- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Katerina Duska μας περιμένει στον Κήπο
H ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια, με καλεσμένο της τον Albin Lee Meldau, εμφανίζεται στον Κήπο του Μεγάρου
Επιστρέφει την Παρασκευή 14/9, σε μια διπλή συναυλία, όπου θα μοιραστεί τη σκηνή με τον ανερχόμενο σουηδό τραγουδιστή Albin Lee Meldau και τα τραγούδια από το πρώτο άλμπουμ του «About You» που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο.
Η Katerine Duska θα παρουσιάσει νέες ενορχηστρώσεις στα παλιά της κομμάτια και για πρώτη φορά τα καινούργια της τραγούδια για το επόμενο δισκογραφικό βήμα μετά το ντεμπούτο της «Embodiment». Λίγο πριν τη συναυλία μάς μιλά για τις νέες της εμμονές, το φετινό καλοκαίρι, την αθηναϊκή σκηνή, και τα πράγματα που έρχονται...
Για τη συναυλία στον Κήπο. Στον Κήπο θα παρουσιάσουμε αρκετά από τα παλιά μου τραγούδια σε νέες ενορχηστρώσεις αλλά και τα καινούργια μου κομμάτια για πρώτη φορά, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι’ αυτό. Έχουμε και νέες διασκευές αγαπημένων μου τραγουδιών, εκ των οποίων και ελληνόφωνα.
H πρώτη εικόνα που της έρχεται στο μυαλό από το Μόντρεαλ. Η πρώτη εικόνα είναι πάντα η οικογένειά μου, η οποία κατοικεί μόνιμα εκεί.
Για τον Αlbin Lee Meldau. Με τον Albin συναντιόμαστε αρκετά αισθητικά και έχουμε φυσικά πολλά κοινά ακούσματα. Είμαστε και αρκετά διαφορετικοί, όμως, και γι’ αυτό έχει ενδιαφέρον η συνεργασία αυτή. Εκείνος κινείται σε πιο «folk» μονοπάτια, ενώ εγώ σε πιο «soul».
Για τον ελληνικό στίχο. Πιστεύω πως υπάρχει μια βαθιά σύνδεση του ελληνικού λαού με την ελληνική γλώσσα. Είναι πιο δύσκολος ο δρόμος όταν δεν γράφεις και δεν τραγουδάς στα ελληνικά. Πιστεύω πάντως πως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ακούμε την ελληνική γλώσσα και σε νέες μουσικές και ήχους, είναι κάτι που με ελκύει να επιχειρήσω και η ίδια μελλοντικά.
Το φετινό δύσκολο καλοκαίρι. Ήμουν όλο τον Ιούλιο στην Αθήνα, όταν συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα. Μπρος σε μια τέτοια ανθρώπινη τραγωδία οτιδήποτε άλλο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Τον Αύγουστο πέρασα από την Ηρακλειά όπου οργανώσαμε ένα πολύ ιδιαίτερο και τρομερά ζεστό λαιβ, αναβιώνοντας ένα παλιό καφενείο μετά από 25 χρόνια. Πέρασα και λίγες μέρες στην Κέρκυρα, πάλι ήρεμα, γράφοντας μουσική. Από δω και στο εξής είμαι απολύτως αφοσιωμένη στις συναυλίες του Σεπτέμβρη και στον επόμενό μου δίσκο που ετοιμάζω εδώ τον τελευταίο χρόνο.
Πρόσφατες εμμονές. Ακούω Lykke Li «So sad so sexy», έχω ξανασκαλώσει με το «Melodrama» της Lorde, «Primal Heart» της Kimbra, «Dirty Computer» της Janelle Monae, Kali Uchis και Childish Gambino. Η αγαπημένη μου ταινία της φετινής χρονιάς είναι το «Call me by your name» και η αγαπημένη μου σειρά το ιδιοφυές «Who is America» του Sacha Baron Cohen. Το βιβλίο που διαβάζω και μελετάω αυτή την περίοδο είναι το «The Artist’s Way».
Οι συναυλίες του καλοκαιριού. Παύλος Παυλίδης στο Gazarte τον Ιούλιο και Richard Ashcroft τον Ιούνιο, στο Release Festival.
Η ιδανική συνθήκη για να ακούσει κάποιος τα τραγούδια της. Οδηγώντας, σε υψηλή ένταση και με τονισμένα τα μπάσα ιδανικά.
Για την εγχώρια σκηνή. Θέλω να πιστεύω πως γίνονται περισσότερα πράγματα από ποτέ κι ας μην ακούγονται όσο αξίζουν. Βλέπουμε πολλούς να δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, που το θεωρώ ελπιδοφόρο. Είναι σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα για να ωριμάζουμε σαν καλλιτεχνική γενιά. Αρκετά συγγενικά αισθάνομαι με τον Leon of Athens και την Ειρήνη Σκυλακάκη, με τους οποίους έχω συνεργαστεί αρκετές φορές.
ALBIN LEE MEDLAU
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το live στο Guide της Athens Voice
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Το νέο άλμπουμ του θρύλου των Beatles έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου
Δείτε τις επίμαχες σκηνές
Το βίντεο από τη στιγμή έγινε γρήγορα viral στο TikTok
Στον ρόλο του Ορφέα η Teresa Iervolino, της Ευρυδίκης η Μαρία Κοσοβίτσα και του Έρωτα η Μαριλένα Στριφτόμπολα. Συμμετέχει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου
70.000 θεατές τον αποθεώνουν στο SoFi. Η Βρετανία τον απαγορεύει. Και οι δυο έχουν δίκιο
Η πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στην Ελλάδα αναμένεται να γράψει ιστορία
Η εθνομουσικολόγος Νικολέττα Δημητρίου μιλά στην ATHENS VOICE για τον «Κύπριο βιολάρη», το ερευνητικό έργο που κατέγραψε τις ζωές των τελευταίων παραδοσιακών μουσικών της Κύπρου
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Η ταλαντούχος μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE για τον αυθορμητισμό και την ελευθερία του νέου της άλμπουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.