Μουσικη

Aκούστε ολόκληρο το νέο άλμπουμ KVEIKUR των Sigur Rós

 Οι Sigur Rós θέλουν τη γνώμη σας

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43155-90685.jpg

Kveikur είναι ο τίτλος του επερχόμενου, έβδομου κατά σειρά, άλμπουμ των Ισλανδών post rockers Sigur Rós, το οποίο κυκλοφορεί στις 18 Ιουνίου στις ΗΠΑ από την XL Recordings. Είναι το πρώτο άλμπουμ με την ετικέτα αυτή, μετά την αποχώρηση του γκρουπ από την ΕΜΙ και την Parlophone μετά τη συγχώνευση των εταιριών από την Universal Group.

Οι Sigur Rós τώρα πλέον συνεχίζουν σαν τρίο, μετά την αποχώρηση του κημπορντίστα Kjartan Sveinssonτο 2012.

Το «Kveikur» είναι η αρχή μίας νέας κατεύθυνσης για το συγκρότημα, θεματικά και μουσικά. Τα ίδια τα μέλη, περιγράφουν τον νέο τους ήχο σαν «πιο επιθετικό» από οποιαδήποτε προηγούμενη δουλειά τους.

Οι Sigur Rós δίνουν ολόκληρο το άλμπουμ σε streaming για να το ακούσουν οι φίλοι τους και ζητούν τη γνώμη όλων.

«Είμαστε περίεργοι να μάθουμε πώς νοιώθετε και τι φαντάζεστε όταν ακούτε το kveikur. Ξέρουμε ότι ο καθένας έχει στο μυαλό του κάτι διαφορετικό για το τι είναι η μουσική, γι’ αυτό το λόγο έχουμε ξεκινήσει ένα νέο site, το kveikur.sigur-ros.co.uk και σας προσκαλούμε να μοιραστείτε φωτογραφίες, ζωγραφιές, βίντεο και άλλα, στα social media με το hashtag #kveikur».

Μερικά από τα σχόλια που ήδη έχουν αναρτηθεί:

  • «Το νέο άλμπουμ των Sigur Rós είναι υπέροχο. Το μόνο άσχημο είναι ότι το ακούω ξαπλωμένος στον καναπέ με κρύωμα, αντί να είμαι σε ένα βουνό με έναν λύκο».
  • «Δεν θέλω να πάω στη δουλειά σήμερα. Θέλω να μείνω σπίτι και να ακούω το νέο άλμπυομ των Sigur Rós».
  • «Το δύο μηνών μωρό μου απολαμβάνει το γάλα του ακούγοντας τη μουσική σας μαζί μου».
  • «Μόλις γύρισα στο Όσλο μετά από ταξίδι με ώτο-στοπ στην Κορνουάλη, με σακίδιο βάρους 20 κιλών στην πλάτη. Σήμερα δουλειά και μετά σπίτι για να ακούσω τους Sigur Rós»
  • «Σήμερα το πρωί ήρθαν και μας ξύπνησαν οι Sigur Rós. Είμαστε ακόμα στη Γη;»
  • «Αν ήμουν γοργόνα με αυτή τη μουσική θα κολυμπούσα. Σκίσατε guys!»
  • «Νοιώθω σαν να τραβιέται το μυαλό σιγά και απαλά ενώ αιωρείται σε στροβίλους η σκόνη της σκέψης μου, τρεμοπαίζοντας από την ένταση και μετά να κατακάθεται. Είμαι κάτω από το νερό!»

Ακούστε κι εσείς το άλμπουμ των Sigur Rós εδώ: kveikur.sigur-ros.co.uk

και αφήστε το σχόλιό σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ