Μουσικη

The Trolling Tones: Η Area 51 βρίσκεται τελικά στη Λευκάδα

Συνέντευξη με μια απίστευτη μπάντα παιδιών που η πανδημία τους ένωσε μουσικά και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
the-trolling-tones-area-51.jpg
© The Trolling Tones

The Trolling Tones: Συνέντευξη με την πολλά υποσχόμενη ροκ μπάντα από τη Λευκάδα που μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι Area 51.

Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων το YouΤube μου βγάζει ένα υπέροχο κομμάτι που δεν γνώριζα. Κοιτάζω το όνομα της μπάντας. «The Trolling Tones» γράφει το YouTube και «Area 51» το κομμάτι. «Ωραία» σκέφτηκα, «δεν έχω μόνο εγώ κόλλημα με τους εξωγήινους, υπάρχουν και άλλοι».

The Trolling Tones - Area 51 (Official Music Video)

Αλλά ποιοι ήταν οι άλλοι; Κάνοντας ένα γκουγκλάρισμα ανακαλύπτω ότι είναι ελληνική μπάντα και μάλιστα από τη Λευκάδα! (τον τόπο καταγωγής μου). Σπεύδω να τους βρω. Η φίλη μου η Όπη μου στέλνει το facebook της τραγουδίστριας και αμέσως κλείνουμε μια συνέντευξη. Μίλησα με την Ιωάννα και τον Βίκτωρα, δύο από τα μέλη της μπάντας.

Ποιοι είναι οι Trolling Tones και πώς γνωριστήκατε και δημιουργήθηκε η μπάντα;      
Βίκτωρας (μπάσο, κιθάρα):  Όλα ξεκίνησαν όταν μια μέρα στο μουσικό σχολείο (σ.σ. Λευκάδας) άκουσα τη φωνή της Ιωάννας. Έχοντας πάντα την ιδέα μιας μπάντας να κυριεύει τις σκέψεις μου μιλήσαμε και αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε. Έτσι αρχίσαμε ως κιθάρα ή μπάσο με πιάνο και φωνή. Στη συνέχεια προσθέσαμε τα ντράμς (Κωσταντίνος Δευτεραίος). Τότε έπρεπε να πάρουμε την απόφαση του αν θα κυριαρχήσει η κλασική ροκ σύνθεση,  η θα πάμε για το κάτι διαφορετικό.
Ιωάννα Αλβανίτη (φωνή, πλήκτρα): Αποφασίσαμε λοιπόν να το κάνουμε. Εντάξαμε τα πνευστά. Αρχικά το τρομπόνι (Γιώργος Γράψας), στη συνέχεια την τρομπέτα (Γεράσιμος Μελάς), και τέλος το σαξόφωνο (Χρήστος Ανδριόπουλος). Στο ενδιάμεσο διάστημα ήρθε και η κιθάρα (Λευτέρης Μικρώνης).

trolling_tones_54.jpg

Κατά τη διάρκεια του  πρώτου lockdown κάνατε ένα εμπνευσμένο cover του «Bang Bang». Πώς επέδρασε στη δημιουργικότητα του συγκροτήματος η πανδημία; Κάνατε πρόβες διαδικτυακά; Επηρέασε η έλλειψη φυσικής επαφής τη μουσική σας;
Το lockdown πακέτο με τον πολύ χρόνο ήταν σίγουρα μια καλή ευκαιρία την οποία και εκμεταλλευτήκαμε για την εξέλιξή μας ως μουσικοί. 
Β: Ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα και έκανα τη πρώτη μου παραγωγή, κάτι που μας έκανε πιο ανεξάρτητους. Το γεγονός του ότι δεν μπορούσαμε να βρεθούμε ή να κάνουμε lives σίγουρα μας δυσκόλεψε αλλά παράλληλα δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στο να αφιερωθούμε απερίσπαστοι στο γράψιμο.

Bang Bang (Quarantine version) by The Trolling Tones

Την ημέρα των Χριστουγέννων κυκλοφορήσατε το πρώτο σας single. Είστε στη φάση δημιουργίας του πρώτου σας άλμπουμ; Αν ναι, τι να περιμένουμε από αυτό;
Αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε το «Area 51» γιατί η αλήθεια είναι ότι λόγω του δεύτερου lockdown απομακρυνθήκαμε αρκετά από τον κόσμο που μας ακολουθεί. Γράφουμε κομμάτια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και είμαστε στη διαδικασία επιλογής. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ελπίζουμε αργότερα στην χρονιά να κυκλοφορήσει και το πρώτο άλμπουμ. Όσο για το ύφος του, σίγουρα θα είναι μια μίξη των επιρροών μας, που σημαίνει ότι θα υπάρχουν στοιχεία κλασικού και alternative rock, blues, punk και soul-jazz.

Αυτοπροσδιορίζεστε, ως ροκ μπάντα με τζαζ στοιχεία. Ποιες είναι οι βασικές επιρροές του ήχου σας;
Σίγουρα οι επιρροές μέσα στη μπάντα ποικίλουν. Από τους White stripes, Pink floyd, Bowie, Doors, Blur, Oasis, Mötley Crüe, Ramones, Muse, μέχρι και τους Skatalites ή την New Orleans Jazz που είναι και ο λόγος ένταξης των πνευστών.

Από τα covers βλέπουμε ότι στη σύνθεση της μπάντας παίζουν βασικό ρόλο τα πνευστά. Είναι κάτι που θα ακούσουμε και στο πρώτο σας άλμπουμ;
Τα πνευστά σίγουρα παίζουν βασικό ρόλο και είναι κάτι που θα υπάρξει στο άλμπουμ. Δίνουν εξάλλου και τον τόνο της διαφορετικότητας στον ήχο μας.

Ποια είναι μέχρι τώρα η αποδοχή της μουσικής σας; Τι σχόλια έχετε λάβει για το πρώτο σας single «Area 51»; Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια πίσω από την έμπνευση για το κομμάτι;
Η αλήθεια είναι ότι γενικότερα το feedback που παίρνουμε είναι πολύ θετικό-ενθαρρυντικό και ειδικότερα για το «Area 51» τα σχόλια ήταν μαγικά.
Β: Η μελαγχολία στη μουσική ήρθε σε μία δύσκολη μέρα καθώς υπήρξε αντίδραση στο γεγονός ότι συμμαθήτρια μας με την οποία είχαμε συνεργαστεί σε σχολικά πλαίσια πήρε τη ζωή της.
Ι: Όσο για τους στίχους, η περίοδος κατά την οποία γράφτηκαν ήταν αρκετά περίεργη για εμένα. Πάντα ενθουσιαζόμουν με την ιδέα του ότι υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω και αφού ταίριαζε απόλυτα με το vibe του κομματιού τα πρόσθεσα. Γενικότερα, υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα, πέραν των εξωγήινων. Είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας και αναφέρει πώς ο καθένας μας μπορεί να αρχίσει να βλέπει την πραγματικότητα γύρω του.

Πώς λειτουργείτε σαν συγκρότημα; Οι συνθέσεις και οι στίχοι είναι μια συλλογική διαδικασία ή κάθε ένας από εσάς έχει αναλάβει ένα κομμάτι;                                              
Ι: Μεταξύ εμού και του Βικ γράφονται τα lyrics και η μουσική,  χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο. Όταν ο άλλος κολλήσει πάντα μπορούν να πέσουν νέες ιδέες στο τραπέζι, και από τα υπόλοιπα μέλη.

Rock ‘n Roll queen (cover by The Trolling Tones)

Σε ποιο venue θα θέλατε να παίξετε live όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες;
Σαν απωθημένο, πρέπει να πούμε το venue του Schoolwave μιας και την περασμένη χρονιά λόγω του Covid, ακυρώθηκαν οι οντισιόν ενώ είχαμε περάσει.

Σε ποια μπάντα ονειρεύεστε να παίξετε ως support;                                                              Ααααα…Γιατί να θέλουμε να είμαστε support band;; :-). (Γελάμε και τους απαντάω: Δηλαδή θα σας πείραζε να είστε support στους Radiohead; Και συνεχίσαμε να γελάμε).

Τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον από τους Trolling Tones;
Δύσκολη ερώτηση για τους καιρούς που διανύουμε… Θα μείνουμε όσο πιο ενεργοί μπορούμε ενώ παράλληλα όλοι θελουμε να επιστρέψουμε στις ηχογραφήσεις, στις πρόβες, όπως και στα live shows.

trolling_tones_89.jpg
The Trolling Tones - από αριστερά: Βίκτωρας Τόμα, Γιώργος Γράψας, Γεράσιμος Μελάς, Ιωάννα Αλβανίτη, Κώστας Δευτεραίος, Χρήστος Ανδριόπουλος, Λευτέρης Μικρώνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ