Μουσικη

Οι δίσκοι που έρχονται το 2018

Από γνωστά ονόματα καλά πάμε (από περιεχόμενο να δούμε)

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
ΤΕΥΧΟΣ 641
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vampire-weekend-221.jpg
Vampire Weekend

▸ Το drive της χρονιάς ξεκινάει με σούζα. Οι Black Rebel Motorcycle Club καταφθάνουν με ελεύθερη εξάτμιση και «Wrong Creatures».

Black Rebel Motorcycle Club - Little Thing Gone Wild

▸ Οι Belle & Sebastian παίζουν με τη μυθολογία της ποπ κουλτούρας, κυκλοφορώντας μία EP τριλογία (όπως έχουν ξανακάνει το 1997 με τα 3 πρώτα τους EP).

Belle and Sebastian - We Were Beautiful

▸ Οι They Might Be Giants έχουν έτοιμο το «I Like Fun». Κι εμάς μας αρέσει.

They Might Be Giants - All Time What (Official Video)

▸ Ε! αφού βγάζουν δίσκο θα ’ρθουν. Δεν θα ’ρθουν; Οι Calexico με το «The Thread that Keep Us».

Calexico - "End Of The World With You" [Official Lyric Video]

▸ Η εξότικ ποπ της tUnE-yArDs έχει νέο επεισόδιο για το 2018 με τον χαρακτηριστικό τίτλο «I can feel you creep in to my private life».

Tune-Yards - ABC 123 (Official Video)

▸ Πριν από μία δεκαετία η «σκηνή του Μπρούκλιν» ήταν το άγιο δισκοπότηρο της εναλλακτικής indie κοινότητας, όμως τα γκρουπ της δεν φάνηκαν ικανά να σηκώσουν το βάρος του hype. Φέτος οι Vampire Weekend και οι MGMT επιστρέφουν για να δώσουν μια μάχη μπας και σώσουν την παρτίδα. Αμφιβάλλω, αν μπορούν.

MGMT - When You Die

▸ Ο Moby ξαναδοκιμάζει, αν και δεν σπινθηρίζει πλέον. Ο τίτλος «Everything Was Beautiful and Nothing Hurt” είναι αποκαλυπτικός του περιεχομένου;

Moby - Like A Motherless Child (Official Video)

▸ Ο Nightmares On Wax (ένας από τους «χτίστες» της Warp) με το «Shape the Future» και οι Fischerspooner με το «Sir» μπορούν να σώσουν κάτι από τη χαμένη τιμή της ηλεκτρονικής μουσικής;

Nightmares on Wax - Back To Nature ft. Kuauhtli Vasquez, Wixarika Tribe

▸ Μάλλον αυτοαναφορικός είναι ο τίτλος «What A Time to Be Alive» για τους παλαίμαχους ρόκερς Superchunk.

▸ Ο ίδιος ο Jonathan Wilson είναι ένα από τα «Rare Birds» μιας τραγουδοποιίας που έχει σημείο αναφοράς τη μεγάλη αμερικάνικη παράδοση.

▸ Αγια οικογένεια… Ο μεγάλος αδερφός δημιούργησε κάποτε τους Beta Band (σπουδαίοι και αδικοχαμένοι) και ο μικρός τους Django Django. Μια χαρά μας τα έχουν πει τις 2 προηγούμενες φορές, για να δούμε την τρίτη και φαρμακερή με το «Marble Skies».

Django Django - In Your Beat (Official Music Video)

▸ Ο σπουδαίος Steve Reich θα κυκλοφορήσει σε δίσκο δύο έργα του που πρωτοπαρουσίασε τα προηγούμενα χρόνια. Το «Pulse» (2015) και το «Quartet» (2013).

▸ Αφού έκαναν τον ιδιωτικό τους βίο τραγουδιστικό ριάλιτι, ο Jay-Z και η Beyonce σχεδιάζουν να βγάλουν κι ένα άλμπουμ μαζί.

▸ Παρότι είχαν (σχετικά) πρόσφατα δίσκο, φαίνεται πως οι Drake, Father John Misty και Ty Segall έχουν έμπνευση και ίσως επιστρέψουν το 2018, όπως και η Courtney Barnett σόλο.

▸ Από γνωστά ονόματα καλά πάμε (από περιεχόμενο να δούμε)… Έχουμε να περιμένουμε δίσκους μέσα στη χρονιά από David Byrne, Jack White, JohnnyMarr, My Bloody Valentine, Tool, Zack de la Rocha.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ