Μουσικη

One Of Us: Ο Λίαμ Γκάλαχερ 10 χρόνια μετά, συναντά τις αναμνήσεις του

10 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τους Oasis, o Λίαμ Γκάλαχερ κοιτάζει παιδικές φωτογραφίες και μας κάνει να σκεφτόμαστε την επανένωση του θρυλικού συγκροτήματος

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Liam Gallagher - One Of Us (Official Video)

Στο «One Of Us» του Λίαμ Γκάλαχερ το σκηνοθετικό δίδυμο των Peaky Blinders, Steven Knight και Anthony Byrne, φτιάχνει ένα βίντεο κλιπ που θα κάνει τους φίλους των Oasis να δακρύσουν.

Το ημερολόγιο γράφει 28 Αυγούστου 2009. Είναι εκείνη η μέρα που αρκετά χρόνια ελεγχόμενης διαμάχης ανάμεσα στα αδέρφια Γκάλαχερ, μετατρέπονται σε σιωπή. Ο χωρισμός των Oasis είναι γεγονός. Στα παρασκήνια μιας συναυλίας τους κοντά στο Παρίσι λέγεται ότι ο Λίαμ έσπασε την κιθάρα του Νόελ και λίγα λεπτά μετά αποχώρησε επίσημα από το θρυλικό συγκρότημα του Μάντσεστερ και τράβηξε τον δικό του δρόμο.

10 χρόνια αργότερα οι Beady Εye που έφτιαξε, έχουν διαλυθεί. Το ίδιο και οι Oasis. Σε συνεντεύξεις που δίνουν τα δύο αδέρφια, η συζήτηση φτάνει πάντα στο ενδεχόμενο να ανταμώσουν ξανά πάνω στη σκηνή. Κάπου-κάπου δεν θέλουν να το ακούν, κάπου-κάπου λένε ένα «never say never» και προχωρούν. 10 χρόνια μετά το επίσημο τέλος του συγκροτήματος, η σιωπή των δύο αδερφών έχει παραμείνει ίδια. Όμως ο Λίαμ στις 28 Αυγούστου 2019, ενώ συνεχίζει την σόλο καριέρα του και ετοιμάζει το νέο του άλμπουμ, κυκλοφορεί το «One of Us».

Το βίντεο κλιπ έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το σκηνοθετικό δίδυμο των Peaky Blinders, Steven Knight και Anthony Byrne, και η προσωπική ιστορία των αδερφών Γκάλαχερ γίνεται αμέσως μια ταινία μικρού μήκους. Ο Λίαμ περπατά γύρω από παιδικές τους φωτογραφίες, συνεννοείται με ένα βλέμμα με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Πολ, και περνά σε μια είσοδο που αναγράφει τη γνωστή ημερομηνία: 28/08/09. Στην επόμενη σκηνή θα διαβάσεις ότι… «την 6η μέρα, ο Θεός έφτιαξε το Μάντσεστερ» και αμέσως μετά ο Λίαμ θα κατευθυνθεί σε 3 κενές καρέκλες.

22.jpg

Δεν ξέρουμε ακόμη αν η σημερινή ημέρα είναι προάγγελος για μια πιθανή επανένωση των Oasis, όμως ξέρουμε ότι ο Λίαμ Γκάλαχερ δεν έχει ξεχάσει να φτιάχνει καλή μουσική και ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσα κι αν ειπωθούν εκατέρωθεν, οι αναμνήσεις δεν πρόκειται να σβηστούν ποτέ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ