοίνωση.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, απήλαυσα μια μακρά και επιτυχημένη σχέση με την UMG ως τη δισκογραφική εταιρεία μου… επομένως νιώθω ότι είναι τελείως φυσικό να ενώσουμε τα πάντα σε έναν οίκο εμπιστοσύνης, καθώς επιστρέφω στο στούντιο, έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο».

Οι Police, των οποίων ο Στινγκ ήταν συνιδρυτής, frontman και μπασίστας, κυκλοφόρησαν πέντε ηχογραφημένα άλμπουμ μεταξύ 1978 και 1983, ενώ στη σόλο καριέρα του, ο Στινγκ κυκλοφόρησε περισσότερα από 12 ηχογραφημένα άλμπουμ, με αρχή το «The Dream of Blue Turtles», το 1985.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ