- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στο δρόμο... ένας θεός ξέρει για πού
Το οδοιπορικό του Nick Cave και των Bad Seeds στην Αμερική, τώρα στην Ταινοθήκη
Ο καλός μπάρμαν είναι ένα πρόσωπο που μπορείς να εμπιστευτείς. Αυτός που σ’ έχει δει να ξερνάς, να πέφτεις απ’ το σκαμνί, να μην μπορείς να βρεις την πόρτα, να κατουριέσαι πάνω σου, να κλαις χωρίς λόγο πάνω στην μπάρα, μπορείς να τον αφήσεις να δει οτιδήποτε. Οι δεσμοί των μπαρ είναι ισχυροί, καλύτεροι κι απ’ το στρατό.
Ο Ούλι Σίπελ σπουδάζει κινηματογράφο και ταυτόχρονα δουλεύει μπάρμαν στο Risiko. Ο Νικ Κέιβ μένει ακριβώς από πάνω και συχνά τα πίνει στο μπαρ παρέα με τον Μπλίξα. Είναι η εποχή του Βερολίνου, όπου το γκρουπ έχει μετακομίσει εκεί μετά τη διαδρομή Αυστραλία - Λονδίνο. Ο Ούλι Σίπελ προτείνει να τους ακολουθήσει στην αμερικάνικη περιοδεία τους, καταγράφοντας την περιπέτεια για την πτυχιακή του εργασία. Τον ξέρουν, τον εμπιστεύονται, τον συμπαθούν και η φάση τούς φαίνεται πολύ βερολινέζικη. Μια ταινία όχι για τις συναυλίες, τις συνεντεύξεις και τα φούμαρα, αλλά για τη σκληρή ζωή on the road στην αχανή Αμερική, αναζητώντας το άγιο δισκοπότηρο της ποπ κουλτούρας.
Μια 16άρα Bolex τους ακολουθεί παντού, ο Σίπελ είναι μέρος του γκρουπ, τον αφήνουν να εισβάλει παντού. Ατέλειωτοι δρόμοι, κουρασμένες πολιτείες, κακοφωτισμένα μαγαζιά, ύποπτοι ιμπρεσάριοι, λαμέ σακάκια, το φάντασμα του Έλβις κι ένα αστέρι που δείχνει στον Νικ Κέιβ στο δρόμο για το Tupelo.
Το «Mystery Train» του Τζάρμους συναντάει το «Leningrad Cowboys Go America» του Άκι Καουρισμάκι
Ένα σκληρό και μελαγχολικό ασπρόμαυρο φιλμ που καταγράφει με ανελέητο τρόπο όσα συμβαίνουν και δεν συμβαίνουν. Εικόνες του Νικ Κέιβ, του Μπλίξα Μπάργκελ, του Μικ Χάρβεϊ, του Κιντ Κόνγκο Πάουερς, του Τόμας Γουάιντλερ, του Ρόλαντ Γουλφ, της Ανίτα Λέιν, της Λίντια Λαντς. Είναι 1989 και ο Νικ Κέιβ ταξιδεύει στη γη των «προγόνων» του, του Έλβις, του Τζόνι Κας, του Μπλάιντ Βόι Τζέφερσον, των Stooges, του Τζον Λι Χούκερ και είναι για τον ίδιο η αρχή μιας νέας περιπλάνησης. Στην περιοδεία κρατιέται μακριά από το ποτό, η αυτοκαταστροφική φάση έχει κλείσει τον κύκλο της και η εποχή της αυτογνωσίας είναι προ των πυλών. Από τότε ο Νικ Κέιβ δεν έδωσε ποτέ άδεια να γυριστεί μια παρόμοια ταινία κι έτσι το «The Road (to god knows where)» είναι το μοναδικό φιλμ που καταγράφει τόσο άμεσα και ρεαλιστικά μια περιοδεία του.
Από 15/12, στην Ταινιοθήκη, σε 3 προβολές: 7.00 - 8.45 - 10.30,
Ιερά Οδός 48, στάση Μετρό Κεραμεικός, 210 3609.695
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.