Μουσικη

Ένα τραγούδι για την Αθήνα από τους Doxi και Poko

Tο βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε η Dini Selek για το «Walls»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Doxi feat. Poko - Walls

Walls: Δείτε το βίντεο κλιπ των Doxi και Poko που δείχνει τη σημερινή Αθήνα μέσα από μια εφηβική ματιά, σε σκηνοθεσία της Dini Selek

Γράφει η Dini Selek*

Το «Walls», ένα τραγούδι γραμμένο από τον 17χρονο Γιώργο Δοξιάδη (doxi) και φίλο του Ποκο, αναφέρεται στους μεταφορικούς τοίχους που υψώνονται σαν εμπόδια αλλά και σαν ορόσημα ανάπτυξης για τους εφήβους και προκύπτουν από την ανάγκη ταύτισης και κατανόησης του εαυτού και της κοινωνίας. Το τραγούδι μιλάει για έναν «ευάλωτο» χαρακτήρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με δαίμονες που στοιχειώνουν τις σκέψεις του.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού δείχνει την σημερινή Αθήνα μέσα από μια εφηβική ματιά. Τα εμπόδια στους στίχους «χρωματίζονται» από τις εικόνες της. Η Αθήνα είναι η πόλη «που ολοκληρώνει τις ιδέες» στην φαντασία του Γιώργου. Η πόλη παρουσιάζεται ως αντανάκλαση του νέου. Τα νεοκλασικά της κτίρια, η βαβούρα των δρόμων, ο Παρθενώνας και η street κουλτούρα που κρύβεται στους δρόμους της, τον κάνει να καταλάβει πως σε πιεστικές στιγμές το να βλέπεις τι σε έχει πλάσει και τι σε έχει κάνει αυτό που είσαι σήμερα, σου δίνει δύναμη να πεις τι νιώθεις. Η μουσική και η Αθήνα γίνονται έτσι η διέξοδος για αυτόν και για όσους νιώθουν το ίδιο.

unnamed.jpg

Ο Γιώργος συμπληρώνει πώς «μαζί με τους μικρόκοσμους που ζουν μέσα της και τις αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια» η Αθήνα παραμένει η πόλη που τον αντιπροσωπεύει. Αυτό το τραγουδά είναι μια κάψουλα χρόνου που την κρατάει στο τώρα.

* Η Dini Selek υπογράφει το βίντεο κλιπ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ