Γι’ αυτούς δεν θα μιλάμε αύριο, μιλάμε ήδη από σήμερα...
Η Σμαράγδα Αλεξανδρή δεν θέλει και δεν είναι ένα τυπικό κορίτσι. Πίσω από τη γλυκιά φωνή της κρύβεται μια υπέροχη αντάρτισσα που ετοιμάζεται να ανακαλύψει τον κόσμο. Και να τον κατακτήσει...
«Ω, ναι. Τέλειωσε το σχολείο. Επιτέλους. Όλοι τελευταία μέρα λυγάνε μεταξύ τους δακρυσμένοι “να μη χαθούμε τώρα, ε;; να βλεπόμαστε!”. Εγώ έβαλα γυαλιά ηλίου κι έφυγα κάνοντας κωλοδάχτυλα και με τα 2 χέρια. Δεν είναι ότι είμαι σνομπ, αλλά ειδικά η Γ΄ Λυκείου, που όλοι αφοσιώνονται σε 6 μαθήματα και οι καθηγητές προσπαθούν να συμβαδίζουν με τα φροντιστήρια, ήταν για μένα ένας χρόνος μέσα σε διανοητική έρημο. Έπαιρνα κάτι Νάσιοναλ Τζιογκράφικ από το γραφείο των καθηγητών, έστω να μαθαίνω τίποτα από μονή μου. Μπάνια μετράω ακόμη. Παγωτά όχι, δεν με συμφέρει.
Δεν έδωσα πανελλήνιες. Θέλω να σπουδάσω μουσική. Όχι συμβατικά. Γι’ αυτό θα φύγω για σπουδές έξω. Γι’ αυτό και σκοτώθηκα με τη μαμά μου, όταν της είπα ότι θα ασχοληθώ με τη μουσική. Μου είπε ότι θα πεθάνω στην ψάθα. Της απάντησα: θα πάω μόνη μου να πάρω μια ψάθινη αιώρα, θα πάω σε μια όμορφη παράλια κάπου στις Κυκλάδες, θα πάρω κι ένα μοχίτο, κι ας πεθάνω εκεί.
Μεγάλωσα στα Εξάρχεια κι όταν έφυγα για την Πάτρα στα 8 μου έκλαψα πολύ. Τώρα, που είναι ο καιρός να ξαναφύγω, νιώθω ότι θα μου λείψει λιγάκι η επαρχία που το παίζει πρωτεύουσα. Έχω λατρεία για την Αθήνα. Εκεί που όλοι βλέπουν τσιμεντένιες ζούγκλες και μιζέρια, εγώ γοητεύομαι από τις αντιθέσεις. Δεν είναι ένα πράγμα. Είναι πολλά. Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αττικής.
“Η νέα Monika”. Δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν γενικά, αν αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι κάτι καινούργιο, ότι δεν έχω δική μου ταυτότητα. Αν εννοούν ότι είμαι πολλά υποσχόμενη κι ότι έχω βάθος κι επίπεδο, όπως η Monika, τότε με χαροποιεί ιδιαιτέρως.
Έχω πολλά περίεργα χόμπι. Μαζεύω χαρτόνια, καπάκια, παλιά χαρτονομίσματα, κάποια μέρα ίσως μου χρειαστούν σε ένα κολλάζ. Η ψύχωσή μου είναι βέβαια τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια αστικής συγκοινωνίας, κάνω 4 χρόνια συλλογή με σκοπό να σπάσω το ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες στην κατηγορία των συλλογών, που είναι 200.000. Έχω 165.000 αυτή τη στιγμή. Είναι θέμα χρόνου.
Δεν θέλω να είμαι το τυπικό κορίτσι της ηλικίας μου. Καθαρά βιωματικά. Απλά βλέπεις τις ζωές της πλειοψηφίας των συνομήλικων και συγκρίνεις. Δεν το διαλέγεις, σε διαλέγει. Όπως οι γάτες. Που δεν τις διαλέγεις. Σε διαλέγουν. Έτσι, με το ζόρι».
Info: Η Sma Rag Da εμφανίζεται στις 5/7 στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής μαζί με τον Leon και στις 4/8 στο River Party στο Νεστόριο. Το ντεμπούτο άλμπουμ της θα κυκλοφορήσει από τη Mahayana Records.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Και κάνει ρεκόρ τηλεθέασης
Ο μουσικός διασκευάζει το κλασικό πλέον «Driver's License»
Στις 16 Μαΐου 2026 ο Μεγάλος Τελικός στη Βιέννη της Αυστρίας
Το κορυφαίο οικονομικό Μέσο ανησυχεί για τις επιθέσεις στο ανδρικό φύλο, μετά μουσικής
Μια διαχρονική φιγούρα της ψυχεδελικής ροκ και η ιστορική του εμφάνιση στο Woodstock
Αναδρομή στα επιτεύγματα μιας μοναδικής καριέρας - Οι σταθμοί της καλλιτεχνικής διαδρομής του
Το νέο αίμα του πανκ ροκ πλαισιώνει το παλιό στην Πλατεία Νερού
Το μουσικό της ταξίδι από τις γειτονιές της Αθήνας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης κατακτώντας το ελληνικό και διεθνές κοινό
Τα live ραντεβού της νέας χρονιάς που δεν θες να δεις μόνο σε stories
Μιλήσαμε με τη mezzo-soprano με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η 8η Ιανουαρίου και οι μουσικοί θρύλοι που γεννήθηκαν σαν σήμερα
Ψηφίστε και αναδείξτε και τους νικητές: Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος του Ιανουαρίου 2026
Το εκρηκτικό supergroup που λατρεύει ο Iggy Pop προσγειώνεται στις 9 Ιανουαρίου στο Soul SKG
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, δεν είναι τεχνικό
Ο Εθνικός Τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο
Απόψε, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.