- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Bokomolech μεγαλώνουν
Νέο άλμπουμ, μια απελπιστικά ίδια Αθήνα, jet lag και η επερχόμενη εμφάνισή τους στο Fuzz.
Νέο άλμπουμ, μια απελπιστικά ίδια Αθήνα, jet lag και η επερχόμενη εμφάνισή τους στο Fuzz. Είναι οι Bokomolech και είναι εδώ. Ή μάλλον πάντα ήταν.
Τι ακριβώς έγινε αυτά τα 9 χρόνια της μουσικής απουσίας στη ζωή και το κεφάλι των Bokomolech; Δεν ήταν ακριβώς απουσία, γιατί δεν σταματήσαμε ποτέ να παίζουμε. Απλώς, αυτό έγινε σε μια κλίμακα μικρότερη, κάναμε συναυλίες αραιά και επιλεκτικά και αυτό χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση ή προβολή. Δημιουργήθηκε για κάποιο λόγο η εντύπωση ότι είχαμε διαλυθεί, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Όσο για τα υπόλοιπα, μεγαλώνοντας άλλαξε η καθημερινότητά μας. Οι περισσότεροι είναι κοντά στα 40, κάποιοι με οικογένειες, οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν, ο ελεύθερος χρόνος περιορίστηκε, παρ’ όλα αυτά η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε έμεινε αναλλοίωτη.
Πέρασε το jet lag; Είναι πολλά χρόνια τώρα που είμαστε προσγειωμένοι, οπότε ναι. Ούτε που θυμόμαστε πώς είναι πια.
Πόσο αλλαγμένη βλέπετε την Αθήνα σήμερα; Πολύ και ελάχιστα. Η Αθήνα αλλάζει συνεχώς, κι όμως μένει και συγκλονιστικά (κι άλλοτε απελπιστικά) ίδια.
Πού αναφέρεται ο τίτλος του νέου άλμπουμ «Mass Vulture»; Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο που αφορά στον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονται συστηματικά, και αρκετές φορές υπόγεια, οι μηχανισμοί της μαζικής κουλτούρας στην καθημερινότητά μας. Είναι και ένα είδος σχολιασμού της ακραίας εφιαλτικής κατάστασης που ονομάστηκε «ελληνική κρίση».
Πώς βλέπετε τις αναδυόμενες ανεξάρτητες εταιρείες σαν την Inner Ear που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού; Η Inner Ear φαίνεται να κάνει πολύ επαγγελματική δουλειά, όπως πρέπει, διατηρώντας παράλληλα τον ενθουσιασμό και το μεράκι του ερασιτέχνη. Μας αρέσει πολύ η αισθητική της και η φροντίδα που επιδεικνύει σε ό,τι κάνει.
Tι κρατάτε από τα 90s και τι πετάτε από τα 00s; Από τα 90s κρατάμε τις παρέες και τους φίλους μας. Από τα 00s πετάμε τον κωλοπαιδίστικο ατομικισμό που είχε κάνει τη ζωή στην Αθήνα πολύ δύσκολη και πριν από την κρίση.
Ποια νέα γκρουπ ή μουσικά είδη έχετε ξεχωρίσει; Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάτι πραγματικά νέο μετά το ’90 (και το εννοούμε κυριολεκτικά: μετά τους My Bloody Valentine και τους Slint). Αν σκεφτεί κανείς ότι το μόνο πράγμα που ακούγεται «νέο» στις μέρες μας είναι το experimental retro τύπου Caretaker, Grouper, Julia Holter είναι κάπως ειρωνικό, δεν είναι; Η διαρκής αναζήτηση του «νέου», εκτός από αγχωτική είναι και ανώφελη. Απολαμβάνουμε μουσική από όλες τις εποχές και τα στιλ, φτάνει να μας λέει κάτι.
Τι ετοιμάζετε για το συναυλία στο Fuzz; Tα κομμάτια του «Mass Vulture», κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή από όλη τη δισκογραφία μας. Επιλέξαμε κομμάτια που αγαπάμε, κάποια από τα οποία είχαν χρόνια να παιχτούν σε συναυλίες.
Info: Fuzz, Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος, 210 3450.817. Eναρξη 20.30. Είσοδος € 12, € 15 (ταμείο). Προπώληση: Ticket House, Πανεπιστημίου 42, 210 3608.366, Public, Καρ. Σερβίας 1, πλ. Συντάγματος, 210 3246.210 και www.ticketarena.gr. Στις 16/3. Special guest ο Scott McCloud των Girls Against Boys. Support οι False Alarm.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.