Μουσικη

Στίβι Γουόντερ: Αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στη Γκάνα

Η απόφασή του συνδέεται με την πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ
Ο τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ © EPA / JASON SZENES

Στίβι Γουόντερ: Ο τραγουδιστής πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Γκάνα - Τι είπε για την πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Έτοιμος να μετακομίσει μόνιμα στην Γκάνα είναι ο βραβευμένος τραγουδιστής και μουσικός, Στίβι Γουόντερ, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε Όπρα Γουίνφρεϊ. 

Ο Στίβι Γουόντερ, που είχε εκφράσει εδώ και κάποια χρόνια την επιθυμία του να μετακομίσει, είπε ότι η απόφασή του συνδέεται με την πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ. «Θέλω να δω ξανά αυτό το έθνος να χαμογελά. Και θέλω να το δω πριν φύγω για να μετακομίσω στη Γκάνα γιατί θα το κάνω αυτό. Ναι. Δεν θέλω να δω τα παιδιά των παιδιών μου να πρέπει να λένε: “Ω, σας παρακαλώ σεβαστείτε με, παρακαλώ να ξέρετε ότι είμαι σημαντικός, παρακαλώ εκτιμήστε με”. Τι είναι αυτό;».

Το 1994 ο τραγουδιστής είχε δηλώσει ότι στην αφρικανική χώρα υπάρχει περισσότερο η έννοια της κοινότητας απ' ότι στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ νωρίτερα φέτος, ο Στίβι Γουόντερ δημοσίευσε μία επιστολή - μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, στο οποίο υπενθύμισε τη συνάντησή του με τον ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα, όταν ήταν 14 ετών.

Ο τραγουδιστής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος τον επηρέασε, όπως είπε, να προωθεί την αγάπη και την ισότητα, ενώ τόνισε την έλλειψη προόδου σε φυλετικά ζητήματα από την έναρξη του αγώνα για ισότητα στις ΗΠΑ, στα μέσα της δεκαετίας του 1950.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ