- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γιατί ο Λίαμ Γκάλαχερ είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή ροκ σταρ
Όταν ο Λίαμ Γκάλαχερ απείλησε ότι θα μαχαιρώσει στο μάτι τον Σάσα Μπάρον Κοέν
Ο Σάσα Μπάρον Κοέν (Μπόρατ) διηγείται μια απίστευτη ιστορία με τον Λίαμ Γκάλαχερ ενώ ο Μπόνο παρακολουθεί ποιος είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή ροκ σταρ.
Κάθε φορά μου βγάζει ένα νέο φιλμ ο Σάσα Μπάρον Κοέν, οι φανατικοί μπαίνουμε για λίγες μέρες σε αυτό το εκπληκτικό σύμπαν υβρίδιο καφρίλας και ουσίας (πολιτικής) που δημιουργεί το θολωμένο του(not) μυαλό.
Όσοι είδατε το Μπόρατ 2 ξέρετε τι κατάφερε πάλι ο κορυφαίος σατιρικός καλλιτέχνης αυτού του πλανήτη -ακόμα και αυτοί που πιστεύετε ότι το πρώτο Μπόρατ είναι καλύτερο. Με αυτή την αφορμή έκανα μια ανακεφαλαίωση του έργου, στιγμές από Ali G και Μπρούνο, πρώτο Μπόρατ, συνεντεύξεις και έπεσα πάνω σε αυτό το αριστούργημα.
Είναι μια ιστορία που διηγείται ο Κοέν όταν γνώρισε τον Λίαμ Γκάλαχερ (των Oasis), πριν από 4 χρόνια καλεσμένος στην εκπομπή του Κόναν Ο’ Μπράιεν. Δείτε το βίντεο -μετά σας έχω και περιγραφή- και θα καταλάβετε γιατί ο Λίαμ Γκάλαχερ είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή ροκ σταρ. Να θυμίσω ότι στην ταινία Grimsby brothers που κυκλοφόρησε προ 4 ετών, ο Κοέν μιμείται -οπτικά τουλάχιστον- τον Λίαμ Γκάλαχερ.
Καλεσμένος σε βραβεία του περιοδικού GQ στο Λονδίνο, ο Κοέν βλέπει τον Γκάλαχερ πριν την απονομή και τον ρωτάει αν του επιτρέπει να κάνει ένα αστείο που να αναφέρεται στον ίδιο. Ο θεόμουρλος τραγουδιστής των Oasis του απαντά ότι δεν έχει πρόβλημα. Τελικά του Κοέν δεν του βγαίνει να πει το αστείο με τον Γκάλαχερ. Ακολουθεί το πάρτι των βραβείων και ο Κοέν βλέπει στον ίδιο καναπέ τον Μπόνο (των U2) και τον Λίαμ Γκάλαχερ. Η συνέχεια είναι μια απίστευτη ροκ ιστορία.
Ο Κοέν αποφασίζει να κάτσει δίπλα στον Μπόνο στον καναπέ. Ο Γκάλαχερ του απευθύνεται: «έι εσύ, ποιος είναι ο πιο γαμιστερός εν ζωή ροκ σταρ;». Ο Κοέν του απαντά «δεν ξέρω, ο Στίβι Γουόντερ;». Ο Γκάλαχερ γίνεται έξω φρενών (δεν θέλει και πολύ) και λέει στον Κοέν «Σκάσε» και τον ξαναρωτάει «ποιος είναι ο πιο γαμιστερός εν ζωή ροκ σταρ;». Ο Κοέν τότε του λέει «δεν ξέρω, ο Μπόνο;» και ο Γκάλαχερ του άπαντα «όχι» και τον ξαναρωτά το ίδιο. Ο Κοέν εγκαταλείπει με την απάντηση «δεν ξέρω» και ο Γκάλαχερ του λέει «ο Τζον Λένον»... Φίλος του Κοέν που κάθεται δίπλα του λέει «μα είπες εν ζωή» και ο Γκάλαχερ απαντά «Ο Τζον Λένον είναι ζωντανός» πετάγεται επάνω και λέει φωναχτά «Εγώ είμαι ο Τζον Λένον», μετά παραπατά, πέφτει σε ένα τραπέζι, χτυπάει το κεφάλι του και κοιτάζει στραβωμένος τον Κοέν. Ο Κοέν κοιτάζει τον Μπόνο και του λέει «μάλλον πρέπει να φύγω» και ο Μπόνο του απαντά «κάτσε εδώ, θα είσαι οκ όσο είσαι δίπλα μου». Ο Γκάλαχερ κοιτάζει τον Κοέν και ζητάει τον λόγο που δεν είπε το αστείο για αυτόν και μετά τον απειλεί ότι θα τον μαχαιρώσει και μάλιστα στο μάτι... γιεπ, αυτός είναι ο Λίαμ Γκάλαχερ.
Δείτε εδώ και τον Κοέν να κάνει μεγάλη εμφάνιση ως Λίαμ Γκάλαχερ σε φαβέλες της Νοτίου Αφρικής, με μουσική υπόκρουση το Cigarettes & Alcohol των Oasis.
Και εδώ ο γιος μου -πριν από λίγα χρόνια- ως Λίαμ Γκάλαχερ απειλεί τη θάλασσα...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.