- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Nirvana: Τους μήνυσε το γυμνό μωρό του «Nevermind»
Για σεξουαλική εκμετάλλευση και παιδική πορνογραφία
Το «γυμνό μωρό» από το εξώφυλλο του «Nevermind» μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία.
Ένα από τα πιο δημοφιλή μωρά στην ιστορία της μουσικής, εκείνο που πόζαρε στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind» των Nirvana, πλέον είναι ένας 30χρονος άνδρας και μήνυσε το συγκρότημα για σεξουαλική εκμετάλλευση.
Ο Σπένσερ Έλντεν κατέθεσε τη μήνυσή του ισχυριζόμενος πως το συγκρότημα παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί παιδικής πορνογραφίας και υποστηρίζει - μεταξύ άλλων - ότι οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ κάποιο επίσημο χαρτί που παραχωρούσε την άδεια στους Nirvana να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία.
Μάλιστα, στα δικαστικά έγγραφα, ο Έλντεν εξηγεί ότι «η ταυτότητα και το νομικό του όνομα έχουν συνδεθεί για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση που βίωσε ως παιδί», το προϊόν της οποίας «διανέμεται και πωλείται σε παγκόσμια κλίματα» από την εποχή που ήταν μωρό μέχρι σήμερα.
Spencer Elden, el bebé en la portada del álbum de Nirvana, va a denunciar a la banda por utilizar su imagen sin consentimiento y por explotación sexual infantil. pic.twitter.com/2U1jmHF6F3
— Pop Center (@PopCenter_) August 25, 2021
Οι εναγόμενοι, σύμφωνα με τη μήνυση, «παρήγαγαν, κατείχαν και διαφήμιζαν εν γνώσει τους εμπορική παιδική πορνογραφία που απεικόνιζε τον Σπένσερ» και αποκόμιζαν οικονομικά οφέλη μέσω αυτή. «Παρότι γνώριζαν τι έκαναν, οι εναγόμενοι δεν έλαβαν ποτέ εύλογα μέτρα για την προστασία του Σπένσερ και την αποτροπή της ευρείας διακίνησης της εικόνας και σεξουαλικής της εκμετέλλευσης». Ακόμα, στα έγγραφα αναφέρεται ότι η φωτογραφία, την οποία φέρεται να επέλεξε ο frontman της μπάντας, Κερτ Κομπέιν, συμβολίζει έναν «εργάτη του σεξ» που κυνηγά το χρήμα.
Ο Έλντεν επιμένει πως όντας ένα μωρό 4 μηνών, οι γονείς του δεν έδωσαν ποτέ τη συγκατάθεσή τους για τη χρήση της και ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ χρήματα ως αποζημίωση. Μάλιστα, επισημαίνεται πως «προκειμένου να διασφαλίσει ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ θα προκαλούσε άμεση σεξουαλική αντίδραση στον θεατή, ο (φωτογράφος Κερκ ) Γουέντλ προκάλεσε τάση για εμετό στον Σπένσερ προτού τον βυθίσει κάτω από το νερό σε πόζες που τραβούν την προσοχή στο εκτεθειμένο του γεννητικό όργανο».
Με τη μήνυσή του, ο Έλντεν 150.000 δολάρια από καθέναν από τους 17 εναγόμενους, μεταξύ των οποίων πρώην μέλη των Nirvana, δισκογραφικές εταιρείες, καλλιτεχνικούς διευθυντές και άλλους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φήμες για πιθανή συνεργασία στο soundtrack της νέας ταινίας
Οι ηγέτες της νορβηγικής black metal σκηνής για ένα μοναδικό show στην Αθήνα, στο Floyd Live Music Venue
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.