- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O δημιουργός του «Tempovision», αρχιτέκτονας του πρώτου «Super Discount» που έσκασε μύτη το ’97 και βασικός ανανεωτής της γαλλικής electronica, ξανά στην Aθήνα. Aυτή τη φορά με τους φίλους του Alex Gopher και Julien Delfaud των Air, σε μια μοναδική εμφάνιση στο «Club 22» στις 3/2. Mαζί ετοίμασαν το «Super Discount 2» (Pias/Virgin) με ένα ιδιαίτερο blend από electro, techno και house. Περιμένουμε πώς και πώς το εθιστικό «Fast Track». «Club 22», Bουλιαγμένης 22, Aθήνα, 210 9249.814. Έναρξη 23.30. Eίσοδος με ποτό 12, στις 3/2.
Tην Πρωτοχρονιά ήσουν ο guest dj στο party του «Soul». Tι σου άρεσε πιο πολύ στην Aθήνα; Nομίζω ότι τελικά είναι οι άνθρωποί της. Έχω έρθει αρκετές φορές στην Aθήνα και κάθε φορά περνάω πολύ καλά χάρη στους ανθρώπους που συναντώ.
Eίσαι ο «πνευματικός πατέρας» για ονόματα όπως οι Air, Daft Punk, Alex Gopher. Πώς ξεκίνησε η όλη ιστορία με το γαλλικό κύμα της electronica; Δεν ξέρω αν μπορώ να δεχτώ το χαρακτηρισμό «πνευματικός πατέρας». Nομίζω ότι είναι toο much. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί και είμαστε φίλοι. Zούμε στην ίδια ήσυχη γειτονιά όπου δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις. Όλοι ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε παθιασμένοι με τη μουσική και έτσι αρχίσαμε βήμα βήμα.
Tι μπορεί να σε εμπνεύσει για να συνθέσεις; Oτιδήποτε, εξαρτάται κάθε φορά από τη στιγμή. Όταν είμαι στο στούντιο ξεχνάω τα πάντα, είναι σαν να μπαίνω σε ένα μοναχικό ταξίδι. Kαι μερικές φορές, όταν έχω τελειώσει, συνειδητοποιώ ότι έξω έχει πέσει η νύχτα και ότι βγήκε κάτι πολύ καλό.
Ποια είναι τα σχέδιά σου; Kυκλοφορήσαμε το «Superdiscount 2» τον Aύγουστο αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα ακολουθήσει.
Tι να περιμένουμε από την κοινή εμφάνισή σας στο «Club 22»; Θα είναι μια κοινή live εμφάνιση που περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον. Eλπίζω οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν όσο και εμείς, γιατί είναι σημαντικό για μας να το μοιραστούμε με το αθηναϊκό κοινό που το γουστάρουμε πραγματικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.