Μουσικη

SØMMERDUST: Το νέο art pop σύμπαν της Popi Sem

Η Αθηναία τραγουδοποιός γράφει στην ATHENS VOICE για το ερωτικό τραγούδι «Universe» από το ντεμπούτο άλμπουμ

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τραγουδίστρια Popi Sem
© Kevin Zhegu

Η πιανίστρια, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Popi Sem παρουσιάζει το τραγούδι «Universe» από το ντεμπούτο άλμπουμ του πρότζεκτ SØMMERDUST.

Λίγο πριν φύγει ο χειμώνας, νέοι, ονειρικοί ήχοι ακούγονται στην Αθήνα και τον κόσμο μέσα από τις streaming πλατφόρμες. Μετά το «Lake Of Happiness», η πιανίστρια, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Popi Sem μας δίνει μια ακόμα ηχητική ιδέα για το νέο της μουσικό σχήμα SØMMERDUST και το ντεμπούτο άλμπουμ, την παραγωγή του οποίου επιμελήθηκε ο Κύριος Κ. και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου από την Just Gazing Records.

Ποια ιστορία κρύβει το τραγούδι «Universe» και πώς δημιουργήθηκε;

«Το “Universe” είναι επί της ουσίας ένα ερωτικό τραγούδι, υπό την οπτική ενός ονείρου που όντως είδα πριν κάποια χρόνια. Ως τέτοιο, δεν εστιάζει στις λεπτομέρειες καθεαυτές, μα στο συναίσθημα και τη γεύση που μου είχε αφήσει. Για να μπορέσω να το αιχμαλωτίσω, έτρεξα στο πιάνο μου με το που ξύπνησα και έγραψα την κύρια πιανιστική μελωδία του, που ακούτε πια μέσα στην όλη ενορχήστρωση» εξηγεί η Popi Sem στην ATHENS VOICE.

«Το ονειρικό σκηνικό που περιγράφω αφορά στην τρομερά όμορφη και ουτοπική αίσθηση που προσφέρει η απλότητα ενός κρατήματος χεριού με κάποιον που θέλεις από τα βάθη της ψυχής σου. Ξεκίνησα λοιπόν από μια απλή εικόνα και έχτισα στο μυαλό μου ένα σύμπαν όπου ζούμε σαν άλλοι κοσμικοί πρωτόπλαστοί, δίχως τίποτε άλλο τριγύρω μας. Έπειτα, η σπαρακτική αντίθεση κάνει την είσοδό της, με το πρίσμα της αναγνώρισης της παροδικότητας αυτής της κατάστασης. Το σύμπαν αυτό είναι καταδικασμένο να καταστραφεί, μα όμως αυτή ακριβώς είναι η κύρια ιδιότητά του. Αυτά όσον αφορά τους στίχους. Μουσικά, αρκετά αργότερα προέκυψε και η εισαγωγή του κομματιού, που ονόμασα “Silence Of The Stars”. Την έγραψα καθώς πείραζα το midi μου, χτίζοντας την ενορχήστρωση του ίδιου “Universe” με τη βοήθεια του Κυρίου Κ. - ο οποίος παρεμπιπτόντως έκανε την παραγωγή του δίσκου και συνεισέφερε σε πολλούς ακόμη τομείς» σημειώνει.

Η τραγουδίστρια Popi Sem
© Kevin Zhegu

«Παρά τη μικρή του διάρκεια, το “Universe” έχει στη δομή του προοδευτικές εναλλαγές, κάτι που πάντα λατρεύω να κάνω. Πέραν του indie και της pop, αγαπάω καθετί πιο progressive ή rock, κάτι που φαίνεται αργά ή γρήγορα. Στο τέλος, όμως, τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στη μελωδία. Το “Universe” αποκτά την πραγματική του υφή στην αντιπαράθεση της μελωδίας μου στο πιάνο και των ανατριχιαστικών περασμάτων του βιολιού του Κυριάκου Πέτρου, τα οποία δεν χορταίνω να ακούω κάθε φορά» καταλήγει η Αθηναία δημιουργός για την καινούργια ηχητική πρόγευση από το art pop project των SØMMERDUST. Ακούστε το και ακολουθήστε τα νέα της καλλιτεχνικά βήματα.

SØMMERDUST – Silence Of The Stars/Universe

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ