Μουσικη

Rock tribute @KYTTAΡΟ

25 φωτογραφίες από ένα ιστορικό live της ελληνικής ροκ σκηνής 

99600-199090.jpg
Μαρία Μανωλέλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354379-734612.jpg
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η αφίσα το έλεγε ξεκάθαρα «Η ιστορία της ροκ ελληνικής σκηνής» ζωντανά στο Κύτταρο. Γίνεται; Αν αναλογιστούμε τις απώλειες δε γίνεται. Αν αναλογιστούμε τη διάρκεια γίνεται. 

Την Παρασκευή πάντως στις 12 Μαΐου στη σκηνή είδαμε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής ροκ να δίνει μια ηχηρή παρουσία, να υπενθυμίζει και να ξεσηκώνει. Ένα κοινό με ηλικίες πρώτες, δεύτερες, τρίτες να δονείται και να δονεί  με παρανομαστή τη ροκ μουσική. Θρυλικά συγκροτήματα που τα μάθαμε  ή μας τα έμαθαν μέσα από κασέτες κάτι δεκαετίες πριν, ανέβηκαν διαδοχικά στη σκηνή. Σχολιάστηκε ότι άσπρισαν τα μαλλιά τους, νεότατοι όμως όταν πιάνουν το μικρόφωνο. Τα ρούχα παρέμειναν μαύρα. Στα παρασκήνια στο υπόγειο πριν βγουν στη σκηνή θύμιζαν εφηβικές παρέες που αράζουν σε κάποια πλατεία, συζητούν, καπνίζουν, κρατούν στο χέρι μπύρα και κουρδίζουν κιθάρες.

Εντυπωσιακό επίσης ήταν το νεανικό κοινό, οι μισοί δεν είχαν γεννηθεί όταν γράφονταν οι στίχοι που ακούγονταν και αυτό είναι από μόνο του μαγικό. 

Οι πόρτες άνοιξαν στις 8:00 μμ και στις 4:00 το πρωί έπαιζαν ακόμα.

Τα ΜΩΡΑ  ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, οι ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ, οι MAGIC DE SPELL,ο Δ.ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ & οι Άσσοι του Καράτε,ο ΛΗΤΗΣ και οι ΣΤΙΓΜΑ 90 ζωντανοί στο Κύτταρο, κάποιοι μάλιστα  δυναμικότεροι από τότε που τους πρωτογνωρίσαμε.

It’s only rock ‘n roll but I like it.

Φωτογραφία: Καρατζάς Θανάσης Facebook, Instagram

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ