- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τις μικρές ώρες, ακούμε Nyx Nótt: «Aux Pieds de la Nuit»
Ένα καταπληκτικό άλμπουμ κυκλοφόρησε μόλις και μελοποιεί τις νύχτες μας
Nyx Nótt – «Aux Pieds de la Nuit»: Μουσική για νυχτοπούλια στη νέα δισκογραφική δουλειά του Aidan Moffat των Arab Strap
Τον φετινό Φεβρουάριο, οι αγρύπνιες έχουν σάουντρακ. Ο Aidan Moffat επιστρέφει ως Nyx Nótt, με φρέσκο υλικό για τα πικάπ μας και είναι τόσο ευχάριστο να ακούς τις ιδέες και τις συνθέσεις του πρώην Arab Strap, καθώς κατρακυλά σε αυτές τις έναστρες ηλεκτρονικές αναζητήσεις που τον κάνουν να ηχεί σαν κλασικός. Το «Aux Pieds de la Nuit» είναι από τα άλμπουμ που θα αγαπήσεις από το πρώτο άκουσμα. Τζαζίστικα beats, αργόσυρτα μελοδραματικά synth, πανέμορφα ζεστά sample, ένα πολύχρωμο μπαλέτο ήχων, εμπνευσμένο από την άγρια εσωτερική ζωή της νύχτας και την περιπλάνηση στα ημιτόνια που ξεγελούν τις αϋπνίες. Μαγευτικό. Πάρε μια γεύση από το «Aux Pieds de la Nuit» παρακάτω και μην ξεχνάς να ακούς καθημερινά την καλύτερη electronica στον Athens Voice 102.5.
Ο Aidan Moffat είναι μια πολύ σημαντική παρουσία στο πεδίο του ανεξάρτητου ήχου. Ξεπήδησε μέσα από τη σκηνή της Γλασκόβης και είναι ένας από τους πρωτοπόρους του ιδιότυπου σκοτσέζικου sadcore που περιέγραψε με τοπική διάλεκτο και απέριττες ενορχηστρώσεις τη μετέωρη θλίψη της μετα-θατσερικής Βρετανίας. Η δισκογραφία του με τους Arab Strap θα μνημονεύεται παντοτινά στις εγκυκλοπαίδειες του indie, ενώ ως L. Pierre καταθέτει αδιάκοπα από το 2002 ορχηστρική μουσική η οποία επιβεβαιώνει τη βαθιά επικοινωνία της electronica με το ambient και την contemporary classical.
«Δούλευα τις νύχτες, όταν όλοι στο σπίτι ήταν πεσμένοι στο κρεβάτι», σημειώνει ο δημιουργός για το νέο του πρότζεκτ. «Δεν κοιμάμαι καλά, επομένως η μουσική που έφτιαχνα είχε μια έντονα νυχτερινή χροιά». Το προσωνύμιο Nyx Nótt, εμπνευσμένο από την αρχαιοελληνική θεότητα Νυξ και τη μυθολογία των γερμανικών φύλων, διατηρεί το πνεύμα των συνθέσεων του L. Pierre με μια πιο υπνωτική, τζαζίστικη κόψη. Όλο το «Aux Pieds de la Nuit» (μετάφραση: «Στα πόδια της νύχτας») είναι φτιαγμένο με sample, keyboards και προηχογραφημένους ήχους. Στο «Long Intervals of Horrible Sanity», υπάρχουν αναφορές στην πρόζα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, το «Shirley Jackson on Drums» αποτίνει φόρο τιμής στη σημαντική συγγραφέα γοτθικού τρόμου, ενώ το «Theme From» στήθηκε σαν υποθετικό σάουντρακ για θριλερίστικη σειρά του Netflix. Είναι το «The Prairie» ωστόσο η σύνθεση που δεσπόζει, μια βουτηγμένη στο βιμπράτο και τις μπαγκέτες με σκουπάκια υποβλητική νυκτωδία που θα έκανε τον Angelo Badalamenti να σκάσει από το κακό του. Τις διαυγείς νύχτες, άφησε το «Aux Pieds de la Nuit» να σε νανουρίσει και ίσως διακρίνεις όλα τα αστέρια της πλάσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.