Μουσικη

Το πρώτο demo του 16χρονου David Bowie ήταν μέσα σε μια θήκη ψωμιού για μισό αιώνα

Είχε απορριφθεί από τη δισκογραφική αλλά σήμερα κοστίζει μια περιουσία

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_1449128.jpg
© EPA PHOTO PA/TOBY MELVILLE

Ο Starman, στην τρυφερή ηλικία των 16 ήταν μέλος του συγκροτήματος «The Konrads», που είχε ο ίδιος ιδρύσει και έψαχνε την πρώτη επιτυχία της ζωής του, ωστόσο μία από τις απόπειρες του έπεσε έξω. Το μακρινό 1963, οι «Konrads» ηχογράφησαν το «I never dreamed», το οποίο ωστόσο δεν πήρε το OK της δισκογραφικής, για να δώσει ένα συμβόλαιο στους Άγγλους πιτσιρικάδες. Η ιδιαίτερη φωνή του Ντέιβιντ Μπάουι, όμως ξεχώριζε από τότε, όπως είπαν αργότερα μέλη της μπάντας. Αυτές τις μέρες, ο ντράμερ του πάλαι ποτέ συγκροτήματος, Ντέιβιντ Χάντφιλντ, αποφάσισε να κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα στο πατρικό του και βρήκε το πρώτο ντέμο του Ντέιβιντ μέσα σε ένα παλιό καλάθι ψωμιού, όπως αποκάλυψε ο Guardian.

3500.jpg

Ο Μπάουι βέβαια, τότε δεν ήταν «Μπάουι», αφού συστηνόταν με το πραγματικό του όνομα «Ντέιβιντ Τζόουνς», το οποίο αποχωρίστηκε στη συνέχεια της καριέρας του, για να μην  τον μπερδεύουν με τον Ντέιβι Τζόουνς των Monkees. Πάντως, όπως φαίνεται και από το «Slide» που εκδόθηκε λίγα χρόνια αργότερα, δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας για το αν θα πετύχει τα επόμενα χρόνια.

The Konrads (ft. D. Bowie) Slide

Ο υπερτυχερός της υπόθεσης φυσικά, πέρα από το ευρύ κοινό του Ντέιβιντ, που μέχρι και σήμερα τον τιμά και θα γνωρίσει μία από τις πρώτες του εκτελέσεις, δεν είναι άλλος από τον νεανικό του φίλο Ντέιβιντ Χάντφιλντ. Το ντέμο, που κατά τύχη βρέθηκε στο πατρικό του, θα τον κάνει πλουσιότερο τουλάχιστον κατά 10.000 στερλίνες στη δημοπρασία των αντικειμένων, που είναι συνδεδεμένα με το γκρουπ και θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβρη του 2018 από την Omega Auctions.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ