- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Είναι ο Bitman και ο El Pap Chico. Τους ζητήσαμε τις βασικές αρχές της δικής τους τέχνης ενόψει της εμφάνισής τους μαζί με το πολυφωνικό γυναικείο συγκρότημα Σανάδες το ερχόμενο Σάββατο.
Εκπροσωπούμε την τέχνη του beatbox, δηλαδή την αναπαραγωγή ρυθμών, drum beats και μουσικών ήχων με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος, της αναπνοής και των φωνητικών χορδών.
Η τέχνη μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της hip hop κουλτούρας, έτσι για μας όλα ξεκινάνε από εκεί αλλά δεν τελειώνουν εκεί.
Με υπερόπλο τα μικρόφωνά μας, έχουμε στείλει διακοπές τα μουσικά όργανα και με βάση το beatbox πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής και του αυτοσχεδιασμού, παράγοντας μουσική.
Με τις Σανάδες δημιουργήσαμε ολοκληρωμένη μουσική πρόταση που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μουσικό όργανο. Συνδυάζουμε πολλά και διαφορετικά είδη με σκοπό τη δημιουργία «νέας» μουσικής. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας η παγκόσμια πρώτη διασκευών ελληνικών και βαλκανικών παραδοσιακών τραγουδιών, συνδυασμένα με beatbox.
Το Σάββατο θα κάνουμε μια βόλτα από τον Τσιτσανη στον ήχο των Βαλκανίων και από την jazz της Νέας Ορλεάνης στα ρεμπέτικα. Οι Σανάδες τραγουδούν τις πιο απρόβλεπτες διασκευές κι εμείς αναλαμβάνουμε το ρόλο του πιο πολύπλοκου μουσικού οργάνου…
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 3/3, € 20 (γενική είσοδος), 10 (65+, πολύτεκνοι), 5 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Στα υπόλοιπα: Η Ellen Allien, η πιο σημαντική γυναίκα της ευρωπαϊκής dance σκηνής, περνά για το καθιερωμένο ετήσιο set από την πόλη μας. Αφεντικό της Bpitch Control, καταξιωμένη dj και παραγωγός, πρώτη κυρία του Βερολίνου (6 d.o.g.s., Παρ., € 15 – να είστε εκεί από τις 23.00, θα παίξουν μόνο 300 εισιτήρια first come first served, μαζί της Mr. Statik/Pan/V.Sexion) *** Στο «Penthouse» του έβδομου ορόφου της Καρ. Σερβίας 4, η Klik Records συνεχίζει τα πάρτι φωνάζοντας τον παλιό γνώριμο Anton Κubicov (SCSI 9) δίπλα σε Lee Burton και George Kyriakou (€ 15) *** Οι NO! στήνουν και πάλι το «Πικάπ Ένα» τους στο μπαρ πάνω από το Bios παίζοντας δίσκους. Όπως στο σπίτι, αμιξάριστα και ολοκλρωμένα (free) *** To Σάβ. το Bios Front είναι αφιερωμένο σε «Dubstep to Drumnbass» με 4 DJs (Duchem, Jeph1, Myselor, Insom) να κινούνται από 140 σε 175 bpm και η είσοδος να κοστίζει… όσο νομίζεις εσύ. Ενδιαφέρον! *** Τέλος δύο προτάσεις για σήμερα Πέμπτη: ο Evripidis κουβάλησε τις τραγωδίες του από τη Βαρκελώνη για ακουστικό σετ στο 6 d.o.g.s. (22.00, free) και στο Bios έχουμε την τελετή απονομής των blogoscars. Οι καλύτερες ταινίες, ρόλοι, σενάρια κτλ. της χρονιάς, όπως τα ψήφισαν οι Έλληνες μπλόγκερζ. Αναμένεται ανάλογος, αν όχι μεγαλύτερος, χαμός με αυτόν της blogovision. Στα ντεκ ο Ηλίας Φραγκούλης (free).

DJ SYNTHEXIA @ SECOND SKIN
Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά της «χώρας των 1000 λιμνών» από την οποία κατάγεται, της Φινλανδίας. DJ, μοντέλο, goth princess, έρχεται στο Second Skin το Σάββατο για βιομηχανική electroplexia. Μαζί George Fakinos & Mystique (€ 5). Διάβασε το ID της στο athensvoice.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.