- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παύλος Παυλίδης: Άσος σπαθί
Πριν από την κυκλοφορία του DVD της Σύρου, κλείνει τις χειμερινές του εμφανίσεις με μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα δίπλα στην πενταμελή μπάντα του Β-Μovies.
Ξεκίνησε με τα Μωρά στη Φωτιά, συνέχισε παίζοντας με Ξύλινα Σπαθιά και μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της μουσικής του ζωής πηγαινοέρχεται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, εμπνέεται από τις εικόνες της πόλης και γράφει την προσωπική του μυθολογία με καρτ ποσταλ από ένα συναισθηματικό και συχνά ονειρικό κόσμο. Πριν από την κυκλοφορία του DVD της Σύρου αρχές Μαΐου από την Archangel Music (ηχογραφημένο ζωντανά από τη συναυλία που έδωσε την άνοιξη στο Θέατρο «Απόλλων»), κλείνει τις χειμερινές του εμφανίσεις με μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα δίπλα στην πενταμελή μπάντα του Β-Μovies.
Tι θα δούμε στη συναυλία σου;
Μια παρουσίαση του νέου άλμπουμ, που αναμένεται στα τέλη της χρονιάς. Ήδη μερικά τραγούδια έγιναν επιτυχίες μέσα από την κινηματογράφησή τους από προηγούμενα λάιβ.
Πώς θα περιέγραφες το νέο σου δίσκο;
Eίναι ο πιο ξένοιαστος. Σαν να έγινε από μόνος του. Γράφω για καθημερινές ιστορίες. Θα έλεγα ότι είναι ο πρώτος μου ερωτικός δίσκος.
Η συναυλία της Σύρου;
Θα συνοδεύεται από ένα ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κεχαγιά με υλικό από παλαιότερες συναυλίες που είχε στα συρτάρια. Κάτι σαν οδοιπορικό μιας εκδρομής που ξεκίνησε στην Αμοργό και τερματίζεται στη Σύρο, με ενδιάμεσους σταθμούς. Θα υπάρχει και ένα CD με ντέμο γνωστών τραγουδιών και κάποιες εκπλήξεις.
Ποια είναι σχέση σου με την Αθήνα;
Tελευταία ζω μεγάλα διαστήματα εδώ και πηγαινοέρχομαι συχνά. Προτιμώ να μην κινούμαι στο κέντρο. Τη μέρα η πόλη είναι αφόρητη. Τη νύχτα όμως μεταμορφώνεται σε ένα άγνωστο πάρκο που μου αρέσει να το εξερευνώ. Αυτό που αναζητώ διαρκώς είναι εικόνες με το καταπληκτικό αττικό φως, που είναι πραγματικά ασυναγώνιστο. Την αγαπώ την Αθήνα.
Η πόλη στους στίχους σου;
Ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του άλμπουμ, η «Ποδηλάτισσα», που θα είναι και το πρώτο single, έρχεται από την Αθήνα. Περιγράφει μια σκηνή που είδα στην Ομόνοια. Αφορμή μια ποδηλάτισσα που διέσχισε τη διάβαση με ένα από αυτά τα ποδήλατα με τη μεγάλη ρόδα μπροστά και μια μικρότερη πίσω. Η Αθήνα μού έχει χαρίσει τα μισά τραγούδια. Στο κομμάτι «Λόλιποπ» γράφω για τα όσα είδα στην πόλη τον Δεκέμβριο. Η γνώμη μου γι’ αυτά συνοψίζεται στο στίχο «Θα πέφτουν δίπλα κεραυνοί /μα εσύ θα λες πως δεν μας είδες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα
Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;
Το «All My Life» στην εκκίνηση
Η προθυμία της «βασίλισσας της κάντρι» να δοκιμάσει πειραματικά φάρμακα
Ένα μουσικό ταξίδι από τον Mozart και τον Beethoven έως τον Σκαλκώτα και τη σύγχρονη δημιουργία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.