- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Playground Circus: Οι punks που δεν θέλουν να γίνουν viral
O Γιάννης Γκαμήλης μεταφράζει το νέο τους βίντεο κλιπ «King For A Day»
King For A Day: Δείτε το νέο βίντεο κλιπ των Playground Circus. Πώς είναι να είσαι «βασιλιάς για μια μέρα»; Ο Γιάννης Γκαμήλης εξηγεί.
Τι μπορεί να «μαγειρέψει» ένας Έλληνας πάνκης μετανάστης στο Λονδίνο που όταν δεν βγάζει μεροκάματο ως σεφ, δουλεύει ως graphic designer και όταν δεν δουλεύει ως graphic designer ετοιμάζει cocktail σε pub; Ο Γιάννης Γκαμήλης, έχοντας ζήσει σε Αθήνα-Κομοτηνή-Θεσσαλονίκη, την κοπάνησε από την Ελλάδα μέσα στην κρίση για να κυνηγήσει το όνειρό του να παίζει μελωδικό πανκ ροκ σε όλο τον κόσμο. Τα κατάφερε, γνωρίζοντας μεταξύ άλλων και τον Lemmy τον Motorhead, και φτάνοντας να ανέβει στη σκηνή του θρυλικού «Whisky A Go Gο» στη Σάνσετ Μπούλεβαρντ της Καλιφόρνια, έπειτα από πρόταση των Barb Wire Dolls.
Το «King For A Day» είναι το πρώτο single από το ομώνυμο κομμάτι του επερχόμενου άλμπουμ των Playground Circus και το βίντεο κλιπ του γυρίστηκε στο Λονδίνο, από το Νώντα Σαπίδη, της Nonsap Visuals. Πώς είναι να είσαι «βασιλιάς για μια μέρα»; Το είδαμε, τραγουδήσαμε πολλές φορές το ρεφρέν και ζητήσαμε από τον Γιάννη Γκαμήλη να μας πει περισσότερα.
«King For A Day... Νομίζω ζούμε στην εποχή όπου το 90% του κόσμου γύρω μας κυνηγάει την εύκολη λύση! Να βγάλει λεφτά γρήγορα, να γίνει διάσημος σε μια νύχτα, να πάρει 10.000 likes σε μια μέρα, 100.000 views σε ένα Σαββατοκύριακο... Κυνηγάμε το viral! Και μετά; Στην συντριπτική πλειοψηφία να εξαφανιστεί! King For A Day... Το κομμάτι αυτό έχει γραφτεί γι αυτούς τους ανθρώπους. Είναι το πρώτο single και το ομώνυμο κομμάτι από τον δίσκο μας που έρχεται σε ένα μήνα. Το βίντεο κλιπ επιμελήθηκε ο φίλος μας ο Νώντας Σαπίδης από την Nonsap Visuals σε συνεργασία με όλους εμάς από τους Playground Circus και ξεκίνησε σαν μια ιδέα βασισμένη στο εξώφυλλο του δίσκου (σε ένα μήνα όλα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα).
Η ιδέα ήταν να δείξουμε από τα μάτια ενός χαρακτήρα πώς είναι να ζει για μια μέρα το πάρτι με “την μπάντα” όπως το φανταζόταν και ποσό γρήγορα τελικά μπορεί να χάσει τον έλεγχο και να χαθεί. Έναν μίνι παραλληλισμό δηλαδή του King For A Day. Τα γυρίσματα έγιναν στο Λονδίνο, κυρίως στο Soho και το Shoreditch μέσα σε δύο μέρες. Ήταν δύο πολύ φορτωμένες μέρες από άποψη δουλειάς αλλά παράλληλα καταφέραμε να μαζέψουμε όλα τα αγαπημένα μας άτομα, να κάνουμε ένα πάρτι και να το βιντεοσκοπήσουμε. Όλη η διαδικασία ήταν πολύ fun για εμάς οπότε ελπίζω να πετύχαμε αυτό που θέλαμε να δώσουμε με αυτό το βίντεο και να διασκεδάσει τον κόσμο όσο διασκεδάσαμε κι εμείς κάνοντάς το».
Ακολουθήστε τους Playground Circus στην επίσημη ιστοσελίδα τους, στο Instagram και στο facebook.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία για το «Παιδί της Νύχτας»
«Έχω γράψει πολλά τραγούδια, αλλά αυτό το τραγούδι, επειδή ξέρω ότι ήταν το αγαπημένο του θα το πω...»
Ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε μόνος στη σκηνή του Lincoln Financial Field Stadium στη Φιλαδέλφεια
Από τα 100 δολάρια έπεσε στα 51 δολάρια η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου μέσα σε λίγες ημέρες
Υπάρχουν μουσικά έργα που δεν γράφτηκαν μόνο για να ακουστούν. Έργα που γεννήθηκαν μέσα από τον πόλεμο και την απώλεια και κράτησαν ζωντανή τη μνήμη μιας ολόκληρης εποχής.
Ο Μίλτος Παύλου μιλά για το «Violet in Spring», το τραγούδι που γεννήθηκε από ένα από τα τελευταία ποιήματα του Ουκρανού στρατιώτη και ποιητή Μακσίμ «Νταλί» Κριβτσόφ
Η νέα φιγούρα αναπαριστά με εντυπωσιακή ακρίβεια την εμφάνισή του στην παγκόσμια περιοδεία «Blue Electric Light»
Η comeback περιοδεία έχει ήδη αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες
Το τελευταίο «I Will Always Love You»
Περισσότερα live, μεγαλύτερη καλλιτεχνική τόλμη. Έπειτα από ένα καλοκαίρι στα κόκκινα, οι νύχτες μάς θέλουν πάλι στους δρόμους
Η ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTE
Συνεχίζεται η έντονη δημόσια αντιπαράθεση μετά τον αποκλεισμό του ράπερ από την περιοδεία
Το «Ώρες μικρές» αγγίζει τις 40 εκατ. προβολές στο YouTube - 8 τραγούδια στο Top-10 του ελληνικού Spotify
Πριν 20 χρόνια είχε εμφανιστεί με την Μπρίτνει Σπίαρς και την Κριστίνα Αγκιλέρα, σε μια εμβληματική ερμηνεία
«Αγάπησες τη φτώχεια και ζήτησες άνωθεν βοήθεια για τους συνανθρώπους μας»
Η υπόθεση έχει πλέον εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από τη μουσική
Το «Back To The Beginning» καταγράφει την ιστορική αποχαιρετιστήρια εμφάνισή τους στο Μπέρμιγχαμ
Satyr και Frost φέρνουν στο Floyd σχεδόν 35 χρόνια δημιουργικής ανησυχίας - Μία ανάσα από το sold out
Το κλασικό ρεπερτόριο, το ελληνικό τραγούδι, η τζαζ και οι σύγχρονες σκηνικές φόρμες συνυπάρχουν
Κώστας Λειβαδάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Παυλίνα Βουλγαράκη, Ρένος Χαραλαμπίδης και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας συναντιούνται στο Κηποθέατρο Παπάγου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.