Μουσικη

Πνευματικά δικαιώματα: Το ΥΠΠΟ δίνει άδεια λειτουργίας στην ΕΔΕΜ

Για ιστορική μέρα μιλούν οι δημιουργοί του νέου φορέα

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίνα Μενδώνη, Πνευματικά Δικαιώματα
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άδεια λειτουργίας στην ΕΔΕΜ από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Άδεια λειτουργίας στην ΕΔΕΜ, χορηγεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή του, «το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με απόλυτη συνέπεια έναντι του νόμου και των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει απέναντι στους δημιουργούς, αμέσως μετά την κατάθεσή της μελέτης οικονομικής βιωσιμότητας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ», την αξιολόγησή της από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, και την σχετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΙ προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, χορηγεί την άδεια λειτουργίας στο νεοσύστατο οργανισμό».

«Είναι προφανές» συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου ότι «η αδειοδότηση θα είχε ολοκληρωθεί συντομότερα, εάν οι κατά νόμο υπεύθυνοι, αντί να αποβλέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, είχαν τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους, σχετικά με τη βιωσιμότητα του νέου φορέα. Είναι αυτονόητο ότι οι υποχρεώσεις των ΟΣΔ δεν εξαντλούνται στο στάδιο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση άδειας, αλλά αφορούν πρωτίστως στην ανάγκη διαφανούς διαχείρισης και πλήρους λογοδοσίας έναντι των δημιουργών, των οποίων τα δικαιώματα καλούνται να διαχειριστούν». 
 
Για ιστορική μέρα μιλούν ο δημιουργοί του νέου φορέα που θέτουν πλέον ως επόμενο στόχο  την άμεση μετάβαση της ΕΥΕΔ (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων) στην ΕΔΕΜ.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ