- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bauhaus μυθολογία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Peter Murphy και David J γιορτάζουν τα 40 χρόνια του επιδραστικού goth γκρουπ
Έχουν περάσει 40 χρόνια από το ξεκίνημα των Bauhaus και 35 από το αξεπέραστο θεατρικό live στο Sporting. Το reunion του χαρισματικού τραγουδιστή και performer Peter Murphy με τον μπασίστα David J ολοκληρώνει το πρώτο κομμάτι της μεγάλης περιοδείας τους Ruby Celebration, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο με δύο εμφανίσεις επί ελληνικού εδάφους.
Oι Bauhaus παραμένουν ταυτισμένοι με την goth μυθολογία μέσα από το απόλυτο ύμνο «Bela Lugosi’s Dead» με όλη την αίγλη από την opening scene της ταινίας «Hunger» με τους David Bowie και Kατρίν Ντενέβ.
Ακούστηκαν ετεροχρονισμένα στις αρχές του ’80 μετά τη διασκευή τους στο «Ziggy Stardust» και την σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία του πολύτιμου δισκογραφικού τους θησαυρού. Πολλοί έμαθαν τον Eno και τους T Rex μέσα από τις διασκευές τους. Όλοι γοητεύτηκαν από την αισθητική και τους στίχους τους.
Η ουσία είναι ότι ο Peter Murphy και ο David J. είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην υπόσχονται μια πιστή αναβίωση της ενέργειας και της θεατρικότητας του παρελθόντος αλλά μια ηλεκτρική μετάδοση της ιστορίας τους μέσα από μια φροντισμένη και εκλεκτική επιλογή κομματιών που επικεντρώνεται στο ντεμπούτο τους «In The Flat Field», αλλά συμπεριλαμβάνει και όλα τα γνωστά τους κομμάτια, όπως οι διασκευές τους στον Βοwie και Marc Bolan δύο από τους μεγάλους ήρωες του Murphy.
Στη θέση του σπουδαίου κιθαρίστα Daniel Ash θα βρίσκεται ο John Andrews και στη θέση του ντράμερ Kevin Haskins, αδελφού του David J., θα είναι ο Marc Slutsky. Επικίνδυνες αποστολές και για τους δύο, αλλά είναι σημαντικό που θα τους συναντήσουμε στο τέλος μιας μεγάλης περιοδείας όπου η χημεία μεταξύ τους θα είναι ακόμη καλύτερη. Support από τους PGM, το προσωπικό σχήμα του υιού Adem Murphy με τον Utku Tuzlu.
Info
Αθήνα, Γήπεδο Tae Kwon Do, Φάληρο, 14/12. Θεσσαλονίκη, Principal Club, 15/12. Είσοδος €40 & €34 (όρθιοι), €45, €38 (ταμείο) Αθήνα, και €32, €35 (ταμείο) Θεσσαλονίκη. Προπώληση www.viva.gr, www.public.gr, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης, MediaMarkt.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκίνησε με διθυράμβους και την Τετάρτη 24/6 θα είναι ξανά στο Release Athens
«Δεν χάθηκε ποτέ η πίστη μας», δήλωσε ο 64χρονος τραγουδιστής από το Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Η ιδανική αρχή για τη δέκατη επέτειο του Release Athens
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Ο Luis Maldonado μιλά στην ATHENS VOICE πριν την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος στην Ελλάδα για τα 50 χρόνια ιστορίας τους
Μια βραδιά με συναίσθημα, rockabilly ιστορίες και ζωντανή - κυριολεκτικά - σύνδεση με χιλιάδες ανθρώπους
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Release the bats! Μερικές σκέψεις ανυπομονώντας για την εμφάνισή του στην Πλατεία Νερού
Ο Γάλλος DJ μάς δίνει μουσικό ραντεβού στο Θέατρο Βράχων, στις 26 Ιουνίου
Λίγο πριν το Bakery House Party #2, το Σάββατο 13 Ιουνίου, από τον VOICE 102.5, μιλούν στην ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.