- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Κενό: Το νέο βίντεο κλιπ του «ερωτικού μετανάστη» Remi Cavat
Η Θένια Κουρέλη σκηνοθετεί ένα πρωτότυπο στόρι για τον ελληνόφωνο Γαλάτη τραγουδοποιό
Ο ελληνόφωνος Γαλάτης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Ρεμί Καβάτ ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2008 ως «ερωτικός μετανάστης», ακολουθώντας τον τότε έρωτά του, μια νεαρή Ελληνίδα που γνώρισε στο πρόγραμμα Erasmus στη Γαλλία.
Φτάνοντας στην Αθήνα, η πόλη τον κερδίζει με την πρώτη επαφή και αποφασίζει να φτιάξει μια swing μπάντα, λαμβάνοντας υπόψη την εγγενή συμπάθεια των Ελλήνων στη γαλλική κουλτούρα. Η μπάντα αυτή, που ονομάζεται Les Enfants de Pigalle, γυρνάει την επικράτεια για περισσότερα από 4 χρόνια, συμμετέχοντας σε πολλά μεγάλα μουσικά φεστιβάλ όπου παρουσιάζει δικά του κομμάτια, αλλά και γνωστές στο ελληνικό κοινό διασκευές από θρυλικούς Γάλλους ερμηνευτές.
Παίρνοντας θάρρος από τη θετική ανταπόκριση του ελληνικού κοινού, ο Ρεμί αποφασίζει να στηρίξει και να προωθήσει την εικόνα του Γάλλου τραγουδοποιού που τραγουδάει στα ελληνικά με γαλλική προφορά! Με τη βοήθεια του στιχουργού Νίκου Χαλεπλή και του ενορχηστρωτή και παραγωγού του Κωνσταντίνου Κιλάζογλου (The Jovian Kid), γράφει 5 καινούρια τραγούδια τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Στιλιστικά το EP περνάει από διάφορες επιρροές μεταξύ των οπoίων είναι το brit indie rock, οι Doors, περιλαμβάνει ρέγκε και λάτιν στοιχεία και βέβαια, δεν περνάνε απαρατήρητες οι αναφορές στον μεγάλο Γάλλο ερμηνευτή Serge Gainsbourg, δίνοντας έτσι μια διακριτική και κομψή γαλλική χροιά.
Εδώ, ο Ρεμί Καβάτ μας παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι από το επερχόμενο EP, με τίτλο: «Στο Κενό». Ο ήχος είναι βαθιά επηρεασμένος από την 60s παράδοση των Doors, με χαρακτηριστική ενορχήστρωση και ύφος και τα φωνητικά να θυμίζουν τόσο Jim Morisson όσο και Serge Gainsbourg. O στιχουργός Νίκος Χαλεπλής καταφέρνει να περάσει διακριτικά ένα ρετρό – λαϊκό ύφος και βέβαια η απόδοση του Ρεμί και η χαρακτηριστική του προφορά στον ελληνικό στίχο, έρχονται σαν στοιχεία να δέσουν ενώ τραγούδι δυνατό, φρέσκο, που ακούγεται γνώριμο.
Για το βίντεο του τραγουδιού «Στο Κενό», ο Ρεμί συνεργάστηκε με την ταλαντούχα Θένια Κουρέλη η οποία μας έχει χαρίσει τα τελευταία δύο χρόνια πολύ όμορφες δουλειές, που γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις επιτυχημένες συνεργασίες της με την τραγουδοποιό Αλεξάνδρα Κλάδη, όπως εκείνη στο μουσικό video «Σαμπουάν.
Η συνεργασία της με τον Ρεμί Καβάτ για το τραγούδι αυτό, αφορά ένα project που συνδυάζει φωτογραφία, animation και βίντεο μέσα από μία dark comic διάθεση. Τα γυρίσματα έχουν γίνει σε greenscreen και έχει χρησιμοποιήσει την τεχνική parallax σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που έχει σχεδιαστεί από το μηδέν, ώστε να προσαρμοστεί στο ύφος της εικόνας δίνοντας τη συγκεκριμένη αισθητική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Η ποπ σταρ πέρασε στην πρώτη δεκάδα των πιο κερδοφόρων περιοδειών από γυναίκα καλλιτέχνιδα στην ιστορία της μουσικής
Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τις δύο φίλες της τραγουδίστριας - «Αναξιόπιστος μάρτυρας» ο Μιτς Γουάινχαουζ
Το άλμπουμ «Horos» που κυκλοφορεί από τη Sound Effect Records παρουσιάζεται στις 22 & 23 Απριλίου στο Θέατρο Noūs - Creative Space
Πολωνία και Ελβετία «έκλεισαν την πόρτα» στον Αμερικανό ράπερ λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Δείτε το βίντεο από τη συνάντησή τους
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο που κυκλοφορεί από τη Veego Records
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.