Μουσικη

Crystal Stilts

H τέχνη του θορύβου

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 472
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62485-138345.jpg

Απωθημένο. Αφού μας κόλλησαν στον τοίχο με το ντεμπούτο τους το 2008, οι Νεοϋορκέζοι συνεχίζουν σε noise/pop κοψίματα VU ενέργειας. Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος JB Townsend μαζί με τον ντράμερ Keegan Cooke από τη Bουδαπέστη, όπου βρίσκονταν λίγες ημέρες πριν την άφιξή τους στην Αθήνα, έχουν μια μικρή ιδέα για το τι μας περιμένει.

Ποιο ήταν το καλύτερο gig μέχρι τώρα;

JB Townsend: Δύσκολο να πω. Είναι θέμα οπτικής. Για παράδειγμα, η εμφάνιση στο Augsburg ήταν για μένα τέλεια, αλλά ο Brad o τραγουδιστής μας μπορεί να μην έχει την ίδια άποψη.

Αλλαγμένος ο ήχος στο νέο άλμπουμ;

JB Townsend: Yποθέτω, ήθελα να διευρύνω λίγο τους ορίζοντές μας σε σχέση με τους δύο πρώτους δίσκους μας.

Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η πρώτη σας κυκλοφορία αφού είστε ενεργοί πάνω από μια δεκαετία;

JB Townsend: Χαχα. Επειδή είμαστε τόσο τεμπέληδες. Τα πρώτα χρόνια βγάλαμε ένα single, ηχογραφήσαμε ένα Ep to 2005 και μετά ένα άλμπουμ το 2006, αλλά το Alight δεν βγήκε πριν από το 2008.

Πώς ήταν το 2013 για σας;

JB Townsend: Για να είμαι ειλικρινής ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές της ζωής μου.

Πόσο κοντά αισθάνεστε στον ήχο της Flying Nun Records;

Keegan Cooke: Όλοι μας γουστάρουμε τα στοιχεία της σχολής αυτής, αλλά η σύνδεσή μας με τον ήχο αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τις κοινές μας αναφορές στο παρελθόν παρά με τα γκρουπ καθαυτά. Aπό Νέα Ζηλανδία πάντως τα αγαπημένα μου  είναι οι Builders, Gordons, Pin Group, Dead C, Chants R&B. 

Ο ήχος του Psychocandy σας επηρέασε;

Keegan Cooke: Όλοι είμαστε φανατικοί μουσικόφιλοι και συλλέκτες, αλλά ο καθένας έχει τα κενά του. Για παράδειγμα, εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ το Psychocandy. Ούτε από Sonic Youth ξέρω πολλά. Αρκετά από τα σημαντικά indie γκρουπ των 90s δεν μου λένε τίποτε. Όλοι οι άλλοι στο γκρουπ με παίρνουν για τρελό.

Τι περιμένετε να δείτε στην Αθήνα;

Keegan: Έχω να έρθω από το 2002. Πριν τους Ολυμπιακούς. Μεγάλα τμήματα της πόλης ήταν σκαμμένα, under construction. H πρώτη μου εντύπωση ήταν μια πόλη πολύ ζωντανή και υπερβολικά φωτεινή. Παραλίγο να λιποθυμήσω από ηλίαση όταν επισκέφτηκα την Ακρόπολη και αναγκάστηκα να οπισθοχωρήσω σε ένα μικρό καφέ για να ηρεμήσω. Τότε ήταν που εθίστηκα και στη λεμονάδα Fanta.


Ιnfo: GAGARIN 205, Λιοσίων 205, Σταθμός Αττική. 211 4112500. Έναρξη 21.00. Είσοδος €17, 20 ταμείο. Προπώληση: Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, viva.gr. Στις 8/3. Iδανικό support από τους Victory Collapse.

Kαι στο Εightball στη Θεσσαλονίκη στις 7/3.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ