- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένα τραγούδι για την Αθήνα από τους Doxi και Poko
Tο βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε η Dini Selek για το «Walls»
Walls: Δείτε το βίντεο κλιπ των Doxi και Poko που δείχνει τη σημερινή Αθήνα μέσα από μια εφηβική ματιά, σε σκηνοθεσία της Dini Selek
Γράφει η Dini Selek*
Το «Walls», ένα τραγούδι γραμμένο από τον 17χρονο Γιώργο Δοξιάδη (doxi) και φίλο του Ποκο, αναφέρεται στους μεταφορικούς τοίχους που υψώνονται σαν εμπόδια αλλά και σαν ορόσημα ανάπτυξης για τους εφήβους και προκύπτουν από την ανάγκη ταύτισης και κατανόησης του εαυτού και της κοινωνίας. Το τραγούδι μιλάει για έναν «ευάλωτο» χαρακτήρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με δαίμονες που στοιχειώνουν τις σκέψεις του.
Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού δείχνει την σημερινή Αθήνα μέσα από μια εφηβική ματιά. Τα εμπόδια στους στίχους «χρωματίζονται» από τις εικόνες της. Η Αθήνα είναι η πόλη «που ολοκληρώνει τις ιδέες» στην φαντασία του Γιώργου. Η πόλη παρουσιάζεται ως αντανάκλαση του νέου. Τα νεοκλασικά της κτίρια, η βαβούρα των δρόμων, ο Παρθενώνας και η street κουλτούρα που κρύβεται στους δρόμους της, τον κάνει να καταλάβει πως σε πιεστικές στιγμές το να βλέπεις τι σε έχει πλάσει και τι σε έχει κάνει αυτό που είσαι σήμερα, σου δίνει δύναμη να πεις τι νιώθεις. Η μουσική και η Αθήνα γίνονται έτσι η διέξοδος για αυτόν και για όσους νιώθουν το ίδιο.
Ο Γιώργος συμπληρώνει πώς «μαζί με τους μικρόκοσμους που ζουν μέσα της και τις αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια» η Αθήνα παραμένει η πόλη που τον αντιπροσωπεύει. Αυτό το τραγουδά είναι μια κάψουλα χρόνου που την κρατάει στο τώρα.
* Η Dini Selek υπογράφει το βίντεο κλιπ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.